Kaasujalka

Koeajo Audi SQ5 – Susi lampaan vaatteissa

Julkaissut:

|

13.2.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Audi SQ5 – Susi lampaan vaatteissa

Audin S- ja RS -mallit näyttävät päällepäin yhä tavallisemmilta ja tämä nyt koeajossa oleva SQ5 on ehkä siitä loistavin esimerkki.

Kovinkaan monen auton ei todellakaan kannata lähteä SQ5:n kanssa hippasille, sillä tämä katumaasturi näyttää monelle takavalojaan. Tästä löytyy samainen moottori kuin S5:sta eli ahdettu V6 ja tehoa löytyy 354 hevosvoimaa.

Edellisen kerran SQ5 oli meillä koeajossa vuonna 2013 ja tuolloin konepellin alla oli muhkeasti huriseva diesel V6, mutta nyt voimanpesä on vaihtunut bensakäyttöiseen. Jotenkin sitä dieselversiota jäin kaipailemaan.

Tavallinen kadunmies ei tätä tavallisesta quufemmasta erota ja automiehenkin pitää olla tarkkana, että tämän erottaa muista. SQ5-tekstit tietenkin paljastavat auton voimavarat. Vähän raflaavampi muotoilu ei yhtään olisi pahitteeksi. Koeajoauton isot vanteet sentään tuovat vähän eloa pirssiin.

Pakoputken päät ovat feikkejä eli niissä ei ole mitään läpituloa ja samanlaisia esityksiä on nähty esimerkiksi mopoautoissa. Tämä mielestäni on muuten niin älyttömän hienon auton suuri tyylirikko, eikä tiettävästi aitoja putkenpäitä ole tehtaalta edes saatavana. Tarvikemyymälöistä ja nettikaupoista saa varmasti lääkkeen tähänkin puutteeseen.

Ohjaamo noudattelee malliveljiensä linjaa ja näin ollen kaikki palikat ovat asiallisesti paikallaan. Kuljettajan jakkaralla istuu mielellään, sillä ajoasennon saa mieleisekseen varmasti kaiken kokoiset kuskit.

Upea jousitus

SQ5:n yksi parhaimpia puolia on aivan fantastinen jousitus. Auto etenee mukulakivikadullakin kuin sukkasillaan, jopa jäykimmällä Dynamic-asennolla. 

Koeajomme oli poikkeuksellisen kaupunkipainotteista ja se näkyi kulutuksessa, sillä menovettä kului liki 13 litraa satasella. Se on kyllä liikaa nykyajan autolle. Vielä 10 vuotta sitten se olisi ollut näin tehokkaalle ja kookkaalle autolle aivan utopistisen pieni lukema.

Audi SQ5
Hinta: 101 506,93 €
Koeajoauton hinta lisävarusteineen: 134 166,53€
Iskutilavuus: 2995 cm3
Teho: 354hv /5400-6400 kierr/min
Vääntö: 500Nm /1370 – 4500 kierr/min
Paino: 1945 kg
Vetokyky max: 2400kg
Tavaratila: 550l
Pit.lev.kork.aks.väli: 4671, 1893, 1635, 2824
Kiihtyvyys 0-100km/h: 5.4s
Huippunopeus: 250km/h
Kulutus (valm.ilm): 8.4l
Päästöt:195g/km
Koeajon kulutus: 12.7l

Plussat
Moottori
Suorituskyky
Jousitus 

Miinukset
Hinta
Kulutus

Jälkimaku
Sporttinen katumaasturi, joka sulautuu harmaaseen arkeen, mutta kätkee sisälleen villin pedon luonteen.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Koeajo Hyundai Tucson – Raikas tuulahdus
Koeajo Sunlight T69L Fiat Ducato – Rentoon lomailuun
Koeajo Kia Sorento – Hienosäädöllä hienommaksi

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *