Kaasujalka

HMC tarjoaa korjaamopalveluja BMW- ja MINI-autoilijoille

Julkaissut:

|

16.3.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

HMC tarjoaa korjaamopalveluja BMW- ja MINI-autoilijoille

 


HMC eli Helsinki Motor Company Oy on yrittäjävetoinen BMW- ja MINI–autojen huoltokorjaamo Helsingin Malmilla. Kaikilla neljällä osakkaalla on vuosien kokemus näiden laatumerkkien jälkimarkkinoinnista.

HMC aloitti liiketoiminnan viime syksynä ja virallisia avajaisia vietettiin 27. lokakuuta.
– Yrityksen lähtökohta on se, että kaikki neljä osakasta ovat mukana päivittäisessä liiketoiminnassa. Olemme kaikki työskennelleet pitkään BMW:n ja MINI:n jälkimarkkinoinnin parissa, pääosalla kokemusta onkin karttunut jo yli 10 vuoden ajalta. Työkavereiden kesken syntyi halu tehdä tätä työtä itsenäisesti ja omalla tyylillä. Vapaammin ja paremmin kuin mitä ison talon puitteissa olisi mahdollista, sanoo Risto Pullinen, joka on yksi HMC:n neljästä osakkaasta.

Kaikki neljä yrittäjää omistavat HMC:stä saman verran ja jokaisella on omat vastuualueensa vahvuuksiensa mukaan. Myynnistä ja palvelusta vastaava Pullinen itse on työskennellyt aiemmin BMW:n jälkimarkkinoinnissa palvelumyyjänä ja huoltotöiden johtajana.

Toimitusjohtaja Olli Visa oli pitkään BMW:n merkkikorjaamossa huoltopäällikkönä ja esimiehenä. Muut osakkaat Lauri Svahn ja Sami Sohlman taas ovat kartuttaneet kokemustaan niin BMW- ja MINI -autojen mekaanikkoina, hallityönjohtajina kuin varaosamyyjinäkin.

-Olemme työskennelleet BMW:n ja MINI:n parissa pitkään ja hallitsemme kaikki autojen eri osa-alueet.

Tavoitteena paras palvelu

Yrittäjävetoisen HMC:n etuja on suora kontakti asiakkaaseen.
–Painopiste on palvelun laadussa ja vaadimme itseltämme paljon. Tahdomme, että jokainen asiakaskontakti ylittäisi asiakkaan odotukset. Pullinen korostaakin loistavan asiakaskokemuksen tärkeyttä ja ettei HMC pyri tähän olemalla se kaikkein halvin vaan laadullisesti paras huoltokorjaamo, Pullinen sanoo.

– Emme kilpaile halpoja öljynvaihtotarjouksia vastaan. Painopiste on palvelun laadussa ja se tarkoittaa myös vahvaa tietotaitoa. Meillä on osaamista vaikeimpienkin vikojen korjaamisesta. Huollamme myös uudet BMW:t. Olemme käyneet myös sähkökoulutuksia valmistautuen täten sähkö- ja hybridiajoneuvojen huoltotarpeisiin. Omasta kalustostakin löytyy sähköauto BMW i3. Tarjoamme palveluita myös ajoneuvojen jälkivarusteluun. Asennukset ja ohjelmoinnit sujuvat BMW:n alkuperäisillä softilla. Meillä on BMW- ja MINI-autojen korjaamiseen ja huoltamiseen tarvittava avainlukija, testerit ja ohjelmistot suoraan tehtaalta.

Toiminnan taustalla on työhistorian lisäksi myös HMC-yrittäjien omat autoharrastukset ja tietenkin harraste-BMW:t. HMC syntyi aiemmissa työpaikoissa rakentuneen yhteisen innostuksen, kaveruuden ja toimivan tiimityön pohjalle.
– Meidän ei tarvitse tuputtaa asiakkaalle omaa innostustamme. Uskomme, että sitä ei voi olla huomaamatta.

Ensimmäisen reilun neljän kuukauden aikana asiakkaita on riittänyt mukavasti.
– Kun teet työsi hyvin, niin puskaradio hoitaa markkinointia tehokkaasti. Asiakasvirta on ylittänyt odotuksemme. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja palaute on ollut rohkaisevan positiivista. Toimiessamme omilla ehdoillamme saavutamme joustavuutta ja palvelunopeutta asiakkaan suuntaan, Pullinen sanoo.

Joustavuutta on myös HMC:n safety box huoltokorjaamon ulkoseinässä. Asiakas voi pudottaa avaimet silloin kun hänelle sopii ja vastaavasti myös noutaa PIN-koodilla auton hänelle itselleen sopivana aikana.

Etsii sopivan auton Ruotsista

HMC etsii ja noutaa asiakkailleen sopivan BMW- tai MINI- auton ulkomailta. Palvelu keskittyy käytettyjen autojen tuontiin Ruotsista. Omaa myyntivarastoa HMC:llä ei ole, autot haetaan asiakkaan ennakkotilauksesta.

–Meillä tarkistettu ja huollettu auto on turvallinen ostos vuosiksi eteenpäin. Hyvin huollettu auto säilyttää myös arvonsa pidempään. Tarkastamme kaikki myytävät automme ja huollamme ne tarpeen mukaan.  Teemme myös lisävarustelut ja muutostyöt kätevästi samalla kertaa. Selvitämme aina auton kunnon ja huoltohistorian tarkasti.  Noutokulut Ruotsista ovat pienet ja auton hakeminen nopeaa. Kun lennät aamulla Tukholmaan, niin jo seuraavana aamuna olet auton kanssa takaisin.

Ruotsissa riittää hyvin BMW-autojen valikoimaa.

 –2-3 vuotta vanhoja paremmin varusteltuja autoja on tarjolla hyvin. Yhteistyö ison BMW-ketjun kanssa toimii ja paikallisessa liikkeessä on helppo käydä tarkastamassa auton kunto ennen toimitusta Suomeen.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Faktoja ja myyttejä autoiluun liittyen: Kuuluuko moottorin syödä öljyä?
Tarkista kesärenkaiden kunto ajoissa
Omnia kouluttaa automekaanikkoja Atoy- ja Autofit -korjaamoihin

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *