Kaasujalka

Äijä kurmee: Sorvis on virkaäijän lounaskeidas

Julkaissut:

|

11.10.2012

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Äijä kurmee: Sorvis on virkaäijän lounaskeidas

Sorvis Hitsaajankadulla on täynnä rekvisiittaa, jotka antavat eväät Vuoden Äijäruokalaksi. Onhan siellä toki pari Mannerheim-patsasta, mutta eihän Mannerheimkaan ollut äijä, vaikka muuten kova mies olikin.

Sorviksessa on parin Mannerheim-patsaan sijasta aito Maxum-konekivääri. Lisäksi mesta vilisee poliisija, brankkareita ja sotilaita. Kunniakkaita ammatteja kaikki ja virkamieskunnan äijämäisintä laatua.

Mutta jos mennään ’’äijyyden’’ lähteille, eli toppatakkimiehen sielunmaisemaan, niin ei Herttoniemestä löytyvä Sorvis sittenkään ole varsinaisesti äijämesta. Se on vähän kuin jokin valtion suuren laitoksen ruokala, jonka nurkkaan on pystytetty pienoismuseo muistuttamaan menneiden polvien uhrauksista.

Naisia ei vierailuhetkellä Sorviksessa ollut ja se tietysti lupaa paljon. Mukaviahan naiset ovat, kun sellainen on kotonakin. Mutta silloin tällöin on hyvä viettää päivässä tovi ihan äijien kesken. Ja äijien kesken on ihan muuta kuin ’’miesten kesken’’.

Kasvis-Hurmalainen  tuli kaapista

Sorvis löytyy Sorvaajankadulta Herttoniemestä, siitä kaiketi nimikin. Buffetruoka sinänsä oli vähintään kelvollista ja jopa hitusen äijääkin: eritoten karjalanpaisti. Liha oli sopivan mureaa, liian pehmeänä siitä tulee hieman limaista. Äitivainaa, niin erinomainen ruuanlaittaja kuin muuten olikin, tuppasi tekemään karjalanpaistista sellaista.

No, tällä kerralla Hurmalainenkin otti Karjalainpaistin lisäksi lautasen reunalle myös kasvislasagnea, vaikka ensin päättikin näiden kasviruokapoikkeamiensa kanssa pysytellä turvallisesti kaapissa. Ja täytyy sanoa, että ulostulo kyllä kannatti, niin hyvää kasvislasagnea en ole maistanutkaan. En ennen ole julkisesti tunnustanut maistaneeni kasvisruokia.

Hintakaan ei ’’buffalla’’ ollut paha: 7,80 €. Kotikulmilla Myyrmäessä on useita buffetpaikkavaihtoehtoja kiinalaisesta intialaiseen lounasaikaan pari euroa kalliimmalla. Ja tämä oli ehdottomasti parempi.

Miksi siitä ei sitten pämähdä heti kättelyssä täysiä äijäpisteitä? No siksi, että kotiruoka on kuitenkin terveellistä, ja kun se on terveellistä, ei siinä ole mitään syntiä. Meistä päätoimittajan kanssa on mukava karata kotoa syömään epäterveellisesti. Sorviksesta muuten voi viedä annoksia kotiin tai työpaikallekin, siitä ’’bojot’’.

Marski ei ollut äijä

Sorviksen keittiöpäällikkö Hannu Borgenströmin ilmoittaa uransa kohokohdaksi, kun pääsi palvelemaan jalkaväen kenraali Adolf Ehrnroothia. Ja miksikö Marskin patsas sitten ei riitä vakuuttamaan Sorviksen äijähengestä? Marskihan nyt on monen mielestä äijien äijä.

Ei Marski ollut äijä, kova mies ja suuri sotilas kyllä, mutta ei silti välttämättä äijä. Tuskinpa Mannerheim tänä päivänä eläessään kuitenkaan sympatisoisi HK:n Camping –makkaraa grillaavaa ylipainoista tavallista suomalaista miestä.

Netissä keskustellaan siitä, onko siinä mitään pahaa, jos Mannerheim olikin hienostelija. Eräs keskustelija kysyi ihan aiheellisesti, että olisiko hän ollut jollakin tavalla vielä suurempi taistelija, jos olisi ollut piereskelevä juntti? Ei olisi ollut, mutta asiat asioina: nyt metsästetään äijäruokalaa isolla Ä:llä.

Ja näin kommentoivat asiakkaat:
’’Todella hyvä lounasbuffa, syödään täällä melkein päivittäin. Paikka on ehkä vähän karu mutta ruoka on Herttoniemen parasta!’’

Omega, eat.fi

 ’’Käyn täällä päivittäin, ruoka on loistavaa, hyvä kahvi kruunaa aterian (cafitesse / good origin) ja palvelu erinomaista’’.
Tuntematon, eat.fi

Pisteet:
Ruoan riittävyys: 5
Palvelu:  3
Ruoan äijämäisyys: 3
Paikan äijämäisyys:  3
Äijäpisteet yhteensä:  14p

Sorvis
Hitsaajankatu 15, Helsinki

 

 

 

 

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

La Locanda – Carbonara-puuroa Simonkylässä
Ylästön Pizza & Kebab & Grilli- Perusporvarin pizzakeidas
Lepsämän Grilli – Paluu ”Vanhaslandiaan”

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *