Kaasujalka

Uudistunut Volkswagen ID.3 77 kWh Pro S hinta alkaen 42 620 euroa

Julkaissut:

|

3.5.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uudistunut Volkswagen ID.3 77 kWh Pro S hinta alkaen 42 620 euroa

Volkswagen ID.3 Pro S tarjoaa hintaluokassaan 552 kilometrin toimintamatkan. Uusi näyttö ja käyttökonsepti: Infotainment-järjestelmän uusin sukupolvi saatavilla nyt myös kompaktin kokoluokan täyssähköautoon. Hinta alkaen 42 620 euroa (Volkswagen ID.3 Pro S Basic 150 kW, 77 kWh)

Volkswagen tuo markkinoille kattavasti uudistuneen ID.3:n. Uusin ohjelmisto- ja Infotainment-sukupolvi sekä parannettu käyttökonsepti tulevat myös Volkswagenin kompaktin kokoluokan täyssähköautoon. Lisävarusteena saataville tulee uudistunut lisätyn todellisuuden head-up display -tuulilasinäyttö sekä myöhemmin myös Harman Kardonin premium-äänentoistojärjestelmä. Pro S -mallin (5-paikkainen) myynti 77 kWh:n litiumioniakulla alkaa 3.5.2024 – hinta alkaen 42 620 euroa – jonka jälkeen mallisto täydentyy seuraavan kerran kesäkuussa.

“ID.3 Pro S edustaa Volkswagenin tuotevalikoiman johdonmukaista kehitystä. Myös suomalaisten asiakkaiden tarpeita on kuunneltu, ja nyt ID.3-mallissa on esimerkiksi parannettu reittisuunnittelu ja mahdollisuus akun esilämmitykseen ennen pikalatausta. Suomen ID.3-mallin Elegance-varustelutaso on erittäin kattava ja tehty meidän olosuhteita varten monitoimiohjauspyörän lämmityksestä ja IQ.Light-led-matriisiajovaloista alkaen”, kertoo K-Auton Volkswagen-henkilöautoista vastaava liiketoimintajohtaja Tommi Iiskonmäki.

Uusi infotainment-järjestelmä ja ChatGPT

ID.3-mallin ohjaamo on saanut uuden ilmeen. Uusimman sukupolven infotainment-järjestelmässä on suurempi 12,9” kosketusnäyttö ja uusi, intuitiivinen valikkorakenne. Monitoimiohjauspyörää on myös parannettu, mikä mahdollistaa yksinkertaisemman ja intuitiivisemman käytön. Ajosuunnan valitsin on siirretty mittariston reunasta erilliseen viikseen – kuten esimerkiksi ID.7:ssä. Nyt valaistut ja ergonomisesti muotoillut kosketussäätimet sijaitsevat Infotainment-järjestelmän näytön alla ja niitä käytetään säätämään sisälämpötilaa ja äänenvoimakkuutta. Uusi IDA-ääniavusta ei ainoastaan mahdollista useiden auton toimintojen ohjaamista, vaan myös vastaa kysymyksiin käyttämällä online-tietokantoja, kuten Wikipediaa. Toinen uusi ominaisuus on tekoälyn (AI) integrointi ChatGPT:n kautta.

Nopeampi lataus tien päällä

Innovatiivinen lataus- ja lämmönhallintatoiminto varmistaa, että akku on esikäsitelty ennen seuraavan pikalatauksen aloitusta. Tämä tarkoittaa, että ID.3 Pro S on mahdollista ladata nopeasti pitkillä matkoilla. Akku lämmitetään optimilämpötilaan, jotta se voidaan ladata maksimiteholla 175 kW. Näin latausaikaa voidaan lyhentää useilla minuuteilla, erityisesti talvella. Kun navigointijärjestelmän ja auton parannetun reittisuunnittelijan antama reittiopastus on aktiivinen, akun esilämmitys käynnistyy automaattisesti matkalla seuraavalle pikalatausasemalle. Ilman aktiivista reittiopastusta toiminto voidaan aktivoida myös manuaalisesti Infotainment-järjestelmän latausvalikosta.

Uudet ja parannetut kuljettajaa avustavat järjestelmät

Pysäköintiavustin Park Assist Plus ja järjestelmän muistitoiminto (tallennetun pysäköintitapahtuman automaattinen suorittaminen jopa 50 metrin etäisyydellä) ovat saatavilla lisävarusteena. Park Assist Plus on laajennettu sisältämään kauko-ohjaustoiminnon älypuhelinsovelluksen kautta, jonka avulla voi esimerkiksi ajaa auton pois ahtaasta parkkiruudusta seisoen itse auton ulkopuolella. Poistumisvaroitusjärjestelmä on uusi lisäys ID.3-tuoteperheeseen: se tulee nyt Side Assist -kaistanvaihtojärjestelmän laajennuksen yhteydessä. Järjestelmän rajoissa se voi estää oven avaamisen, jos ajoneuvo lähestyy takaa. Järjestelmä antaa akustisen ja visuaalisen varoituksen ja akuutin vaaran sattuessa estää hetkeksi kyseisten ovien avaamisen.

Uusi äänentoistojärjestelmä

ID.3 Pro S tuo mukanaan jälleen yhden uuden kohokohdan audioasiantuntija Harman Kardonin valinnaisen 480 watin äänijärjestelmän muodossa. Lisävarusteena saatava 12-kanavainen äänijärjestelmä tarjoaa neljä esikonfiguroitua ääniasetusta: Pure (neutraali studioääni), Relax (helppo kuuntelu), Speech (keskittyy puhuttuihin sanoihin) ja Vibrant (dynaaminen live-ääni). Ääntä voidaan myös säätää yksilöllisesti oman maun mukaan taajuuskorjaimen avulla.

Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille uudistuneet Volkswagen ID.3 -versiot saapuvat kesällä 2024, jolloin myös asiakastoimitukset alkavat. Tämän hetken tuotantotilanteen mukainen toimitusaika on noin 4 kuukautta.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Uusi Toyota GR Yaris hinta alkaen 65 695,79 euroa
Palanderit ostivat Turun Best Drive -liikkeen
BMW M4 CS – Kilpa-ajon tuntua arkiajoon

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *