Kaasujalka

Käpygrilli – Pizzalounas punaviherkuplassa

Julkaissut:

|

9.6.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Käpygrilli – Pizzalounas punaviherkuplassa

Kun tässä on leukailtu vuosikausia erilaisista punaviherväen ilmastovouhotuksille, niin pitihän sitä mennä pizzalle oikein punaviherkuplan pyhättöön: Helsingin Käpylään.

Vihreät lensivät eduskuntavaaleissa komeasti oppositioon. Suuri uutinen oli sekin, että Vihreät romahti myös punaviherväen kuplaksikin ilkutussa Käpylässä. Vihreät oli Käpylässä suosituin puolue vielä vuoden 2019 eduskuntavaaleissa, ei ole enää.

Nyt täytyy ottaa sen verran takapakkia, että minä en halua ilkkua vihreitäkään maanrakoon, vaikka pidänkin niitä epärealistina ja todellisuudelle vieraina haihattelijoina. On siellä mukaviakin ihmisiä.

Sitä toista ääripään porukkaa nyt en viitsi edes mainita, kun kovin ovat ärhäköitä reagoimaan pieneenkin heihin kohdistuvaan kritiikkiin. Vaan on sielläkin mukavia ihmisiä.

Minä olen vain tavallinen vantaalainen ja vatsakas pientaloeläjä, joka syö pizzaa ja ajaa vanhalla bensa-autolla. Syön lihaa ja annan toistenkin sitä syödä. Annan toisten syödä myös kasviksia, vaikka itse jätän ne usein pois lautaselta.

Ilmastohätätila Käpylässä!

Ettei totuus unohtuisi, muistutti tussilla kirjoitettu julistus Käpygrillin vastapäisen kerrostalon ikkunassa: ”Ilmastohätätila Käpylässä”.

Sinänsähän Käpygrillin ilmapiiri vaikutti hurmaavalta. Se ei ainakaan perjantaiseen lounasaikaan vaikuttanut miltään viherpipertäjien klubitilalta, joskaan ei siellä näkynyt myöskään raavaita työhaalari- ja huomioliiviköriläitä.

Se ei selvästi ole myöskään elämän varrella raihnaantuneiden rötväukkojen kaljakuppila. Olutta siellä kyllä väki särpi jo puoliltapäivin ja eniten Käpygrilli ehkä vaikutti vanhojen hippien mestalta. Sisustus on kellertävää ja puunsävyistä.

Käpygrilli löytyy Osmontieltä, Käpylää halkovan Koskelantien poikkikadulta. Samalle tienoolle rakennettiin Olympiakylä 1950-luvulla Helsingin olympialaisia varten. Nykyistä Venäjää edeltäneen kommunistisen Neuvostoliiton urheilijoita ei kuitenkaan majoitettu muiden urheilijoiden tavoin Käpylään, vaan heidät majoitettiin erikseen Espoon Otaniemeen.

Pitihän niitä kommunisteja suojella kapitalistisilta vaikutuksilta, ties vaikka olisivat Coca-Colaa päässeet juomaan.

Päätoimittajan kanssa mietittiin, ”paukkuiko patja” Olympiakylässä mies- ja naisurheilijoiden kesken. Usein sellaista tapahtuu, kun mies kohtaa naisen. Siitäkin huolimatta, että 1950-luvulla urheilijoista leivottiin kiiltokuvamaisen puhtoista kuvaa.

”Ei sovi kermaperseille”

Otin Käpygrillin lounaslistalta pizzan, jonka sisältö ei nyt niin kovin monipuolinen ollut: kebabsuikaleita, sipulia, jalopenoa ja punasipulia. Vaan eipä se hintakaan päätä huimannut: 9,90 €, nykymittapuulla sitä kaiketi voi pitää suorastaan edullisena. Eipä kovin moni perinteinen pizzeria taida pizzoja juuri alle 11.50 euron myydä.

Eat.fi -sivustolla joku kirjoitti tammikuussa 2023 vähän ilkeästi: ”Enpä ole aikoihin syönyt pizzaa parilla haukkaisulla. Reunoja enemmän kuin täytettä, täyte alkaa 6 cm reunasta ja niin ohuelti, että mieleen tuli maanantaiaamun voileipä.
Täyttä kusetusta, tuolla hinnalla saa jo kunnon ravintolasta pizzan”.

En nyt ihan noin pahasti kirjoittaisi, mutta on siinä pieni totuudenhäivä. Maussa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta täytettä oli minunkin pizzassa kovin niukasti. Vähän tuli ikävä entisten kotikulmieni pizzoja Vantaan Rajatorpassa. Ipon Pizzasta kun osti pizzan, niin nälkä lähti. Käpygrillistä lähdettyämme sen sijaan nälkä jäi.

Käpygrillin olemus kuitenkin viehätti. Tämäkin oiva tiivistys löytyy Eat.fi -sivustolta: ”Omalla karhealla tavallaan viihtyisä lähiöravintola, ei sovi kermaperseille.”

Käpygrillin kasvot ovat kuitenkin monipuolisemmat kuin yksi ulkopuolisen vierailu antaa olettaa. Jos tiedostava punaviherväki ei välttämättä viihdykään keskiviikkoisin bingossa ja perjantaisin karaokessa, niin uskoisin heidän tietovisailevan Käpygrillissä tiistaisin ja nauttivan sen Open stage -jameista tiistaisin ja livemusiikista lauantaisin.

Käpygrilli

Osmontie 5, Helsinki

Ruoan riittävyys: XX
Palvelu: XXX
Ruoan äijämäisyys: XX
Paikan äijämäisyys: XX

Yhteensä 9p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Ylästön Pizza & Kebab & Grilli- Perusporvarin pizzakeidas
Lepsämän Grilli – Paluu ”Vanhaslandiaan”
Lahnuksen Shell – ”Koskaan et muuttua saa”

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *