Kaasujalka

Legendaarinen Pukinmäen Esso taipui Safkikseksi

Julkaissut:

|

5.8.2014

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Legendaarinen Pukinmäen Esso taipui Safkikseksi

Kaasujalka jatkaa nostalgilinjalla ja katsastaa, miten jo lopetetut legendaariset huoltoasemat taipuvat tämän päivän menoon. Vuorossa Pukinmäen Esso, jonka paikalla toimivat nyt lounasruokala Safkis ja pikaruokala Snacky.

Pukinmäen Essohan oli legenda. Tulin itse maalaispoikana pääkaupunkiseudulle töihin 1980-luvun puolivälissä ja niihin aikoihin Pukinmäen Esso oli nuori ja voimissaan. Itse asioin Puksun Essolla silloin tällöin autoasioissa, muistaakseni teetin siellä jonkin rempan silloiseen Volvo 142:eeni.

Kunnon mättöä

Puksun Esso oli yömyöhään auki, siinä oli oma hohtonsa vähän yli parikymppisele nulikalle, joka vain muutama vuosi sitten oli tehnyt irtioton ”mamman pöperöistä”.

En enää käynyt Puksun Essolla sen viimeisinä vuosina ja sehän loppui kokonaan jo vuonna 2008. Mutta olen kuullut monen aikalaisen kehuvan, että Puksun Esson seisova pöytä oli aikoinaan suorastaan loistava.

Safkis ja Snacky tulivat entiseen huoltamoon tänä keväänä. Tässä välissä siellä ehti toimia jonkun aikaa ABC-asema ja niistä nyt sitten… noh, jääköön sanomatta.

Testipäivänä seisovasta pöydästä sai mättää 9,30 eurolla uunimakkaraa, paistettua perunaa, perunamuusia, uunissa haudutettua ”varhaiskaalta” eli varhaiskaalia. Ja sitten kaiken kruunasi normaali kahvi tai tee.

Aina lyömätön uunilenkki

Tuli syötyä oikein urakalla, niin että melkein mahaa sitten kivisti. Uunilenkki se on sellainen herkku, että sen saa pilalle vain grillissä mustaksi polttamalla. Ja jos vielä jatketaan runollisemmin, niin uunilenkki on kuin autossa V6-moottori: käy aina hienosti, vaikka sen vanhaan Lada Samaraan istuttaisi.

Uunilenkin ja muusin rinnalle otin noutopöydästä muutakin tosimiehen ruokaa: lihapullia tomaattikastikkeessa. Hyvää oli. Hinta-laatusuhde on ihan kohdallaan. Lounaan kruunasi samaan hintaan kuulunut kahvi.

Salaattipöytäkin on, mutta se nyt tuli sivuutettua. Mutta toimistontyttöjä ajatellen se tietysti on hyvä homma. Tosin, muijan muijaa ei Kaasujalan iskuryhmän vierailun aikana näkynyt.

Herättää keskustelua

Safkis muuten on sillä paikalla, missä ennen oli korjaamohalli.

Sitten on se Snacky, jonka antimia me emme tällä kertaa popsineet. Snackyssa parasta on tietysti Snacky-kalenterimalli –äänestys, joka oli muistaakseni viime vuonnakin. Silloin suosikkini oli Seiskan Miss XL, joka osallistui myös Julkkis-BB –kisaan. Jos en olisi äänestänyt sitä, niin sitten olisin äänestänyt Meiju Suvasta. Nyt ehdoton suosikkini on Susanna Indren.

Pitäähän sitä nyt kannustaa kypsää naista, joka vielä 48-vuotiana tekee sen, mitä pikkutytöt eivät tee: näyttää tissinsä.

Pukinmäen Esson paikalle noussut Snacky muuten selvästi on tunteita nostattava juttu, se on kerännyt nopeasti kommentteja ravintoloita arvioivalle Eet.fi –sivustolle. Ja niitä löytyy laidasta laitaan.

”En ole parempaa hampurilaisateriaa syönyt. Voittaa kaikki muut pikaruoka-hampparit mennen tullen. Palvelu nopeaa ja ystävällistä!”
”Hyvää vaihtelua muiden ketjujen rinnalle. Täällä käynnin jälkeen ei ole kyllä enää koskettuakaan mäkkärin pöperöihin”.
”Hintataso on kohdallaan, vain laatu ja halu tehdä hyvin puuttuu. Palvelu on kunnossa”.
” Ovatko nämä Snacky-ateriat samaa laatua kuin 25 vuotta sitten? Ei, eivät ne ole. Aikalaiset, silloin parikymppiset, muistatte varmaan miltä maistui Taxi tai Poliisi”.

Hampurilaispaikka Snacky & lounasravintola Safkis
Malminkaari 2 a, 00720 Helsinki
• Ruoan riittävyys: XXXX
• Palvelu: XXX
• Ruoan äijämäisyys: XXXX
• Paikan äijämäisyys: XXXX

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

X-Burger – Mitäh??? Äijäruokaa teekkarikylässä!
Tervetuloa takaisin, Snacky !
Käpygrilli – Pizzalounas punaviherkuplassa

Tietoa julkaisijasta

Mika

(1) Lukijan kommentti

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *