Kaasujalka

Erikoisvanteet viimeistelevät autokaunottaren

Julkaissut:

|

10.6.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Erikoisvanteet viimeistelevät autokaunottaren

Keväällä autokuume iskee ja mielellään vaihdetaan laitetta uudempaan. Aina ei rahapussi anna mahdollisuuksia auton vaihtoon, joten käyttöön voi ottaa myös toisenlaisia keinoja. Helpoiten auton ulkonäön ehostaminen onnistuu uusilla erikoisvanteilla. 

”Erikoisvanteiden hankkiminen on se halvin konsti lievittää autokuumetta ja parantaa ulkonäköä. Muutos on dramaattinen, kun alle laitetaan modernit vanteet. Kannattaa myös vahata auto ja käyttää sisäpuhdistuksessa. Näillä keinoilla vanhakin laite tuntuu kuin uudelta”, vanneguru Mika Pokka ohjeistaa.

Tänä päivänä markkinoilla on valtava määrä erilaisia erikoisvanteita. Aina halvoista ”Kiinan vanteista” käsin taottuihin taideteoksiin. Erikoisvanteet.fi tuo maahaan useita eri huippumerkkejä.

15- ja 16-tuumaiset vanteet ovat tällä hetkellä se suosituin koko. Valmistustavat, paino, kestävyys ja materiaalit vaihtelevat suuresti.

”Nämä seikat luonnollisesti vaikuttavat vanteiden hintoihin. Hyvälaatuisia saa tänä päivänä alkaen sadasta eurosta kappale. Ylärajaa ei oikeastaan ole, huipputason OZ Racing -vanteet maksavat helposti jopa pari tonnia kappale.”

Rengaskoot kasvaneet

Viime vuosina henkilöautojen rengaskoot ovat kehittyneet. Katumaastureiden yleistymisen myötä autoihin hankitaan yhä suurempaa rengasta. Myös pienempien henkilöautojen rengaskoot ovat kasvaneet.

”Nykypäivänä teräs- tai peltivanteet ovat uusissa autoissa harvinaista herkkua. Autoilijat haluavat satsata yhä enemmän ja alumiinivanteet halutaan hankkia niin kesä- kuin talvipyöriin”, Pokka jatkaa.

Millä tavalla erikoisvanteita voi koeajaa etukäteen?

”Kotisivuilla (erikoisvanteet.fi) on käytössä vannesimulaattori, jolla voi kokeilla eri automalleilla erilaisia tuotteita. Sivuille voi ladata vaikkapa kuvan omasta autosta. Tämä on nopea ja helppo tapa maistella eri vannemalleja.”

Vanteiden tekninen osaaminen kannattaa jättää asennusliikkeen huoleksi. Simulaattori helpottaa päätöstä ulkonäköön liittyen.

Huipputuote OZ Racing

Italialainen OZ Racing on vannemaailman tunnetuin kansainvälinen tuote. Merkki näkyy vahvasti moottoriurheilun huippulajeissa ja parhaissa tiimeissä. Oli sitten kysymys Formula 1 -radoista, rallin MM-sarjasta tai Moto GP:stä.

Tehdas hyödyntää moottoriurheilusta saatavat teknologiat suoraan siviilimalleihin ja katuautoihin. Hintalaatu-suhde on näissä OZ Racing -vanteissa mainio. Toki laatu maksaa.

”Tekniikka ja kestävyys on aivan huippuluokkaa. He käyttävät paljon taontatekniikkaa isomman koon vanteissa. Fantastinen tuote”, Mika Pokka todistaa.

Mauri Nurmi

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Vaihtaako automaattivaihteistosi epämääräisesti?
Faktoja ja myyttejä autoiluun liittyen: Kuuluuko moottorin syödä öljyä?
Tarkista kesärenkaiden kunto ajoissa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *