Kaasujalka

Tehokkain sähköinen BMW – iX M60

Julkaissut:

|

5.1.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Tehokkain sähköinen BMW – iX M60

BMW Group esittelee uuden BMW iX M60:n – ensimmäisen alusta lähtien sähköiseksi suunnitellun mallin. Auto on yhtiön teknologisen lippulaivan BMW iX:n kolmas ja toistaiseksi tehokkain versio.

Uudessa BMW iX M60:ssä vastuullisuus kohtaa modernin SAV-muotoilun, dynaamiset ajo-ominaisuudet ja ylelliset sisätilat. Uutuusmalli yhdistää parhaat puolet kolmesta maailmasta: BMW i:n, BMW X:n ja BMW M:n. Tätä täydentävät tekniset kohokohdat autonomisen ajamisen saralla, käsittelyssä ja liitettävyydessä, jotka osaltaan lisäävät BMW iX M60:n ylellisyyttä, suorituskykyä ja ensiluokkaisuutta.

BMW iX M60:n maailmanlaajuinen lanseeraus käynnistyy kesäkuussa 2022. Malli on virstanpylväs BMW M GmbH:lle ja sen 50-vuotiselle historialle; yhdessä BMW i4 M50:n kanssa ne viitoittavat BMW M -brändin tietä korkean suorituskyvyn sähköistettyjen autojen kategoriaan.

Uusi BMW iX M60 tuo ilmiömäistä suorituskykyä nollapäästöiseen liikkuvuuteen. Kahden sähkömoottorin teho on 455 kW/619 hv, ja suurin vääntö on 1 015 Nm Sport-tilassa tai 1 100 Nm, kun Launch Control on aktiivinen. BMW iX M60 kiihtyy sataan kilometriin tunnissa vain 3,8 sekunnissa* ja maksiminopeus 250 km/h. Toimintamatka on 566 kilometriä*.

BMW pyrkii vastuulliseen resurssienkäyttöön ja vähentämään ajoneuvon koko elinkaaren hiilidioksidipäästöjä. Lähestymistapaa sovelletaan nyt johdonmukaisesti autojen kehityksessä ja BMW iX M60:n tuotannossa. BMW Group hankkii korkeajänniteakuissa käytettävän koboltin ja litiumin suoraan valvotuista lähteistä Australiassa ja Marokossa ja toimittaa ne sitten akkukennojen valmistajille. BMW Group hankkii myös aurinkovoimalla tuotettua alumiinia sekä käyttää 100-prosenttiesti uusiutuvia energianlähteitä autojen ja akkukennojen valmistuksessa.

Korin rakenne, muotoilu ja jousitusjärjestelmä on suunniteltu yhdistämään ensiluokkainen mukavuus urheilullisiin ajo-ominaisuuksiin. Alumiininen runko ja Carbon Cage -kori, jonka kattoa, sivuja ja takaosaa on vahvistettu hiilikuituvahvisteisella muovilla (CFRP), on esimerkki älykkäästä materiaaliyhdistelmästä, joka lisää vääntöjäykkyyttä ja optimoi painon.

BMW iX M60:ssä on BMW:n kaikkien aikojen kattavin vakiovarustevalikoima, osittain kuljettajan apujärjestelmien, mutta myös monien muiden innovaatioiden ansiosta. Uuden sukupolven anturit, ohjelmistot ja tehokas tietokonealusta tarjoavat edellytykset tulevaisuuden automatisoiduille ajo- ja pysäköintitoiminnoille – keskipitkällä aikavälillä autonomisen ajon 3. tasolla.

Uusimman sukupolven iDrive-näyttö- ja ohjausjärjestelmä laajentaa kuljettajan ja ajoneuvon välistä vuorovaikutusta ja mahdollistaa vuoropuhelun. Se perustuu uuteen BMW Operating System 8:aan: BMW Curved Displayssa korostuu kosketustoiminto ja BMW Intelligent Personal Assistantissa puheohjaus.

Remote Software Upgrade -ohjelman avulla uudet ja parannetut ajoneuvotoiminnot asennetaan langattomasti. Navigointi pilvipohjaisella BMW Maps -järjestelmällä ja ohjausnäytön lisätyn todellisuuden (Augmented Reality) video varmistaa nopean ja tarkan reitin suunnittelun sekä täydellisen ohjauksen liikenteessä.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Uuden Range Roverin sähköinen toimintamatka jopa 113 km
Polestar Helsinki on avattu Herttoniemeen
Teboilin voiteluaineille alan ainoa Avainlippu-tunnus

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *