Kaasujalka

Neste Mankki – Mainio paikka turpakäräjille

Julkaissut:

|

8.11.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Neste Mankki – Mainio paikka turpakäräjille

Espoon reunalla sijaitseva Neste Mankki on vähän kauempana trendikkäistä kauppakeskuksista, niin sen tunnelma tuo hellyttävästi mieleen kotikylän huoltoaseman, johon ukot kokoontuivat päivittäin turisemaan, eli ns. turpakäräjille.

Mekin päätoimittajan kanssa virittäydyimme Neste Mankissa (ent. Kauklahti) paikan tunnelmaan ja aloimme turista grillipihvejä odottaessamme kuin vanhat äijät. Tai siis meistä minähän olenkin jo vanha äijä, juuri kuusikymmentä täyttänyt. Vaan tulee se päätoimittajakin perässä 10 vuoden päästä.

No siinä me annoimme kyytiä huonoille autoille ja kelvottomille poliitikoille. Ihan kuten kotikylän sotaveteraanitkin paikallisen matkahuollon baarissa vielä 1970-luvun lopulla.

Toisin sanoen Neste Mankissa on vielä vanhan ajan huoltoaseman tunnelmaa. Osaisin kuvitella, että Uuno Turhapurokin kaartaisi popliinitakin liepeet liehuen ostamaan tiskiltä pullon keskikaljaa.

Viereisten pöytien harvasanaisten ukkojen ohessa tunnelmaa nostivat myös autoilijan runsaat palvelut samalla tontilla. Samasta osoitteesta löytyvät myös autojen pesupalvelu, peräkärryvuokraus sekä rengasmyymälä ja rengashotelli, josta saa myös renkaiden asennuspalvelua.

Hauska yksityiskohta oli muuten nähdä hinausauto hinaamassa hinausautoa.

Niin äijää, niin äijää

Pihamaata myöten Neste Mankki on tiskin takana palvelevaa mukavanoloista naishenkilökuntaa lukuun ottamatta niin äijää, niin äijää. Vaikka cityihmisten Helsingin rautatieasemalle ja maalta tulleiden Tapiolaan kumpaankin on vain parikymmentä kilometriä, niin kaikenlainen urbaanius on Neste Mankista ja sen lähimiljööstä kaukana.

Kahvilasta saa monenlaista makeaa ja suolaista, lounasta ja Scanburger-grilliruokaa.

Otin grillipihvin pekonilla ja ranskalaisilla. Se maksoi 18,50 euroa, hintaan sisältyivät myös salaattipöydät ja juomat.

Noutopöydän olisi saanut 11,90 eurolla, joka on näinä aikoina jopa kohtuullinen hinta. Oma vakiopaikkani Vantaan Korsossa ottaa noutopöydästä 13,70 euroa, jos syö paikan päällä.

Kun grillipihvin päälle lätkäistään aimo nokare maustevoita, ei mikään voi pilata makuelämystä. Kuten kyllästymiseen asti käyttänyt vertausta ennenkin, maustevoi on kuin V6-moottori: vaikka V6-pannu isolla kuutiotilavuudella iskettäisiin vanhan Ladan sisuksiin, se toimii silti.

Suolaista kuin mikä oli koko lounas. Mutta minua se ei haittaa, kun tuplaan suolat rouvan keittämään aamupuuroonkin. Rouva uskookin, että minulla virtaa suonissa enemmän suolaa kuin verta.

Jo isäukko teki leskeksi jäätyään ja ruoanlaittajaksi itse opetellessaan tärkeän havainnon: ”No nyt minä ymmärrän, että ranskalaiset pitää paistaa kunnolla voissa ja niihin saa makua vasta, kun niihin laittaa kunnolla suolaa”.

Neste Mankki on duunareiden ja senioreiden paikka. Siinne on mukava mennä, jos haluaa hetkeksi pois pääkaupungin ”urbaanista sykkeestä” ja aistia vanhan ajan kylähuoltoaseman tunnelmaa. Se on oiva paikka vaikka vanhan ja hyvän ajan turpakäräjille. Urbaanin sanakirjan mukaan turpakäräjät tarkoittaa ”kovaa väittelyä tai kiistaa, joka saa melkein nyrkit heilumaan”.

 

Neste Mankki
Lapinkyläntie 5, Espoo

Ruoan riittävyys: XXXX
Palvelu: XXX
Ruoan äijämäisyys: XXXX
Paikan äijämäisyys: XXXXX

Yhteensä 16p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Teboil Tammisto – Tammistossa maukkaita lihapullia
X-Burger – Mitäh??? Äijäruokaa teekkarikylässä!
Tervetuloa takaisin, Snacky !

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *