Kaasujalka

Teboil Tammisto – Tammistossa maukkaita lihapullia

Julkaissut:

|

8.10.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Teboil Tammisto – Tammistossa maukkaita lihapullia

Lukija vinkkasi, että Tammiston Teboililla on uusi kauppias, jolla on myös Hyvinkäällä TB-asema. Pitihän se käydä testaamassa.

 

Teboil-yrittäjät ovat paikallisia suomalaisia yrittäjiä, jotka vastaavat itsenäisesti huoltoasemiensa liiketoiminnasta niin kahvila-ravintoloiden, autopesujen, autohuollon kuin myymäläkaupankin osalta.

Olen saanut Teboil-asemista hyvää palvelua ja syönyt niissä maittavasti.  Teboil-huoltoasemat työllistävät ainakin Ukrainan sodan syttyessä valtakunnallisesti suoraan noin 800 suomalaista työntekijää.

Välillinen vaikutus työpaikkoihin on yhteistyökumppaneiden ja suomalaisten hankintakanavien kautta huomattava. Kauppiasyrittäjien omistamat yhtiöt maksavat kaikki veronsa Suomeen.

Monelle Teboil-kauppiaalle kävi köpelösti. Boikottien alkaessa osa vaihtoi toisen ketjun kauppiaaksi, jotkut tekivät konkurssin. Vaikeinta oli niillä, jotka toimivat vuokralaisina venäläisen Teboilin ja samalla Lukoilin omistamassa kiinteistössä. Niille, jotka omistivat itse kiinteistönsä, oli helppo vaihtaa uuden isännän logot ja tunnukset aseman katolle.

Tukea työntekijöille

Kaasujalka on pienyrittäjien puolella ja siksi ihan hyvillä mielin menimme Tammiston Teboilille lihapullalounaalle. Monet lukijamme ovat vinkanneet, että tällä Teboililla on kauppias vaihtunut ja täällä kannattaisi Hurmalaisen käydä lounastamassa. Lähdimme siis päätoimittajan kanssa Petikon Vaihtoautomaasta haetulla kuukauden käytetyllä Volkswagen Passatilla kohti Tammistoa.

Seisova pöytäkin siellä olisi ollut kaikkine salaatteineen, juomineen ja jälkiherkkuineen- ja kahveineen. Eikä ollut edes kallis: 12,30 euroa. Vaimon ja minun kantakuppilassa Korson Rodeo Steak Housessa seisovan pöydän lounas maksaa arkena 13,70 €.

Mehevät lihapullat -lautasellinen maksoi Tammiston Teboililla 10,90 euroa. Lihapullat olivat isoja ja mureita. Maukkaan kastikkeen kylkiäisinä tuli puolukkahilloa ja maustekurkkuja. Siinä olikin sitten kaikki: ei salaatteja, ei leipää, ei juomia. Ihan vesi oli meillä ruuan kyytipoikana.

Itse ruoka täytti kyllä vatsan, enkä muista syöneeni missään yhtä hyvää lihapulla-annosta. Sen verran paljon 10,90 euroa on tänä päivänä kuitenkin rahaa, että olisi ollut reilua, kun kylkiäisinä olisi saanut edes kahvikupillisen. Jälkiruokakahvit pitkin ostaa ihan erikseen ja kahdelta mieheltä se maksoi 4,80 euroa.

Asiansa hoitavien lounaskeidas

Sijainniltaan Tammiston Teboil on ihan miehekäs.  Kaupunginosa on merkittävä kaupallinen keskus, johon on muodostunut suurmyymälöiden ja erikoisliikkeiden keskittymä. Läheltä löytyvät niin urheiluvälineliikkeet Budget Sport, Stadiumin outlet- myymälä, XXL-myymälä kuin joka ukon härpäkeunelma Giganttikin. On siellä kivenheiton päässä autoliikkeitäkin.

Ja mikä parasta, niin kauppakeskus Jumboonkaan ei ole pitkä matka, jos rouva haluaa sinne shoppailemaan. Itse voi mennä vaikkapa läheiseen Volkswagen Centeriin potkimaan sähköautojen renkaita. Ties vaikka se olisi kovin erilaista, kuin polttomoottoriversioiden.

Alueella on omakotiasutusta Tammimäentiellä ja Kirkkotiellä. 2000-luvulla Tammistoon on rakennettu moderneja kerros- ja rivitaloja Tammistonkadun molemmin puolin; asemakaava perustuu arkkitehtikilpailuun.

Teboililla lounasaikaan tupa oli täynnä. Vaikka ravintolasali on moderni ja siisti, niin herraskaiset siellä eivät uskoakseni lounasta. Mutta eivät siellä myöskään huligaanit huuda, eivätkä raggarit räyhää. Asiakkaat tuntuivat olevan enimmäkseen Suomen pyörät pyörimässä pitäviä duunareita. Autot parkkipaikoilla näyttivät olevan asiansa hoitavien perusäijien kulkupelejä: mm. suht tuoretta Skoda Octaviaa ja siististi pidettyjä 10-15 vuotta vanhoja C- ja E-sarjan Mersuja. Lisäksi tällä Teboililla on nopea pesukatu, mikäli auto vaatii pesettämistä.

Teboil Tammisto
Tammiston Kauppatie 10 b, Vantaa

Ruoan riittävyys: XXXX
Palvelu: XXXX
Ruoan äijämäisyys: XXX
Paikan äijämäisyys: XXXX

Yhteensä 15p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Neste Mankki – Mainio paikka turpakäräjille
X-Burger – Mitäh??? Äijäruokaa teekkarikylässä!
Tervetuloa takaisin, Snacky !

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *