Kaasujalka

Hampurilainen maistui ”Ruskiksen” Teboililla

Julkaissut:

|

15.5.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Hampurilainen maistui ”Ruskiksen” Teboililla

Ruskeasuon Teboil Helsingissä aukesi Venäjä-boikottien jälkeen helmikuussa 2023, puolen vuoden tauon jälkeen. Kauppiashaku ei ollut ihan ongelmatonta, mutta lopulta se löytyi. Nyt sinne avattiin myös Snacky ja pitihän meidän käydä siellä murkinoimassa.

 

Tietysti on vaikea sanoa, mikä on hampurilaisaterialle kallis hinta. McDonalds eli ”Mäkkärikin” on poistanut hinnaston verkkosivuiltaan. Tämä on kuulemma tehty Mäkkärin saaman asiakaspalautteen perusteella.

”Hinnat vaihtelevat ravintoloidemme välillä ja hinnastossa näyttämämme hinnat olivat alkaen hintoja, joten hinnaston hinnat eivät aina täsmänneetkään siihen mitä ravintolassa tuotteet todellisuudessa maksoivat”, Mäkkärin sivuilla kerrotaan.

Snacky-ketjun hampurilaisaterioiden hinnat sen sijaan löytyvät netistä. Iso Poliisi -ateria käsittää 2 x ison pihvin, kananmunan, juuston, suolakurkun ja Royal-kastikkeen. Iso Poliisi -aterian hinnaksi oli ilmoitettu 16,50 euroa.  Ruskeasuolla se maksoi 17,50 euroa / ateria.

En tiedä, osuinko netissä sitten johonkin vanhaan listaan, vai vaihtelevatko Snacky-ketjunkin hampurilaisaterioiden hinnat ravintoiloittain.

Annos sinänsä tuli nopeasti ja palvelu kassakoneen takana oli erittäin ystävällistä.

Kun Ruskeasuon Teboil tauon jälkeen taas avasi ovensa, sille etsittiin hampurilaisiin erikoistunutta pikaruokabrändiä. Ja nyt siellä on siis aloittanut Snacky-hampurilaisravintola.

Päätoimittaja tiesi kertoa, että Ruskeasuon Teboililla on ensimmäinen franchising-liiketoimintamallilla toimiva Snacky ja itseasiassa tällä hetkellä toinen Snacky-ravintola. Kuulemma halu laajentua on kova.

Mehevä kastike

Olen varmaan nillittäjä, mutta minusta hampurilaispaikassa pitää olla sellaiset pumput, joista asiakas saa annostella itse pieneen kuppiin ketsupit. Ruskeasuon Teboilin Snackylla sellaisia pumppuja ei ollut, vaan piti hakea julmetun iso ketsuppipullo palvelutiskin tuntumasta. Laitetaan tämä juuri aloittaneen hampparitoiminnan harjoittelun ”piikkiin”.

LUE MYÖS: TERVETULOA TAKAISIN, SNACKY !

Hampurilainen tuplapihvillä ja Royal-kastikkeella oli todella suussa sulava. Isokokoiset ranskalaiset taas jäähtyivät nopeasti ja menettivät makunsa.

Koska Royal-kastike osoittautui meheväksi, piti oikein netistä selvittää, onko se vain Snackyn oma tuotenimi vai onko Royal ihan yleisnimi tietylle kastikkeelle. Kotikokki-sivuilta sitten selvitin, että Royal-kastike on kaiketi jonkunlainen klassikkokastike, joka sisältää ainakin Kotikokki-reseptillä tehtynä 45 % majoneesia, 45 % ketsuppia ja 10 % herkkukurkkuja sekä suolaa.

Snackyn kotisivuille tammikuussa 2024 tehdyn päivityksen mukaan ”retrohampurilaisten kuningas Snacky tarjoaa jälleen ennätyshalpaa, laadukasta pikaruokaa, sekä ihmettelemistä”. Legendaarinen pikaruokabrändi Snacky on ravinnut kansaa jo 1980-luvulta. Sen päätoimittajakin kuulemma muistaa vallan hyvin. Ilmeisesti on ensimmäisellä Kadetillaan aina jonnekin Snackylle kurvannut herkuttelemaan ”isoa kyttää”.

Espoon Snacky järjesti joulukuussa Euron juusto -kampanjan, jonka takana oli myös vakava sanoma: ihmisille pitää tarjota edullista ja laadukasta pikaruokaa huiman hintojennousun aikakaudella.

Vatsa kieltämättä täyttyi ja minä olen varsin isoruokainen mies. Päätoimittaja sanoi, että Snacky on ainut burgeriketju, joka tarjoilee tarpeeksi isoja burgereita. Enkä sitä kyllä kiellä.

Työasuisia asiakkaita

Eläkevuosien lähestyessä menen varmaankin syömään Ruskeasuon Teboilille mieluummin seniorilounaita kuin hampurilaisia.  Ainakin Facebook-sivujen mukaan kustantavat 10,90€ /8,90€. Olisiko tuo edullisempi hinta aina sitten jokin keittolounas, kuten monessa muussa lounaspaikassa tapaa olla?

Ruskeasuon Teboil paikkana henkii kyllä uudistuksista huolimatta nostalgiaa. Onhan se Helsingin huoltoasemien klassikko, joka on jo 1960-luvulta saakka ollut paitsi bensa-asema myös suosittu kokoontumispaikka. Sinne olen sopinut itsekin monet tapaamiset aikoinaan, kun vielä asuin lähempänä Ruskeasuota.

Olen siellä joskus nähnyt jonkun lounaalla piipahtavan sliipatun myyntimiehenkin, mutta pääasiassa kahvilassa istuskelee nopealla lounaalla työasuun pukeutuneita naisia ja miehiä.

Ainakin oman näköhavaintoni mukaan Ruskeasuon Teboilille tullaan bensa- tai dieselautolla. Yhtään sähköautoa en sen edustalle pysäköitynä nähnyt ainakaan silloin, kun siellä päätoimittajan kanssa lounastimme.

Teboil / Snacky, Ruskeasuo

Koroistentie 10, Helsinki

Ruoan riittävyys: XXXX
Palvelu: XXX
Ruoan äijämäisyys: XXXX
Paikan äijämäisyys: XXXXX
Yhteensä 16p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Tämän piti olla jäähyväislounas Grilli Ribiksessä
La Locanda – Carbonara-puuroa Simonkylässä
Ylästön Pizza & Kebab & Grilli- Perusporvarin pizzakeidas

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *