Kaasujalka

The Grill – Herkkuja hiiligrillistä Metsälässä

Julkaissut:

|

6.1.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

The Grill – Herkkuja hiiligrillistä Metsälässä

Nuorena yksi suosikkejani oli bändi nimeltä The Band, siis yksinkertaisesti Bändi. Kun homma on jokseenkin täydellistä, ei nimeen tarvita turhia selittelyjä. Vähän samaa voisi sanoa The Grill -hiiligrilliravintolasta Helsingissä Metsälän siimeksessä.

The Grill on kaikkea muuta kuin tusinagrillikioski löysine lihapiirakoineen. Vaan kyllä siellä saa maksaakin. Jos otat lihapiirakan ateriana eli perunoiden kera, hinta nouse 13 euroon. Missä tahansa lounasravintolassa mätät noutopöydästä lautasen täyteen pöperöä halvemmalla. Pelkkä lihapiirakka ilman perunoitakin maksaa 9 euroa.

Mutta sitten tuleekin se kysymys, onko The Grill Metsälässä erilaisten teollisuus- ja logistiikkakiinteistöjen siimeksessä grillikioski vai hiiligrilli-ravintola. Paikka itse mainostaa itseään idyllisenä hiiligrilli-ravintolana, josta voi varata pöydänkin.

Itse en kyllä meidän rouvaa palkkapäivänä veisi illalliselle sinänsä miehekkääseen miljööseen Metsälään. Mutta jos ollaan liikenteessä äijäporukalla, niin ei muuta kuin Mersun keula kohti Niittylänpolkua Metsälässä. Metsälähän on teollisuusaluetta, jonka siimeksessä äijä tuntee olonsa kotoisaksi.

Ei ihan halpaa

Tosin, kun lihapiirakasta ranskalaisilla ja Coca-Colalla pitää pulittaa 13 euroa, eli lähelle ravintolahintoja, niin voisin kuvitella, että oikeita miesten töitä tekevät ravitsivat itsensä lounasruokailoissa, joissa 11-12 eurolla saa kauhoa lautaselle oikeaa kotiruokaa mielin määrin ja vielä salaatit ja juomat päälle.

Jos ottaisi pelkän lihapiirakan ilman juomaa ja ranskalaisia, hinta olisi 9 euroa. Jokin aika sitten söin Hyvinkäällä pelkän lihapiirakan 5 eurolla ja nakeillakin hinta olisi ollut 6,50 euroa. Samasta grillikioskista olisi saanut 9.50 eurolla jättilihiksen paneroidulla possunulkofilepihvillä, kananmunalla, ananaksella ja juustolla.

Vaan eipä The Grillillä ruokia myöskään lämmitetä mikroissa, vaan ihan aidossa avo-hiiligrillissä.

Mutta toki pääkaupunkiseudulla kaikki muukin on kalliimpaa kuin vaikkapa Hyvinkäällä. Ja jos makua verrataan, niin The Grillin lihapiirakka oli parasta, mitä olen aikoihin saanut. Lihatäyte ei ollut vetelää jauheliha-riisi -mössöä, vaan täyttä tavaraa kunnon lihapitoisuudella: ryynit oli paistettu kunnolla. Myös suolaisuus oli juuri oikea, eikä täyte maistunut kuivalle sahanpurulle. Parasta oli itse munkkitaikinasta väännetyn piirakkaosan rapeus ja vähän kovakin kuori, johon piti hampailla iskeä oikein kunnolla.

Metsälä itsessään on perin miehekäs alue, jossa ateriointia säestää Tuusulanväylän liikennemelu. Tien liikennemäärä on keskimäärin 85 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Se on toiseksi liikennöidyin Helsingin kaupungin säteittäinen sisääntuloväylä Lahdenväylän jälkeen. Helsingin kaupungin meluselvityksen mukaan valtaosa Metsälää on yli haitallisen 55 dB:n melualueella.

Jos ovat hinnat katukeittiösarjaan suhteutettuina The Grillillä hieman korkeat, niin onpa myöskin paikan puitteet ihan muuta kuin perinteisessä grillikioskissa. Tiskiltä on kotoisasti näköyhteys keittiöön, missä herkut valmistetaan ja lämmitetty ja lasitettu terassi antavat mukavasti lisätilaa ruokailuun.

The Grill
Niittylänpolku 20, Helsinki

Ruoan riittävyys: XXX
Palvelu: XXX
Ruoan äijämäisyys: XXXX
Paikan äijämäisyys: XXX

Yhteensä 13p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

La Locanda – Carbonara-puuroa Simonkylässä
Ylästön Pizza & Kebab & Grilli- Perusporvarin pizzakeidas
Lepsämän Grilli – Paluu ”Vanhaslandiaan”

Tietoa julkaisijasta

Mika

(1) Lukijan kommentti

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *