Kaasujalka

Koeajo Mazda 3 Skyactive – Aineksia listahitiksi

Julkaissut:

|

20.10.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Mazda 3 Skyactive – Aineksia listahitiksi

Mazda 3 on hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta jäänyt syyttä suotta pahasti varjoon.

Mazda 3 ei ole koskaan noussut myyntitilastojen kärkisijoille, vaikka ominaisuudet ovatkin varsin kilpailukykyiset. Yksi suuri syy on varmasti farmarimallin puuttuminen, josta suomalaiset niin paljon tykkäävät. Eikä suppea mallisto yhtään auta myynnin kasvattamiseen. Mazda 3-malliston hinnat alkavat reilusta 19300 eurosta ja moottorivaihtoehtoina on vain 100- ja 120-heppaiset bensakoneet sekä 105-hevosvoimaa tuottava diesel. Me saimme koeajoon 2-litraisella bensakoneella olevan erikoisvarusteversion, joka oli lisäksi varustettu automaattivaihteistolla.

Ulkoisesti  muotoilu muistuttaa kilpailijoita eikä varmastikaan ärsytä ketään. Ohjaamon puolella kaikki on kunnossa. Laatuvaikutelma on asiallista tasoa ja samoin materiaalivalinnat. Etupenkkien hyvien säätövarojen ansioista kaiken mittaiset kuljettajat saavat kiitettävän ajoasennon.

 

LUE MYÖS: MAZDA 3- TEHOKAS JA TALOUDELLINEN

 

Koeajettu auto oli varustettu automaattivaihteistolla ja sen toiminta oli miellyttävän saumatonta vapaastihengittävän moottorin kanssa. Suorituskyky on asiallista tasoa ja tällä pärjää ihan yhtä hyvin arkiliikenteessä kuin pienempien turbokoneidenkin kanssa. Koeajon kulutus näytti olevan noin litran verran korkeampi kuin aiemmin koeajetuilla turboahdetuilla kilpailijoilla.

Autossa on erittäin hyvät varusteet ja auto tuntuu hyvin laadukkaalta. Kolmonen on maukas ja tunnokas ajettava. Tässä on kaikki menestyvän auton ominaisuudet ja siksi ei voi kuin ihmetellä miksi auto jää myyntitilastoissa niin taakse. Toisaalta auton ominaisuudet ovat niin tasapainossa, eikä mikään korostu, näin ollen fiilis saattaa jäädä mitäänsanomattomaksi.

Mazda 3 SKYACTIV-G Optimum A 2.0 A
Hinta: 24076€
Koeajoauton hinta lisävarusteineen: 25 005,78€
Iskutilavuus: 1998cm3
Teho: 120hv/ 6000 kierrr/min
Vääntö: 210Nm / 4000 kierr/min
Paino: 1245kg
Tavaratila: 364l
Pit.lev.kork.aks.väli: 4460, 1795, 1450, 2700
Kiihtyvyys 0-100km/h: 10,4s
Huippunopeus: 194km/h
Kulutus (valm.ilm): 5.6l
Päästöt: 129g/km
Koeajon kulutus: 8.8l

Plussat
Ajettavuus
Mukavuus

Miinukset
Suppea mallisto 

Jälkimaku
Mazda 3 tuntuu laadukkaalta ja toimii arjessa erittäin hyvin. Kaikilla mittareilla mitattuna ominaisuuksiensa puolesta tämän pitäisi olla luokkansa yksi myydyimpiä autoja.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Koeajo Sunlight CLIFF 590 (4×4) Adventure Edition – Henkilöille jotka kulkevat omia polkujaan
Koeajo Citroën ë-C4 X – Tasapainoinen ja hyvännäköinen
Koeajo Mitsubishi ASX – Omaa sukua Renault Captur

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *