Kaasujalka

Uusi Škoda Enyaq L & K – Enemmän tehoa ja toimintasädettä

Julkaissut:

|

25.5.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uusi Škoda Enyaq L & K – Enemmän tehoa ja toimintasädettä

Škoda Enyaq L&K -malliversiossa esitellään uutta akusto- ja voimalinjatekniikkaa. Maksimitehoa on nyt tarjolla 210 kW*, auton kiihtyvyys on parempi ja toimintamatka pitempi.

Takavetoinen Enyaq 85 L&K kiihtyy 0‒100 km/h 6,7 sekunnissa**. Huippunopeus on nyt 180 km/h**, ja WLTP-kulutusmittausstandardin mukainen toimintamatka on pidentynyt jopa 570 kilometriin**. Nelivetoinen Enyaq 85x L&K kiihtyy nollasta sataan vain 6,6 sekunnissa**, ja tämän mallin toimintamatka on jopa 550 km**. Akuston latauskäyrää on optimoitu; sen ansiosta Enyaq L&K latautuu 10 prosentin varaustasosta 80 prosenttiin alle 30 minuutissa.

Akuston esilämmitystoiminto

Enyaq L&K -malliversiossa on uusin ME4-ohjelmisto, joka loppuvuodesta tulee sisältymään myös muihin uusiin Enyaq-malleihin. Uusi ohjelmisto sisältää lukuisia parannuksia ja uusia toimintoja. Niitä ovat esimerkiksi akuston esilämmitystoiminto, jolla akusto lämmitetään optimaaliseen lämpötilaan ennen latauksen aloittamista. Esilämmityksestä on valittavissa kaksi eri käyttötilaa, ja se on myös mahdollista käynnistää manuaalisesti näppäimellä tietoviihdejärjestelmän näytöltä. Automaattisessa tilassa esilämmitys kytkeytyy ilman kuljettajan toimia, kun autolla navigointijärjestelmän kohdetietojen perusteella ollaan ajamassa pikalatausasemalle.

LUE MYÖS: KOEAJO SKODA ENYAQ COUPE – ” TŠEKKI-FERRARI” – IHAN KUNNIOITUKSELLA

Škoda Enyaq L&K -malliversion erityisyyden tunnistaa auton ulkopuolelta puskurien, perän diffuusoriosan ja ulkopeilikoteloiden Platinum Grey -värisistä koristeosista. Sivuhelmaverhoukset ovat korin väriset ja sivuikkunoiden kehykset sekä kattokaiteet kromin väriset – kuten 131 ledin valaiseman, vakiovarusteisen Crystal Face -etumaskin kehyskin. Vakiovarustukseen sisältyvät Matrix LED -ajovalot, jotka varjostustoiminnon ansiosta eivät häikäise vastaantulijoita, sekä täys-LED-takavalot dynaamisilla vilkuilla ja saattovaloanimaatioilla. Takalasi ja takasivulasit ovat tummennetut SunSet-lasit. Enyaq L&K:ssä on vakiona malliversiokohtaiset 20-tuumaiset kevytmetallivanteet; 21-tuumaiset ovat tarjolla lisävarusteena. Etulokasuojia koristavat L&K-logot. Uuden malliversion takaluukussa on Enyaq-tekstilogo nyt ilman lisämerkintää ‘iV’. Sama merkintämuutos tullaan toteuttamaan myös kaikissa muissa Škodan tulevissa täyssähkömalleissa, mukaan lukien muutkin Enyaq-mallit.

Kaksi designvalintaa

Enyaq L&K -malliversion sisätiloihin Škoda Auto tarjoaa yksilöintivaihtoehtoina kaksi erityistä designvalintaa. Vakiovarusteisessa designvalinnassa L&K Shell on beige nahkaverhous. Saatavissa on myös mustan nahkaverhouksen sisältävä designvalinta L&K Black. Etuistuimien istuintuuletus ja hierontatoiminto ovat L&K-malliversion vakiovarusteita kummankin designvalinnan yhteydessä. Tietoviihdejärjestelmän näytöstä voidaan valita kolmesta toiminnosta: tuuletus, lämmitys sekä lämmitys ja tuuletus, aktivoida hierontatoiminto ja säätää istuimia. Poljinpinnat ovat metallin väriset.

Uusi helppokäyttöisempi käyttöliittymä


Enyaq L&K -malliversion jälkeen ME4-ohjelmistoversio tulee myös muihin uusiin Enyaq-malleihin vuosimallista 2024 alkaen, jolloin niidenkin käyttöjärjestelmä uudistuu. Se on aiempaa helppokäyttöisempi ja optimoi auton käyttökokemuksen. Uuden käyttöjärjestelmän myötä Škodan uuden brändi-ilmeen värejä käytetään tietoviihdenäytön valikoissa, digitaalisessa mittaristossa ja Head Up -tuulilasinäytössä. Škoda Auto on myös uudistanut tietoviihdejärjestelmän valikkorakenteen. Kolme perustoimintonäppäintä sijaitsee nyt näytön kolmessa kulmassa. Vasemman yläkulman kuvakkeesta päästään auton asetuksiin ja oikean alakulman kuvakkeesta sovelluksiin. Vasemman alakulman kuvaketta painamalla näyttö vaihtaa uudistettuun kotinäyttöön. Kotinäytössä on nyt viisi sivua ja niissä kolme esiasetettua näkymää, joiden sisällöt ovat yksilöitävissä. Suosikkinäppäimillä pääsee nopeasti itse asetettuihin toimintoihin entistä kätevämmin. Kuljettaja voi asettaa jopa viisi suosikkinäppäintoimintoa autonsa toimintojen ja varusteiden hallintaan – esimerkiksi kaista-avustimen, tuulilasilämmityksen tai ilman sisäkiertotoiminnon, jotka näkyvät suoraan käytettävinä näytön yläosassa. Lisäksi näytön alaosan palkista on mahdollista aktivoida jopa kolme sovellusta – esimerkiksi navigointi, puhelin tai media.

Navigoinnin kartan uusi ilme

Uusi ME4-ohjelmisto tuo uusiin Enyaq-malleihin myös navigoinnin uuden ilmeen. Karttanäkymässä alavalikot on sijoitettu uudelleen, ja kartta-alue on suurempi. Ilmastoinnin valikkoa on yksinkertaistettu ja selkeytetty. Uuden näkymän ansiosta järjestelmän käyttö on entistäkin vaistonvaraisempaa ja helpompaa. Uudet grafiikat kertovat aiempaa selvemmin akuston varaustasosta ja auton latauksesta. Uudistuneen digitaalisen mittariston ja Head Up -tuulilasinäytön ilmeet ovat nyt Škodan uuden brändi-ilmeen mukaiset, ja niiden toimintoja on kehitetty.

Avaimettoman keskuslukituksen uusi toiminto


Etuoviin sijoitetut maavalot ovat uudet ja ulkopeilikoteloihin asennetut LED-valot heijastavat maahan nyt tervetuloa-logon aiemman Škoda-tekstilogon sijasta. Enyaq L&K -malliversion KESSY-järjestelmässä (avaimeton keskuslukitus ja käynnistys) on uusi toiminto. Järjestelmä lukitsee keskuslukituksen nyt automaattisesti, kun kauko-ohjain viedään pois auton luota. Lukittumisen merkkinä varashälyttimen äänitorvi antaa kuittausäänen.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Volkswagen ID. Buzz 6/7-paikkainen loppuvuonna 2024 Suomeen
Stop autoilijoiden kuritukselle! -liike luovutti kaksi kansalaisaloitetta
Lindroos palasi voittokantaan F-Cup -rallisarjassa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *