Kaasujalka

Uusi Mazda CX-80 hinta alkaen 56 990 euroa

Julkaissut:

|

2.5.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uusi Mazda CX-80 hinta alkaen 56 990 euroa

Uusi Mazda CX-80 Kaksi moottorivaihtoehtoa: ladattavan hybridin hinnat alkavat 56 990 eurosta ja diesel kevythybridin 66 990 eurosta.
Ensimmäiset CX-80 -mallin Mazdat saapuvat Suomeen syksyllä.

Täysin uuden Mazda CX-80:n mitat ovat: pituus 4 995 mm, leveys 1 890 mm ja korkeus 1 710 mm. Mazda CX-80 on näin 250 mm pidempi ja 24 mm korkeampi kuin Mazda CX-60. Akseliväli on peräti 3 120 mm. Pituuden kasvu tulee pelkästään kasvaneesta akselivälistä eli lisäpituus on valjastettu kokonaan auton sisätilojen kasvattamiseen.

Saatavilla on kaksi eri voimalinjavaihtoehtoa: ladattavassa hybridissä on 2,5-litrainen ja 191 hv tehoinen Skyactiv-G suorasuihkutusbensiinimoottori, 173-hevosvoimainen sähkömoottori ja 17,8 kWh litiumioniakku. Järjestelmän kokonaisteho on 327 hv ja maksimivääntö 500 Nm. WLTP-keskikulutus on 1,6 litraa sadalla kilometrillä ja hiilidioksidipäästöt vain 36 g/km.

Toinen vaihtoehto on kuusisylinterinen, 3,3-litrainen ja  254 hevosvoimaa tuottava e-Skyactiv diesel 48V-kevythybridinä. Sen WLTP-keskikulutus on 5,7 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt 151 g/km. Molempien moottorien yhteydessä on aina 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja Mazdan i-Activ-neliveto. Mazdan älykäs Mi-Drive-valikko tarjoaa neljä erilaista ajotilaa.

Kummankin voimalinjan osalta on valittavinaviisi varustetasoa: Exclusive, Homura, Takumi, Homura Plus ja Takumi Plus. Niissä kaikissa on erittäin kattava vakiovarustus, johon kuuluu mm.lämmitettävä ohjauspyörä, lämmitettävä tuulilasin alareuna, kolmivyöhykeilmastointi, langaton Apple CarPlay ja Android Auto, peruutuskamera sekä tuulilasin heijastusnäyttö.

Lisäksi tarjolla on selkeitä lisävarustepaketteja. Exclusive-tasoa voi esimerkiksi täydentää Driver Assistance -paketilla, johon kuuluu mm. älykäs ja mukautuva vakionopeudensäädin ruuhka-ajoavustimella sekä älykkäät LED-ajovalot. Comfort-paketti tuo puolestaan mm. nahkasisustan, jäähdytettävät etuistuimet ja lämmitettävät keskirivin istuimet.

Mazda CX-80 perusversiot ovat aina 7-paikkaisia. Keskimmäiselle istuinriville saa Homura, Homura Plus ja Takumi Plus varustetasoissa myös kaksi erillisistuinta. Takumi Plus -tasossa keskirivin erillistuinten välissä on vielä oma erillinen keskikonsoli.

Kaikissa malliversioissa on vakiona 20-tuumaiset alumiinivanteet. Exclusive-line -tason autoissa lokasuojien kaarilistat ovat mustat, muissa tasoissa ne ovat korinväriset. Värivaihtoehtoja on yhdeksän. Perusväri on valkoinen, sen lisäksi saatavilla on neljä metalliväriä (+800 euroa) ja neljä premium metalliväriä (+1000 euroa).

Matkustamoon tuo ylellisyyttä Takumi -tason vaalea nahkaverhoilu. Puulistat ovat vaaleaa vaahterapuuta ja verhoilun kangasosat tyylikkäästi vaaleanharmaita. Kojelaudassa on upeat ja japanilaista käsityötaitoa korostavat Musubu-solmutikkaukset. Lisää valoa ja avaruuden tunnetta matkustamoon saa vielä isolla panoraamakatolla, joka on Takumi Plus -tason vakiovaruste.

Mazdan takuu uusissa autoissa on kuusi (6) vuotta tai 150 000 kilometriä. Asiakkaalle uusi takuu tarjoaa monta etua, mielenrauhaa, paremman jälleenmyyntiarvon ja alhaisemman leasing-hinnan.

Lisäksi sähköautoissa ja lataushybrideissä on korkeajännitejärjestelmälle ja sen akuille kahdeksan vuoden tai 160 000 kilometrin takuu.

Ensimmäiset CX-80 -mallin Mazdat saapuvat Suomeen syksyllä.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

BMW M4 CS – Kilpa-ajon tuntua arkiajoon
Uudistunut Volkswagen ID.3 77 kWh Pro S hinta alkaen 42 620 euroa
Sähköskootterit liikennevakuutuksen piiriin

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *