Kaasujalka

Katamaran Grill – Hyväntuulinen mökki–asuntovaunu –grilli Koivuhaassa

Julkaissut:

|

7.4.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Katamaran Grill – Hyväntuulinen mökki–asuntovaunu –grilli Koivuhaassa

Vantaan Koivuhaassa Katamaran Grillin tilaratkaisu on hauskan persoonallinen, mutta erityiskiitoksen tämä katukeittiö ansaitsee poikkeuksellisen mukavasta palvelusta.

Päätoimittajan kanssa löysimme Katamaran Grillin ihan sattumalta. Kruisaillessamme koeajoon saadulla autolla meillä ei ollut hajuakaan, mistä löytyisi mahanpötsille miehekästä täytettä. Lukijoilta on tullut hurjasti vinkkejä, mutta välillä mennään mihin huvittaa. Vähältä piti, ettemme ajaneet koko paikan ohi.

Tilaratkaisu on lievästi sanottuna persoonallinen; hirsimökkiin rakennettu ruokailutila yhdistettynä keittiönä palvelevaan asuntovaunuun.

Persoonallista oli sekin, että annoksia oli nimetty eri firmojen mukaan. 10,70 sai valita vaikkapa Airport Finavia -annoksen, johon sisältyi lihapiirakka kanakebab-lihalla, curry-kastikkeella, jalopenolla ja Aura-juustolla.

Veho-annokseen taas kuului Balkan-siivu, nakit, kananmuna, ananas, vuohenjuusto, paholaisenhillo ja ranskalaiset.

En tiedä, sponsoroivatko nuo firmat jollain tavalla nimellään myytyjä annoksia, vai oliko tuo vain yrittäjän idearikkautta. Hauska idea joka tapauksessa. Jospa yrittäjä laittaisi listalle Kaasujalka-annoksenkin?

Lisukkeena paholaisenhilloakin

Ensimmäistä kertaa muuten törmäsin tällaiseen paholaisenhilloon. Piti oikein googlata, mitä se tarkoittaa. Selvisi, että Paholaisen hillo tehdään tomaatista, paprikasta ja tulisista chileistä. Tulisuutta voi säätää oman maun mukaan lisäämällä tai vähentämällä chiliä. Hillomainen koostumus tulee hillosokerista. Lopputuloksena on makean tulinen hillo.

Ruokailutila oli miehekäs. Räntäsateisena päivänä ilmanlämpöpumppu katon rajassa ei oikein tahtonut syytää kunnolla lämpöä, mutta kuten JVG laulaa: kyllä täällä tarkenee! Äijämäisyyttä kertoo sekin, että samaan aikaan siellä ruokaili taksitarkastaja.

Niin ne ajat muuttuvat, kun taksitarkastajakin näyttää ajavan Mercedes-EQ -sähköautolla. Se on vähän surullistakin, kun maalaispoika olen tottunut, että grillikioskin edessä polttomoottori hurisee ja kumikin joskus käryää.

Ja onhan Koivuhaka muutenkin oikea automiehen paratiiisi. Katamaran Grillin lähituntumassa on jos jonkunlaista alan toimijaa kuten mm. City Katsastus, Autohuolto Viinikka, legendaarinen ”Kehä Kessa” samaten monimerkkikorjaamoja ja autoliikkeitä. Löytyypä samalta tieltä vieläpä AKK:n pääkonttori, josta voi käydä hakemassa uuden rallilisenssin, jos vanha on päässyt vanhenemaan. Helsingin ydinkeskustan metroseksuaali tai Vihreiden luontoaktivisti tietysti kääntyisi takaisin jo heti Kehä III:n rampista Koivuhakaan käännyttyään.

Kun en ollut syönyt pizzaa kuukausiin, otin listalta vähän tylsänkin kuuloisen salami-mix -pizzan, jossa täytteinä salamin lisäksi oli ananas, kinkku ja aurajuusto.

Omista muistiinpanoistani tosin hinnaksi oli merkitty 10,90 euroa, mutta se kuulosti näinä päivinä niin halvalta, että päätin etsiä hintaa pari viikkoa jälkeenpäin netistä. Siellä hinnaksi oli merkitty 11,90 euroa.

Taitaa jo vuodet kuusikymppisellä sekoittaa keskittymiskykyä. Onneksi päätoimittaja on suurpiirteinen mies ja antaa luvan selitellä näissä Kaasujalan jutuissa. Jos hinta oli 10,90 euroa, niin näinä päivinä sitä voi pitää varsin kohtuullisena, 11,90 euroa taas kuulostaisi normitasolta. Siihen päälle CoCa-Cola -pullo 2,50 eurolla.

Tullaan takuulla uudestaan!

Päätoimittaja se vasta halvalla söi, kun otti pitakebabin 8,50 eurolla ja hänkin siihen päälle Cocis-pullon 2,50 eurolla.

Pizza oli kuitenkin hyvää. En tiedä, oliko tällä kerralla nälkä paras kokki, vai mikä.  Täytteet ja juusto olivat saaneet paistua mukavan kiinteästi kiinni riittävän rapeaan pohjaan. Mikään ei ole niin ikävää kuin löysä ja vetinen pizzapohja. Tämä oli hyvä! Ja voi se pizza olla joskus liiankin kuiva. Omaan makuuni esimerkiksi Kotipizzan pizzat ovat joskus liian kuivia.

Kun nyt lounaspaikkojen noutopöytienkin hinnat ovat joissakin paikoissa nousseet jopa 15 euron tuntumaan, niin pizzan mukaan ottaminen ilman juomia Katamaran Grilliltä säästää euroja.

Ja ihme on, jos ei normaalikokoisesta pizzasta nälkä lähde.

Erityiskiitoksen ansaitsee Katamaran Grillin poikkeuksellisen ystävällinen palvelu. Hyvä kun vastaavissa paikoissa yleensä saa asiakaspalvelijalta edes pienen hymyntapaisen. Katamaran Grillillä meitä palveli ilmeisesti itse yrittäjä. Ulkomaalaistaustainen kaveri leikkasi pyytämättä pizzani slaisseiksi, joka helpotti syömistä sormin. Kaiken kukkuraksi hän vielä hyväntuulisesti jutteli meille ja kyseli, oliko ruoka hyvää.

Myös Facebook-palautteissa Katamaran Grilli saa runsaasti kiitosta juuri ystävällisestä palvelusta.  Sinne mennään vielä uudestaan!

 

Katamaran Grilli
Niittytie 27, Vantaa

Ruoan riittävyys: XXXX
Palvelu: XXXXX
Ruoan äijämäisyys: XXX
Paikan äijämäisyys: XXXXX

Yhteensä 17p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Bembölen Burger Grill – ”Hölmölä” kunniaan!
Dixieland Deli – Lihisten ”erikoisjepen” uusi kotisnagari
TAUKO.Nukari – Hihhulit hiiteen!

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *