Kaasujalka

”Pienenkin korjaamon pitää erikoistua”

Julkaissut:

|

22.4.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

”Pienenkin korjaamon pitää erikoistua”

Huollon merkitys kasvaa, kun auto vanhenee. VAG-konsernin merkkeihin erikoistuneen espoolaisen MW Auton toimitusjohtaja ja korjaamopäällikkö, yrittäjä Jouni Viherväs korostaakin, että oma auto kannattaa huollattaa ja korjata siellä, missä siihen löytyy merkkikohtaista erityisosaamista.

 

Kymmenen vuotta toiminut MW Auto on alusta saakka erikoistunut nimenomaan VAG-konsernin automerkkeihin: Audiin, Seatiin, Skodaan ja Volkswageniin.
– Vaikka emme ole VAG-konsernin automerkkien valtuutettu merkkikorjaamo, meitä ei perinteisessä mielessä voi kutsua myöskään monimerkkikorjaamoksi. Meillä on kuitenkin toimivat tehdasyhteydet testereiden ohjelmistopäivityksiin, jotka pitäisi löytyä jokaisesta hyvästä VAG-korjaamosta. Siinä mielessä olemme monimerkkikorjaamo, että korjaamme luotettavasti ja ammattitaidolla VAG-konsernin Audit, Seatit, Skodat ja Volkswagenit. Mutta koska olemme alusta pitäen erikoistuneet juuri näihin neljään automerkkiin, emme edes mainosta itseämme kaikkien mahdollisten automerkkien korjaamona, Viherväs sanoo.

VAG-autojen korjaaminen on MW-Auton ammattilaisille helppoa paitsi vankan kokemuksen, myös jatkuvan kouluttautumisen myötä.
–On hirmu tärkeää, että Volkswagenit, Audit, Seatit ja Skoda käytetään alusta saakka korjaamoissa, joilla on niistä myös kokemusta. Asiakkaalle on selvää säästöä, kun jakopääremontti tehdään heti kättelyssä oikein. Se vasta kalliiksi tulee, jos tämä jakopään remontti tehdään jossain muualla ensin osaamattomasti ja me joudumme tekemään saman remontin uusiksi.

MW Auto ei mielellään edes ota työn alle muita merkkejä kuin VAG-autoja.
–Nämä ovat merkkejä, jotka me osaamme. Jos meille tulee jonkun muun konsernin merkki, mekin joudumme erikseen miettimään, mitenkäs tämän auton jarrujärjestelmän tai jakopään kanssa pitäisikään tehdä. Mutta Audin, Seatin, Skodan ja Volkswagenin kohdalla emme tällaista joudu erikseen selvittämään, koska tiedämme heti, mitä autolle pitäisi tehdä. Olemme jo vuosia olleet sitä mieltä, ettei niin päteviä korjaamoja ja ihmisiä olekaan, jotka kykenisivät tekemään kaikki mahdolliset autot ja vieläpä mainostavat tekevänsä sen laadukkaasti ja luotettavasti. Pientenkin korjaamoiden on vain yritettävä erikoistua joihinkin määrättyihin merkkeihin, Viherväs sanoo.

Merkkikohtaisen osaamisen rinnalla MW-Auton vahvuuksia on myös maahantuojan valtuuttamaan merkkikorjaamoon nähden aavistuksen edullisempi hintataso.
–Tätä selittää tietysti pienempi kulurakenne, me teemme työn neljän osaajan voimalla. Pystymme tekemään edullisemmin, vaikka käytämmekin vain laadukkaita osia: joko alkuperäisosia, tai alkuperäisosaa vastaavia tarvikeosia. Autofit-ketjuun kuulumiseen myötä meille myös toimitetaan nuo varaosat todella nopeasti, Viherväs kehuu.

Kuulumisella Autofit-korjaamoketjuun onkin tärkeä rooli MW Auton menestyksessä.
–Ketjuun kuuluminen mahdollistaa henkilökuntamme osaamisen jatkuvan päivityksen ja kouluttautumisen.  Koulutus ja tekninen laitteisto täytyy olla jatkuvasti ajan tasalla. Alalla on jo useita vuosia kärsitty osaajapulasta ja omat haasteensa se tuo meillekin. Olemme kuitenkin pärjänneet kouluttamalla osaajia vuosien aikana itsekin, Viherväs sanoo.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Helsingin Rengashotelli Euromasterin partneriksi
Sohvalla istuen uudet renkaat Mersuun
Oikeat istuinsuojat ja kumimatot ammattilaisen arkeen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *