Kaasujalka

Terveisiä v**un urpolta!

Julkaissut:

|

14.2.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Terveisiä v**un urpolta!

”V**un urpottelua” eivät kuule pelkästään lapset isän tai äidin suusta autossa, kun edellä ajava hidastelee. Nyt sitä kuulee myös sähköautojen latauspisteillä.

Syksy meni erilaisten sähköautojen koeajamisissa. Paitsi, että se on pitkillä matkoilla aikaa vievää puuhaa, niin huomaan sen koettelevan myös ihmisten hermoja latausasemilla.

Kun nämä sähköautot nyt kerta kaikkiaan näyttävän yleistyvän melkoisella vauhdilla, niin latausinfran rakentaminen ei tahdo pysyä vauhdissa mukana. Tosin ilmeisesti sähköautoilijat taitavat olla vielä sen verran varakasta väkeä, että he eivät itse juurikaan ”v***un urpottele”.

Itse jouduin ”urpottelun” kohteeksi, kun menin lataamaan koeajossa ollutta Nissan Ariyaa Tuusulan S-marketin pihaan ABC-latauspisteeseen. Kaikki latauspisteet olivat täynnä, mutta yhden ruudun oli täyttänyt ihan tavallinen uudehko bensa-Astra.

Kun Astra-kuski lopulta tuli kaupasta ulos, huomautin ehkä liian kärkkäästi, että ruudut teholatauspisteiden edessä oli tarkoitettu sähköautojen lataamiseen. Kiire oli kova ja ehkä itsekin olisin voinut käyttäytyä hivenen asiallisemmin. En kuitenkaan kiroillut, enkä nimitellyt Astra-kuskia ”v***un urpoksi” tai ”s***nan tolloksi” jne.

Sen sijaan Astra-miestä ilmeisesti huomautukseni ärsytti. Aika napakasti sieltä tuli, että ”en rupea näitä tavaroita pidemmälle kantelemaan, v***un urpo!”.

Eliitinvastaisuutta?

Olin aistivinani Astra-miehen käytöksessä jonkunlaista ”eliitinvastaisuutta”. En itse ole eliittiä ja oma autoni on tänä vuonna jo 14 vuotta täyttävä bensa-Mersu. Yritin tuoda esille myös Astra-miehelle, että olen toimittaja ja auto on minulla vain koeajossa. Mahdollisesti se jollain tavalla lievensi asennetta, koska Astra-mies ei enää jatkanut, vaan meni autoonsa ja huristeli pois.

Olen minä ennenkin nähnyt, että polttomoottoriautoilijat vähät välittävät sähköautojen latauspisteiden niukkuudesta, vaan läsäyttävät autonsa latauspisteen eteen ja lompsivat vaikkapa Lidliin asioimaan, vaikka tyhjiä ruutuja olisi pihan täydeltä.

Onkohan tämä nyt sitä paljon puhuttua kansan jakautumista kahtia? Siitähän on paljon politiikassa varoiteltu. Onhan se ollut nähtävissä, mutta nyt se näyttää tulleen myös autoiluun. Olen itse enemmän maltillinen sovittelija kuin räyhääjä. On sitä jotkut kavereistani ilkkuneetkin: ”Tiedätkös Hurmalainen, että diplomatia on perseen nuolemisen sivistyneempi muoto?”.

Tulen todennäköisesti ajamaan vielä pitkään bensa-autolla. Jossain vaiheessa saatan vaihtaa hybridiin: joko itselataavaan tai plug–in –hybridiin.  Sähköautoon näillä näkymin tuskin vaihdan. En jaksa matkalla Vantaalta Tampereelle ja takaisin istua ABC:n kahviossa odottamassa sähköauton latautumista puolesta tunnista tuntiin. On se sen verran kypsää puuhaa, että mielihyvin jätän latauspisteet vapaiksi sähköautoilijoille.

Hyvät vihertävät päättäjät: älkää antako tämän autokansan jakautua kahtia!

 

Teksti Urmas Hurmalainen

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Mersu paskaksi routakuopassa – vakuutus ei korvaa
Ääripäät korostuvat autoilusta väitellessä
Miksi ette sitten osta dieseleitä?

Tietoa julkaisijasta

Mika

(1) Lukijan kommentti

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *