Kaasujalka

Tervetuloa takaisin, Snacky !

Julkaissut:

|

8.8.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Tervetuloa takaisin, Snacky !

Kylläpä piristi muutenkin aurinkoista kesäpäivää, kun hurautimme päätoimittajan kanssa diesel-C-Maxilla syömään Pressa-lounaan Espoon Snackylle! Tervetuloa takaisin Snacky, vuosien poissaolon jälkeen!

 

Snacky mainostaa itseään ainoana ”syntyperäisesti stadilaisena hampurilaisketjuna”. Olen kyllä asunut pääkaupunkiseudulla jo 1980-luvulta lähtien ja Intin loppuajankin palvelin kesällä 1984 pääesikunnassa Mechelininkadulla ja Ruotuväki-lehden toimitus oli Mariankadulla.

Vaikka olen pikaruokien ja hampurilaiskioskien suurkuluttaja, ei minulla ole mitään muistikuvia Snackysta, joka on perustettu kuitenkin 1980 perustettu ja toiminut siitä lähtien ensin vuoteen 1995 asti ja uuden omistajan myötä taas 2007–2015.

LUE TÄSTÄ KAASUJALAN JUTTU VUODELTA 2014

1980 avattiin ensimmäinen Snacky Drive Inn ravintola Itäkeskuksen Shellin pihalle

Nyt koronavuosien jälkeen ainoan syntyperäisesti stadilaisen hampurilaisketjun ainoa kivijalkakioski löytyy Espoon Mikkelänkalliosta. Muistaakseni me kävimme päätoimittajan kanssa edellisen kerran Snackyllä Helsingin Pukinmäessä vuonna 2014.

Pressaa pöytään

Valinnanvaraa Mikkelänkalliossa riittää. Valikoimassa on 4 erilaista hampurilaista, joista jokaisen saa myös ateriana. Tuotteita Snacky mainostaa ovat muhkeina, reiluina täyttävinä ja ennen kaikkea maukkaina.

No jo tilatessa kävi selväksi, että kolme ensimmäistä adjektiivia pitivät kyllä paikkansa. Sen sijaan maku piti testata itse. Snacky mainostaa käyttävänsä pihveissään ainoastaan täyslihatuotteita, tomaattiviipaleet leikataan kuulemma itse mehevistä pihvitomaateista. Hampurilaisen kruunaa Snackyn omalla salaisella reseptillä valmistettu kastike!

No kyllä se paikkansa piti. Päätoimittajan valinta oli Iso Poliisi -hampurilainen eli iso kyttä kahdella isolla pihvillä, kananmunalla, juustolla, Snacky Royal -kastikkeella, suolakurkulla ja salaatilla.

Koska itse olen aina pyrkinyt valtaan, mutta tuloksettomasti, valitsin Pressa-aterian, jossa hampurilaisen väliin oli sullottu pihvi, pekoni, kananmuna, juusto, tomaatti, sipuli, maustekurkku ja Snacky Royal -kastike. Pressa on kuulemma ollut valikoimissa jo Ahtisaaren aikana. Hurja ajatella, että moni Snackyn tämän päivän asiakas ei ole edes syntynyt Ahtisaaren ollessa presidentti. Minä olen päässyt jopa kättelemään ”Maraa”.

Niinpä vähän odotin, jospa pääsisin Pressaa mutustellessani löytämään ateriasta jotain sanottavaa ja käyttämään Ahtisaarta matkineiden imitaattoreidenkin ”valitettavasti” -huokaisua.

Vaan ”valitettavasti” en oikein sanottavaa löytänyt. Herkullista oli kaikin puolin. Pihvit olivat riittävän mureita ja annos oli vielä riittävän isokin, antoi täyden vastineen siitä maksetulle 11.80 eurolle. Plussaa on pakko pistää myös maukkaasta Snacky Royal -kastiketta.

Voittaa noutopöydät

Toki pikkuisen lisää rahaa pistämällä pääsisi santsaamaan noutopöydistäkin, mutta ei niistä koskaan saa samalla tavalla ”täyttä tavaraa” kuin tällaisissa hampurilaispaikoissa.

Äijäpisteitä heruu paljon myös siitä, että Mikkelänkallio 1:n pihalla kokoonnutaan Espoo Cruisingiin joka kuun kolmantena perjantaina. Mitenkähän tämänkin perinteen käy, ellei Tesloihin kehitetä nostalgiahengessä V8:n jylinää muistuttavaa äänitehostetta.

Asiakas sen parhaiten tietää. Snackyn Facebook-sivuilla arvioita on tosin vain neljä.

”Otettiin kalakerros- ja snacky ateriat. Molemmat hampparit oli yhtä hyviä kuin ennenkin”, kehuu Jani.

”Perinteinen safkamesta, kun tullaan käymään Suomessa. Siis mielettömän hyvää mättöä!!!”, komppaa nimimerkki Stay in Kuraby,

”Tulisipa vielä takaisin katkarapuhampurilainen, joka oli taivaallisen hyvä! Se poistui Snackyn listalta jo aiemmin. Ihanaa että ainakin Kalakerroshampurilainen tulee takas sillä se oli paras saatavilla oleva kalakerroshampurilainen”, toivoo Susse Länsiväylä-lehden keskustelupalstalla.

Joidenkin mielestä aitoon Snacky-fiilikseen ei myöskään kuulu syöminen kivijalkakioskissa: ”Hyvä, että palaa edes tällä tavalla, mutta kyllä puolet fiiliksestä on tilata tuote snackyslangilla luukulta”, haikaili nimimerkki Iso kyttä 10.12.2021.

 

Snacky
Mikkelänkallio 1, Espoo

Ruoan riittävyys: XXXX
Palvelu: XXXX
Ruoan äijämäisyys: XXXX
Paikan äijämäisyys: XXX

Yhteensä 15p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Saarnipuu – Äijälounas ilman maskia Koronakadulla
Tuusulan Pihvitupa – Makkaraperunat Laitelan Ismollekin
Hampurilainen maistui ”Ruskiksen” Teboililla

Tietoa julkaisijasta

Mika

(3) Lukijan kommenttia

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *