Kaasujalka

Ylästön Pizza & Kebab & Grilli- Perusporvarin pizzakeidas

Julkaissut:

|

10.2.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Ylästön Pizza & Kebab & Grilli- Perusporvarin pizzakeidas

Vantaan Ylästön Pizza ja Grilli taitaa olla pientalovaltaisen taajaman ainoa pizzakeidas. Erityisiä intohimoja se ei meissä herättänyt suuntaan, eikä toiseen. Mieleen tuli armeija-ajalta ylikersantti Leppänen ärähdys” ”Ei se ruoka ole tarkoitettu nautiskeltavaksi, vaan siirrettäväksi suusta vastaan”.

 

Jotenkin sopi hyvin kuvaan, että läksimme päätoimittajan kanssa etsimään pizzeriaa Ylästöstä Toyota Avensiksella vuosimallia 2014.

Tietysti pitää sen verran korjata, että koeajamamme kohta kymmenen vuotta vanha porrasperäinen Avensis olisi ollut Ylästön reissulle omimmillaan uutena. Kun joka kolmannella Ylästön yli 15 vuotta täyttäneellä asukkaalla on korkeakoulututkinto, niin eiköhän siellä tänä päivänä ajella uudemmilla katumaastureilla. Uskoisin kuitenkin, että vuonna 2014 Ylästössä monen pientalon pihassa on ollut uudehko Avensis.

Ainakaan hakusanoilla pizza ja Ylästö ei googlaamalla Ylästöstä löytynyt muita varsinaisia pizzerioita. Kiinteistön katolla luki vain Ylästön pizza ja myös netissä paikka kertoo itsestään osoitteessa ylastonpizza.fi. Virallisesti paikan nimi on Ylästön Pizza & Kebab & Grilli.

Siisti ja intohimoton

Paikka on joka suhteessa melko eleetön: hyvin siisti ja intohimoton. Se taas sopii jotenkin yleiskuvaukseen Ylästöstä. Tuskinpa korkeakoulutetut oikeistodemarit ja vasemmistokokoomuslaiset taajamansa pizzerialta muuta odottavatkaan. Erikseen on ravintolat Helsingin keskustassa illanistujaisille puolison kanssa, Ylästön Pizzaan tullaan ehkä krapulapäivinä tai junioreiden futis- tai lätkäharjoitusten jälkeen lauantai-iltapäivästä.

Ylästölle kuvaajaa on, että pientalotaajaman asukkaista 95 % asuu perheissä. Wikipedian mukaan Ylästön postinumeroalue 01690 kuuluu Suomen 20:een suurituloisimpaan: sen täysi-ikäisistä asukkaista 47 prosenttia kuului vuonna 2021 maan hyvätuloisimpaan viidennekseen, mikä oli samaa tasoa kuin Helsingin Kaivopuistossa ja Ullanlinnassa.

Itsekin asun pientalotaajamassa Vantaalla, mutta meidän taajamassa asuu paljon itseni kaltaisia yksinyrittäjiä. Lisäksi muutaman kilometrin päässä meiltä on ankea Korso ongelmineen. Ylästössä sen sijaan oikein huokuu pientaloidylli, josta paha maailma on kaukana.

Hyvä palvelu

Erityistä plussaa on annettava hyvästä palvelusta. Oreganon tuominen asiakkaan pyynnöstä pöytään vieläpä muutaman ystävällisen sanan ja hymyn kera ei nyt sinänsä ole mikään erityisen ylistyksen aihe ole.

Kuitenkin siihen tuli kiinnitettyä nyt huomiota, kun yleensä se pitää itse hakea jostain palvelutiskin murahtaen neuvomasta paikasta.

Söin Ylästön Pizzassa vakiopizzani, jonka täytteenä on kana, ananas ja aurajuusto. Oikeastaan nykyään en edes tiedä, miksi juuri tästä ”Alla Pollosta” tai ”Chicken Pizzasta” on tullut vakiopizzani. Yleensä makuelämys on pieni pettymys, kun kana on kuivaa, eikä aurajuusto makukaan lyö kunnolla läpi. Niin kävi Ylästön Pizzassakin. Ihan ok lätty, mutta makua olisi saanut olla enemmän.

Tällä kerralla puolet pizzasta jäi syömättä, mutta se ei ollut niinkään pizzan vika. Kesken ruokailun sähköpostiin kilahti taas uuden 80-neliöisen omakotitalon sähkölasku, joka vei ruokahalut.

Ehkä menen Ylästön Pizzaan seuraavan kerran keväämmällä, kun sähkölaskut eivät enää ole yhtä isoja kuin marraskuun kovilla pakkasille.

Ylästön Pizza on kuitenkin paraspizza.fi -sivuston mukaan saanut osakseen enemmän asiakkaiden arvosteluita kuin keskivertoravintolat. Pitserian pisteet ovat 4,3/5. Se perustuu 227 asiakkaan tekemään arvosteluun. Arvosana ja muut tiedot tosin on päivitetty viimeksi viimeksi 24.6.2019.

Vantaalaisena en Ylästön Pizzaa nostaisi kotikaupunkini parhaaksi pizzeriaksi, enemmän se asettuu keskitasolle. Lounaspizzan hinta oli kuitenkin kohtuullinen, pienen Coca-Cola -pullon kera 10,50 €.

 

Ylästön Pizza & Kebab & Grilli
Ylästöntie 97, Vantaa

Ruoan riittävyys: XXX
Palvelu: XXXXX
Ruoan äijämäisyys: XXX
Paikan äijämäisyys: X

Yhteensä 12p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa­­

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Lepsämän Grilli – Paluu ”Vanhaslandiaan”
Lahnuksen Shell – ”Koskaan et muuttua saa”
Neste Mankki – Mainio paikka turpakäräjille

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *