Kaasujalka

Koeajo Audi Q3 – Q3 kasvoi aikuiseksi

Julkaissut:

|

13.3.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Audi Q3 – Q3 kasvoi aikuiseksi

Audi esitteli Q3:n toisen sukupolven ja kasvaneiden mittojensa myötä uusi versio sopii jo hyvin vaikkapa perheen ainoaksi autoksi.

Ensimmäisen sukupolven Q3:sta valmistettiin huimat 1.1 miljoonaa kappaletta ja nyt toisen sukupolven tehtävänä on entisestään täyttää markkinoita. Audin katumaasturimallisto sai kovan vahvistuksen, kun Q3:n toinen sukupolvi saapui markkinoille. Siinä missä edeltäjä oli vähän liian korkean ja kapean puikulan näköinen, tämä uutukainen on saanut selkeästi sopusuhtaisemmat mitat. Äkkiseltään tätä voisi luulla jopa Q5:ksi. Nyt tämä Q3 on selkeästi isompi kuin Q2.

Tavaratilaa on kivasti yli 500 litraa ja tilaa mukavasti myös takamatkustajillekin. Karavaanareita sekä muita kärryä hinaavia ilahduttaa tieto, että Q3:lla saa kuskata 2100 kiloa painavaa jarrullista kärryä.

Tyylikkäämpi ja tilavampi

Audin uusien mallimerkintöjen mukaisesti tämä 40TFSI pitää sisällään 2-litraisen turboahdetun bensamoottorin. Mallistossa on tarjolla bensakäyttöiset 35- ja 40 TFSI sekä 40TDI. Edullisimman saa itselleen 43902 eurolla ja tuolloin on kyseessä pienempi bensaversio etuvetoisena. Nelivetoisen hinnat alkavat 51997 eurosta. Ladattava hybridi on tulossa Suomeen ensi vuoden aikana.

190-hevosvoimaa ja 320Newtonia vääntöä tuottava moottori tarjoaa rivakan suorituskyvyn. Tällä ei liikenteessä jalkoihin jäädä pyörimään. Alusta on audimaisesti mukavan jämäkkä, mutta pehmeä ollen näin todella onnistunut kompromissi. Melutaso pysyy miellyttävän alhaisella tasolla kaikilla tien pinnoilla.

Koeajomme painottui ruuhka-Suomen teillä kurvailuun eli siellä missä näiden autojen ilmestymistiheyskin on suurin ja se näkyi kyllä kulutuksessa, sillä menovettä kului peräti 10.1 litraa satasella. Tosin tällä moottorilla varustettuja versioita tuskin montaa Suomessa myydään.

Nykytrendien mukaisesti Q3:sta on pian tarjolla coupemainen vaihtoehto ja se tottelee lisänimeä Sportback

Audi Q3 Business Advanced Launch Edition 40 TFSI 140kW S tronic quattro
Hinta: 54 559,51€
Koeajoauton hinta lisävarusteineen: 61 463,61€
Iskutilavuus:1984cm3
Teho: 190hv / 4200-6700 kierr/min
Vääntö: 320Nm / 1500-4100 kierr/min
Paino: 1695kg
Tavaratila: 530l
Vetokyky max: 2100kg
Pit.lev.kork.aks.väli: 4484,1856, 1616, 2680
Kiihtyvyys 0-100km/h: 7.4s
Huippunopeus: 220km/h
Kulutus (valm.ilm): 9.1l
Päästöt: 204g/km
Koeajon kulutus: 10,1l

Plussat
Tilat
Ajettavuus
Laatuvaikutelma

Miinukset 
Kulutus

Jälkimaku
Uusi Audi Q3 on kasvanut varsin kivan kokoiseksi katumaasturiksi. Autossa ei huonoja puolia juurikaan ole, paitsi koeajoauton moottorilla varustettuna kulutus nouseekin turhan kovaksi. Tämä voi hyvin olla vaihtoehto Q5:sta miettivälle.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Koeajo Mercedes-Benz GLC400d Coupé – GLC Coupé uudistui
Koeajo Mercedes-Benz A35 AMG – Se edullisin AMG
Koeajo Toyota Corolla – Porrasperä-Corolla uudistui kunniakkaasti

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *