Kaasujalka

Koeajo käytetty BMW 735i – James Bondinkin auto

Julkaissut:

|

31.10.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo käytetty BMW 735i  – James Bondinkin auto

Kolmannen polven 7-sarjan Bemari BMW 735 on oikea kaunotar, jolle antaa jotain anteeksi sen klassisten muotojen takia.

Tämä on taas niitä autoja, kun oikein turhauttaa. Päätoimittaja kävi sen Autosillasta hakemassa. Minun pitäisi tällä palstalla vähän vitsejäkin viljellä. Huulta on helppo heittää vaikkapa vanhasta Fiat Unosta tai Lada Samarasta, mutta vanhakaan luksussarjan Bemari ei siihen nälvittäväksi istu, ellei se ole ajettu oikein rupiseen kuntoon.

Näitä oikein tämän päivän trendisetteri enää ostakaan, taitavat mennä enimmäkseen lahden toiselta puolelta Suomessa duunissa käyville haalarihemmoille.

Kun auto on iso ja painava, ei 238 hevosvoimaakaan tee siitä rakettia. Mutta mitäpä siitä. En minä oikein osaa kuvitella, että tällaista ajan patinoimaa luksus-Bemaria edes hankkii sellainen, jolla on tarve päästä ”sladittamaan”. Toki se sladittaminenkin onnistuisi, mutta se nyt vain ei kerta kaikkiaan istu tämän Bemun luonteeseen.

Tarkka ohjaus

Ohjaus on tarkka ja auto on yhä mitä nautittavin matka-ajossa. Penkit ovat erittäin mukavat.

Nyt kun puhutaan polttomoottoriautojen alasajosta ja sähköautojen tulosta, niin tällaisella veekasilla höristellessä tulee vain kaipuu menneeseen: autot olivat miehille, ekopelit viherpipertäjille.

Tässä E38-mallisarjassa herätti aikoinaan kritiikkiä auton liika samankaltaisuus E39-mallisarjan 5-Bemarin kanssa sisätilojen osalta. Monien ostajien mielestä premium-luokan auton pitäisi olla täysin erilainen ylemmän keskiluokan mallisarjan kanssa myös sisältä.

En enää niin ihan tarkkaan muista, minkälaiset sisätilat silloisessa 5-sarjan Bemarissa oli, mutta ei sellaisia osannut ajatella herkutellessa vaimeasti murisevasta kyydistä nauttiessa. Edelleen ja vanhanakin 3,5-litrainen Bemari on todella hiljainen auto, äänieristys oli jo silloin huippuluokkaa.

Jos olisin alamaailmassa ”kuuman tavaran” kuriiri, ottaisin mieluusti nahkatakkiselta ja tatuoidulta jengipomolta tällaisen Bemarin lainaksi ja heittäisin lastin mennen tullen Vantaalta Jyväskylään. Vaan kun en ole, niin ajellaan sitten ihan perusmallin lähes 10 vuotta vanhalla ja 1.8-litraisella C-Mersulla.

James Bondinkin auto

Alakierroksilla tosin kaipaisi pikkuisen lisää vääntöä, automaattikin tuntuu vähän laiskalta. Olen myös kuullut, että erilaisia haasteita on katsastuksessakin, kun OBD-mittaus antaa erilaisia haamulukuja. Erilaisia hassuja sähkövikojakin kuulemma riittää. Jos ei taitoa ja intoa ole, niin tämä ei varmasti ole oikea valinta.

Huollot ja varaosat maksavat melko paljon. Mikäli jos tuttavapiirissä on BMW:n tekniikan tunteva mekaanikko, niin niissä ja huolloissakin voinee säästää melkoisesti verrattuna merkkikorjaamoihin.

Takavedosta huolimatta kolmannen polven iso-BMW kuulemma toimii talvellakin: luistonestosysteemiä olen kuullut kehuttavan, perä ei kuulemma heittele.

Tiesittekö muuten, että tällainen iso Bemari oli James Bondin käytössä elokuvassa 007 – Huominen ei koskaan kuole.  Sitähän sopii tietysti toivoa.

BMW 735i
Vuosimalli: 2000
Mittarilukema: 229 000 km
Moottori: 3498 cm3
Vetotapa: takaveto
Polttoaine: bensa
Tehot: 238 hv
Vaihteisto: automaatti
Huippunopeus: 243 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 8.2 s
Yhdistetty kulutus: 12,1 l /100 km
Co2: 291 g/km
Hinta: 7199 €
Myyjä: Autosilta, Espoo

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Koeajo käytetty Seat Leon – Menopeli ”myöhäisteineille”
Koeajo käytetty Kia Sportage – karu, mutta vankka
Koeajo käytetty Saab 9-3 – Helmi vai pommi?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *