Kaasujalka

Uusi kestotestiauto – Maailman paras auto?

Julkaissut:

|

27.10.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uusi kestotestiauto – Maailman paras auto?

 

Minulta on 20 vuoden autotoimittaja uran aikana useasti kysytty, että minkä auton ottaisit, jos saisit valita vain yhden. Näin perheellisenä ja Suomen olosuhteet huomioon ottaen valita on aina ollut yksi ja sama: BMW 530d xDrive.

Elokuun numerossa meillä oli vielä Saab kestotestissä, jossa mainitsimme auton myymisaikeista. Kestotestipalstan suuri suosio on yllättänyt meidän täysin ja sen huomasi myös Saabin myymisessä, sillä vain viikko ja turbo vaihtoi omistajaa. Auto meni hyvään kotiin Saab-harrastajalle Mäntsälään.
Pitkin kesää uutta kestotestiautoa on silmäilty erilaisilta automyyntisivustoilta sekä Suomesta että ulkomailta ja mietitty sopivaa vaihtoehtoa. Ehdotuksia kysyimme myös lukijoilta ja mielenkiintoisia vastauksia tuli roppakaupalla. Meidän tähän astiset kestotestiautot ovat olleet enemmän tai vähemmän pilkesilmäkulmassa valittuja edullisia kulkupelejä. Tämän neljännen käytetyn kohdalla kohdalla halusimme nostaa hintakriteeriä selkeästi ylöspäin, mutta kuitenkin niin, että auto olisi ihan tavallisen palkansaajan ostettavissa.
Tukholmalaisesta liikkeestä löysimme erittäin hyväkuntoisen BMW 530d xDriven, joka oli varustettu hurjan hyvillä varusteilla. Kuin sattuman kaupalla kaverini asuu Tukholmassa ja oli tulossa Suomeen, joten saimme auton näppärästi kotiovelle tuotuna.
Nyt autolla on taivallettu 1400 kilometriä ja meno todellakin maistuu. Rekisteröintikatsastuksessa ei tullut muuta moitetta kuin ajovalojen korkeudesta, joka on lukittunut ala-asentoon.  Palaamme myöhemmässä tarkemmin auton ostoon ja tämän todellisen voimanpesän tekniikkaan ja ominaisuuksiin. Jokaisessa Kaasujalan numerossa tulee olemaan tarinaa Bemarin matkasta ja lisäksi päivittelemme some-kanaviin videoita ja kuvia.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Koeajo käytetty Mercedes-Benz E-350CDI – Isojen tunteiden E Coupé
Koeajo käytetty Audi Q7 – Ihan ”sipilänä” Q7:lla
Koeajo käytetty Cadillac Escalade – Huippumukava maantielaiva

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *