Kaasujalka

Uusi BMW 5-sarjan Touring kesäksi Suomeen

Julkaissut:

|

1.2.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uusi BMW 5-sarjan Touring kesäksi Suomeen

Uusi BMW 5-sarjan Touring lanseerataan suurelle yleisölle Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa ja Suomessa toukokuussa.

Edeltäjäänsä verrattuna uuden BMW 5-sarjan Touringin paino on 100 kg alhaisempi, joka takaa entistäkin paremman ajodynamiikan ja 11 % pienemmät päästöt ja polttoaineen kulutuksen. Painoa on saatu alennettua erityisesti erilaisten korimateriaalien käytöllä sekä täysin uudelleen suunnitellun alustan ansiosta. Lisäksi uusi 5-sarjan Touring on varustettu vakiona taka-akselin ilmajousituksella.

Käyttömukavuutta lisäävät uudet ja isommat säilytystilat sekä suuremmat jalkatilat niin etu- kuin takamatkustajillekin. Samoin sisätilat ovat kasvaneet leveyssuunnassa, joka mahdollistaa esimerkiksi kolmen lastenistuimen turvallisen kiinnittämisen rinnakkain takaistuimelle. Lisäksi uuden BMW 5-sarjan Touringin sisätilojen äänieristystä on kehitetty edelleen esimerkiksi Special Synergy Thermoacoustic Capsule (SYNTAK) -moottoritilan vuorausteknologialla sekä tuulilasin ja kattoverhoilun akustisella pinnoitteella.

Tavaratilan tilavuus on kasvanut uudessa BMW 5-sarjan Touringissa 570 litraan (takapenkin selkänojat ylhäällä) tai 1700 litraan (takapenkin selkänojat alhaalla). Takaistuin on jaettavissa ja taitettavissa suhteessa 40:20:40 ja takaistuinten selkänojat on mahdollista taittaa sähköisesti tavaratilassa sijaitsevan painikkeen avulla. Lisäksi vakiovarusteena oleva takaluukun automatiikka ja erikseen avautuva takaikkuna tarjoavat jokapäiväistä käytännöllisyyttä.

Aktiivisia turvallisuusvarusteita uudessa BMW 5-sarjan Touringissa ovat esimerkiksi väistämisavustin, kaistanvaihtoavustin sekä kaistavahti aktiivisella sivutörmäyssuojauksella. Jälkimmäinen valvoo kaistamerkintöjä auton ympärillä ja avustaa kuljettajaa tarvittaessa oikeilla ohjausliikkeillä sivutörmäyksen välttämiseksi.

Uusi BMW 5-sarjan Touring ottaa seuraavan askeleen kohti täysin automatisoitua ajamista. Lisävarusteena myytävä mukautuva vakionopeussäädin yhdistettynä ohjaus- ja kaistavahtiin pystyy kuljettajan niin halutessa avustamaan samanaikaisesti nopeudensäädön, jarruttamisen kuin ohjauksenkin tehtävissä ilman kuljettajan aktiivista ohjausta

iDrive-käyttöjärjestelmää voidaan ohjata joko iDrive-ohjaimella, puheohjauksella, eleohjauksella tai kosketusnäytöllä. Lisäksi käyttöjärjestelmän valikot ovat kuljettajan muokattavissa. Viimeisimmän sukupolven täysvärillinen Head-Up-tuulilasinäyttö heijastuu 70 prosenttia suuremmalle alalle kuin edeltäjänsä. Tuulilasinäyttö kykenee näyttämään liikennemerkit, puhelinluettelon, radio-asemat, musiikkikappaleet, navigoinnin ohjaukset ja varoitukset avustavista lisävarusteista.

BMW 5-sarjan Touringin moottorit kuuluvat uuden sukupolven modulaariseen BMW EfficientDynamics -moottoriperheeseen. Moottoreiden BMW TwinPower Turbo -teknologia mahdollistaa uskomattoman suorituskyvyn ja taloudellisuuden. Lanseerauksen yhteydessä on saatavilla kolme moottorivaihtoehtoa; 540i xDrive (340 hv, 7,3 l, CO2 167 g), 520d (190 hv, 4,3 l, CO2 114 g) ja 530d xDrive (265 hv, 5,3 l, CO2 139 g).

Uusi BMW 5-sarjan Touring lanseerataan Suomessa toukokuussa 2017 ja sen alustava verollinen alkaen-hinta on 52 931 € (malli: 520d). Uuden BMW 5-sarjan Touringin ennakkomyynti alkaa ja hinnastot astuvat voimaan 10.2.2016.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Uudistunut Volkswagen ID.3 77 kWh Pro S hinta alkaen 42 620 euroa
Sähköskootterit liikennevakuutuksen piiriin
Uusi Mazda CX-80 hinta alkaen 56 990 euroa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *