Kaasujalka

Kirje Pakkasukolle

Julkaissut:

|

13.1.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kirje Pakkasukolle

Skoda-Jokke Tuupovaarasta kirjoitti Suomi24 -sivustolle toivelistan venäläisten joulupukille, Pakkasukolle. Ikävä vain, että uusia talvirenkaita tai mitään muutakaan on Venäjältä turha toivoa. Eiköhän se Pakkasukkokin ole Putinin oligarkkeja.

”Hei rakas Pakkasukko, Ded Moroz. Kärsimme suuresta varaosa- ja komponenttipulasta. Nälkäkin on aikaisten korjausten vuoksi ja Taavia ei tahdo pysyä tiellä sileiksi hioutuneilla kesänakeilla. Tuo minulle sarja Rotalla Setala renkaita. Ei tarvitsisi olla edes uudet, kunhan pintaa ja nastoja olisi jäljellä sen verran, ettei leiman saanti ainakaan renkaista jäisi kiinni”, Skoda-Jokke kirjoittaa.

Myös mahorkkaa on Joken toivelistalla, ja leipää vaillakin kuulemma ollaan Tuupovaarassa.

”Jos saisimme vanikkaa edes suureen voitonpäivään asti. Tsaikkaa toki myös”, Jokke kirjoittaa.

Lopuksi Skoda-Jokke pyytää yhtä 1.4 TSI vaihtomoottoria ja kahta seitsenpykäläistå DSG-lootaa, kuten viimekin vuonna. Niillä pärjäisi taas seuraavaan jouluun, mikäli Pakkaukko antaa myös 200 litran tynnyrin Teboil Silveriä.

Uusia lapikkaita tai karvareuhkaa Jokke ei vielä kuulemma tarvitse, toissavuotiset passaavat kyllä. Kelsiturkille koossa 64 olisi kyllä iso tarve.

Wikipedian mukaan De Moroz on suomalaisten joulupukkiin ja muiden Euroopan maiden Pyhään Nikolaukseen verrattava legendaarinen hahmo Venäjällä.

”Onkos täällä sotaisia lapsia?”

Epäilemättä Pakkasukkokin on Putinin takuumiehiä, ihan kuten ortodoksikirkon patriarkka Kirillkin. Pakkasukko tuskin kannustaa lapsia kiltteyteen, vaan enemmänkin lojaalisuuteen Putinia kohtaan valmiuteen lähteä sotaan isona.

Skoda-Joken kirje on kirjoitettu pilke silmäkulmassa ja minua se naurattikin kovasti. Todellisuudessa Pakkasukkokin kuuluu siihen porukkaan, jonka takia kärsivät kaikki, myös me automiehet. Ukrainan sodan takia maksamme nyt entistä kalliimmasta ruuasta, bensasta ja   talvirenkaista.

Joskus takavuosina kirjoitin vitsinä, että pistetään Bemarit ja Mersut pakotteiden alle, niin eiköhän ala Venäjän oligarkitkin pullikoida raakalaisukkoa vastaan. Toive näyttää olleen turha. Parempi olla pullikoimatta, ettei joudu 15 vuodeksi tyrmään tai tule jopa tapetuksi.

Pakkasukon uutisoitiin protestoineen Putinia vastaan Helsingissä 30. joulukuuta 2014.  Silloin järjestettiin Pakkasukko Putinia vastaan -festivaali. Putinin porukka oli silloin jo miehittänyt Krimin.

BMW X5 vaihtuu Mosseen

Minä en usko ollenkaan, että Pakkasukko olisi Putinia vastaan. Päinvastoin. Uskon, että Pakkasukkokin on Putinin rahoilla rikastunut oligarkki, joka ajelee vielä toistaiseksi BMW X5 -maasturilla tai Range Roverilla. Kun varaosien saanti alkaa tökkiä, Pakkasukonkin on pakko vaihtaa Moskvitš 3:een, joita alettiin hiljattain kasata Renault’n entisillä Moskovan-tehtailla. Kyseessä on uudelleenbrändätty kiinalaistuonti, joka vain kootaan Venäjällä.

Venäjän valtamediakin kuulemma myöntää jo maan automarkkinan karmean tilan. Valonpilkahduksia ei oikeastaan ole nähtävissä, arvioivat asiantuntijat. Autoja joudutaan valmistamaan ilman ilmastointia ja uusiin autoihin on vaikeuksia saada muun muassa turvavöitä, lukkiutumattomia jarruja ja turvatyynyjä.

Toivottavasti Pakkasukollakin tulee parrassaan kesähelteillä kuuma.

Kai se olisi parempi toivoa joulupukiltakin ensi jouluna pehmoisten pakettien sijasta rynnäkkökivääreitä ja panssarivaunuja ja pyytää pukkia lähettämään lahjat suoraan Ukrainaan.

Teksti Urmas Hurmalainen

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Miljonäärin ylinopeussakot
Hyvästi Allun Grilli!
VR nosti lipun hintoja: ”Auto alla, päästä voit halvemmalla”

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *