Kaasujalka

X-Burger – Mitäh??? Äijäruokaa teekkarikylässä!

Julkaissut:

|

5.9.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

X-Burger – Mitäh??? Äijäruokaa teekkarikylässä!

Eipä tule ensimmäisenä mieleen, että akateeminen äijäporukkakin voi herkutella lihiksillä. Vaan pakkohan niitä on olla. Espoon Otaniemen Teekkarikylän tuntumasta kun löytyy mainio X-burger -grillikioski.

 

Myönnetään, että ihan ilman ennakkoluuloja emme päätoimittajan kanssa vanhalla Toyota Corollalla Espoon Otaniemeen ”äijälounaalle” ajelleet. Lukijapalautteeseen pitää hyvän lehden kuitenkin aina vastata.

Ja tällä kertaa lukijapalaute oli seuraavanlainen:
”Olen kaverini kanssa ihmetellyt, miksi X-burger Otaniemessä ei ole päässyt listalle, vaikka se on parhaimpia grillejä pk-seudulla. Se on saanut asiakkailta 4 ja puoli tähteä viidestä. Hampurilaiset ja ranskalaiset ovat todella hyviä ja autolla pääsee viereen. Grillikioskin on suunnitellut Matti Suuronen. Sama mies suunnitteli Futuro- talon. Kioski on ollut paikalla ainakin 80- luvulta lähtien”.

Eipä siihen enempiä tarvita. Ennakkoluulo syntyi siitä, kun vanhoillisina miehinä epäilimme, miten ihmeessä grillikioski voisi toimia menestyksellä alueella, jolla asuvat tulevat diplomi-insinöörit ja tekniikan tohtorit.

LUE MYÖS: BEMBÖLEN BURGER GRILL – ”HÖLMÖLÄ” KUNNIAAN!

”Viime vuosina hiljainen ja syrjäinen Teekkarikylä on kehittynyt vilkkaaksi kaupunginosaksi, jossa opiskelu, startup-elämä ja luovuus kohtaavat. Alueen ytimessä on Aalto-yliopisto kampusalueineen”, kerrotaan HOAS:n eli Helsingin Opiskelija-asuntosäätiön kotisivuilla.

Eivätkös teknisen alan korkeakouluopiskelijat erityisesti ole vegaaneja, jotka suorastaan karttavat lihaisia grilliherkkuja?

Tähän on pakko kuitenkin todeta, että ehkä juuri teekkareiden piirissä on elänyt vahvana äijäkulttuuri: onhan teekkareilla oma autokerhokin, joka on toiminut jo ainakin 50 vuotta.

Vahvuutena lihapiirakat

”Kuten nykyisetkin kerholaiset, myös aikoinaan autokerholaiset havaitsivat, että eihän se tavallinen ihmiselle tarkoitettu auto teekkaria kestä. Kerholle tarvitaan maasturi! Forssan lähistöltä ostettiin sähköyhtiöltä ajokuntoinen Land Rover”, kerrotaan vuonna 1950 perustetun autokerhon 50-vuotishistoriikissa.

Tuo, jos mikä kuulostaa äijältä isolla Ä:llä! Olisikohan niin, että teekkareiden joukosta löytyvätkin viimeiset akateemisesti koulutetut äijät?

X-burgerilla otin Grillin erikoisen, hinta oli 9,90 €. Paketissa tuli tuhti jättilihapiirakka, jonka välissä oli muna, pihvi, makkarasiivu ja juustoviipale. Juomaksi otin Coca-Colan, joka maksoi 2,20 €. Päätoimittaja otti burgerin ja oli kuulemma oikein mainio.

Toki 12 eurolla saa lounaita noutopöydistäkin. Mutta jostain syystä en ole oikein koskaan ihastunut noihin noutopöytälounaisiin. Kun tavaraa on tarjolla yllin kyllin, tulee mäiskittyä lautaselle paljon sellaistakin, mikä ei lopulta edes maistu. Tuhdissa lihapiirakka-annoksessa on se hyvä puoli, että kaikki väliin isketty tavara taatusti maistuu.

X-burgerilla ei tietysti kesäaikaan lounasta juurikaan opiskelijoita. Jotain haalariukkoja siinä istuskeli meidän vieressä. Niin maistui X-burgerillakin.  X-burgerin hampurilaisia eivät nettihuutelijat ole aina kehuneet, mutta lihapiirakka-annoksia on kehuttu X-burgerin vahvuuksiksi.

Oli varmaan X-burgerin onni, että itse olen enemmän lihis-kuin hampurilaismiehiä. Lihaseos oli sopivan kiinteää, eikä mitään mössöä, kuten tällaisissa paikoissa usein tuppaa olemaan. Munan paistossakin keltuaista oli maltettu jättää sopivasti pikkuisen löysäksi, mikä tekee aina ”eetwarttia”. Vain makkarasiivu maistui enemmän hyvin lämmitetyltä kuin loppuun asti käristetyltä.

Nälkä lähti

Lopputulos oli kuitenkin mehevä. Palvelusta on vaikea sanoa muuta kuin että annokset tulivat kiitettävän ripeästi. Eipä sitä grillikioskin luukun takaa voi ylipäätään paljon lirkutella. Plussaa tulee siitäkin, että X-burgerin pihaan pääsi ainakin kesäisenä testipäivänä parkkeeraamaan auton ihan viereen.

Grillin edessä oli puutarhakalusteita, ettei tarvinnut seisoen mutustaa. Lähitienoo tuntui vähän uinuvalta näin kesäaikaan, kun teekkaritkin taisivat olla lähteneet kesänviettoon.

”Tosi hyvää ruokaa ja paras palvelu. Käyn täällä viikoittain lounaalla. On tosi jees! Oma suosikki on superjättipiirakka kaikilla mausteilla, lähtee krapula nopeesti ja suhteellisen edullisesti. Iso suositus jokaiselle joka haluaa loistavan gastronomisen elämyksen!”, kiittelee nimimerkki hokkajulius Eat.fi -sivustolla.

Eipä taida tuohon olla paljon lisättävää. Annos oli itsellänikin riittävän iso ja siihen nähden hintatasoakin voi pitää kohtuullisena.

 

X-burger
Alvarinaukio 1, Espoo

Ruoan riittävyys: XXXX
Palvelu: XXX
Ruoan äijämäisyys: XXXXX
Paikan äijämäisyys: XXX

Yhteensä 15p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Tuusulan Pihvitupa – Makkaraperunat Laitelan Ismollekin
Hampurilainen maistui ”Ruskiksen” Teboililla
Tämän piti olla jäähyväislounas Grilli Ribiksessä

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *