Kaasujalka

Koeajo käytetty Ford Edge – Vaihtoehto uudelle

Julkaissut:

|

3.4.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo käytetty Ford Edge – Vaihtoehto uudelle
Miltä kuulostaa vähän käytetty hyvin varusteltu iso katumaasturi, jonka uuden hinnasta on sulanut yli 20000 euroa? 
Ford Edge on merkin suurin katumaasturi Euroopassa ja asettuu selkeästi Kugan yläpuolelle. Kooltaan tämä aika lähelle BMW X5:n kokoinen, vaikka hinnaltaan onkin myös uutena selkeästi edullisempi. Suoranaisia kilpailijoita on ehkäpä Hyundai SantaFe ja Kia Sorento.
Edge tarjoaa vakiona todella hyvän varustetason ja hulppean väljät tilat, mutta hinnaltaan uutena kuitenkin niin kova, että monia ostajia “pelottaa” maksaa Fordista pyöreästi 70000 euroa. Kyseisellä summalla saa jo saksalaisia premiummerkkejäkin. Me koeajoimmme Edgen mallin saapuessa Suomen markkinoille kahteenkin kertaan ja molemmilla kerroilla auton ominaisuudet vakuuttivat, mutta hinta kyllä hirvitti.
Edge on suunniteltu Yhdysvalloissa sikäläisille markkinoille ja sen vuoksi ajettavuus ei ole yhtä dynaaminen kuin saksalaisilla kilpakumppaneilla. Materiaalivalinnoissakin on hivenen toivomisen varaa.
Ajoasento on katumaasturimaisen pysty ja kohtuullisen ajoasento on helppo löytyy. Pitkä kuljettaja toivosi pidempää reisitukea.
Hulppeista takamatkustajien jalkatiloista kertoo se, että 190-senttinen kuski mahtuu oman ajoasennon taakse istumaan, eikä polvet osu selkänojaan.
Keulalla on aina 2-litrainen turbodiesel, joka kehittää 210 hevosvoimaa eli suorituskyky on asiallista tasoa. Edge on luonnollisesti aina nelivetoinen.
Meille tuli tilaisuus koeajaa pikaisesti Raision Laakkosen rivistössä olevaa vähän käytettyä Edgeä, jonka hinnasta on sulanut yli 20000 euroa pois. Kun uudenkarhean Edgen hintalapussa on enää 45900 euroa niin auto muuttuu kertaheitolla kiinnostavaksi. Tässä on edelleen sitä uuden auton fiilistä, mutta hurjan houkuttelevaan hintaan. Enää ei samaan rahaan saa saksalaisia premiummerkkejä. Auton ajettavuus ja kunto ei tietenkään uutta häpeä. Kilometrejä vain 33000 niin voi luottavaisin mielin ajella useita vuosia ilman korjaustarpeita. Tässä saa uuden auton edut sopuhintaan. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa mikäli tämän hintaista autoa on etsimässä. Voi hyvinkin olla, että et ole edes ajatellut ostaa Ford Edgeä. Uskon, että koeajo muuttaa mielesi.
-Meillä tuli näitä muutaman vuoden ikäisiä Edge-malleja vaihtoautohalliin reilu kuukausi sitten. Meillä löytyy kaikkia varustetasoja eli Titaniumia, Vignalea ja Sport. Autoja on kaiken kaikkiaan 6 kappaletta hintahaitariltaan 45-60000 euroa. Kilometrimäärät vaihtelevat 5-30000 kilometrin välillä. Värivaihtoehtoja löytyy useita, Kalle Kanerva Raision Laakkoselta kertoo.
Ford Edge 2.0 TDCi Titanium
vm. 2018
Ajettu 33 tkm
Hinta 45900€
Laakkonen Raisio

010 2147800

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo Volvo S60 T5 vm.2020 – Tehokas ”nykymuseo”
Koeajo käytetty Tesla Model 3 – Vantaan äijä Teslan ratissa
Koeajo käytetty Toyota Avensis – Luottoneuvojan parempi Toyota

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *