Kaasujalka

Tarkista renkaanvaihdossa myös iskunvaimentimet

Julkaissut:

|

5.5.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Tarkista renkaanvaihdossa myös iskunvaimentimet

Renkaiden vaihdon yhteydessä autoon kannattaa samalla tarkastaa niin jarrupalojen kuin iskunvaimentimienkin kunto. Tee se itse tai pyydä korjaamoa tekemään se puolestasi.

Jarrupalojen kuluneisuus on helppo tarkistaa, kun auto on nostimella ja renkaat vanteineen poissa edestä.  Kuluneisuuden lisäksi silloin on helppo nähdä kuluneisuuden lisäksi myös ruostuneisuus talven jäljiltä.

Jarrupalojen vaihtoikä tulee yleensä vastaan 40 000 – 50 000 kilometrin ajon jälkeen, tosin paljon maantiellä ajavilla yhdet palat saattavat kestää paljon pidempäänkin. 

Vuotava ”iskari” vaihtoon

Myös auton iskunvaimentimille voidaan tehdä silmänmääräinen tarkistus. Mikäli niistä on valunut nestettä, ovat ne vaihtokunnossa. Iskunvaimentimien kiinnityskohtien heloissa ei saisi olla kulumaa ja välyksiä.  Vaikka iskunvaimentimet näyttäisivätkin ulkoisesti hyväkuntoisilta, saattaa niiden teho kuitenkin olla hiipunut.

Kuluneet iskunvaimentimet vaikuttavat auton ajo-ominaisuuksiin, mutta ne myös kuluttavat renkaita epätasaisesti. Viallinen tai huonokuntoinen iskunvaimennin on myös turvallisuusriski, sillä mikäli rengas ei pysy kunnolla kiinni tiessä, se ei myöskään reagoi jarrutukseen.

Iskunvaimentajien toimimattomuus aiheuttaa vahinkoa myös pakoputken osille ja jousitukselle.

Pyydä tarjousta

Katsastuksen yhteydessä iskunvaimentimen kunto mitataan ja selvästi vialliset iskunvaimentimet kehotetaan vaihtamaan. Iskunvaimentimet kuluvat vähitellen. 100 000 kilometriä ajetut iskunvaimentimet eivät ole uuden veroiset, vaikka niitä ei vielä katsastuksessa hylätäkään. 

– Sachs -iskunvaimentimien myyntipisteillä on huhti-kesäkuussa kampanja, jossa iskunvaimentimien asennukselle tarjotaan kiinteää asennushintaa 99€ / pari. Iskunvaimentimien hintojen vaihdellessa automallista riippuen, ne eivät luonnollisesti sisälly hintaan. Mahdolliset lisätyöt, kuten pyörien suuntaukset, veloitetaan myös erikseen, kertoo markkinointipäällikkö Jouni Vainikka autojen varaosia ja tarvikkeita maahantuovasta Kaha Oy:stä.

Tarjousta omaan autoon voi pyytää www.sachs.fi sivuilla olevista myyntipisteistä.

 – Ja kannattaa ainakin käydä sivuilla osallistumassa kilpailuun, jossa kerran kuukaudessa arvotaan kaikkien vastanneiden kesken Jopo-polkupyörä, Vainikka kannustaa.

Teksti Timo Kiiski 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Helsingin Rengashotelli Euromasterin partneriksi
”Pienenkin korjaamon pitää erikoistua”
Sohvalla istuen uudet renkaat Mersuun

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *