Kaasujalka

Maustehärkä – Karu lounas karussa Kivistössä

Julkaissut:

|

3.10.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Maustehärkä – Karu lounas karussa Kivistössä

Kivistö on karu kaupunginosa Vantaalla ja lounas Maustehärkä -ravintolassa oli melkein yhtä karu. Vaan karuhan on aina miehekästä.

 

”Todella kuivat ja mauttomat burgerit ! Ravintolan nimi kannattaisi myös vaihtaa koska pihvi ruoat ala arvoisia”, tylyttää eräs naisasiakas Maustehärän Facebook-sivuilla.

Yrittäjä tai joku paikan työntekijöistä ei kritiikkiä ihan purematta niele. Hän vastaa kipakasti: ” Kiitos palautteestanne. Olisi ensisijaisesti ollut tärkeä olla meihin yhteydessä mikäli tämä pitää edes paikansa. Ravintolan nimen vaihto ei korjaisi yhtäkään mautonta ruokaa ja siinä mielessä huutelusi netissä on mautonta, vaikkakin olemme kiitollisia kaikesta rakentavista palauteista. Ole ystävällinen ja ensi kerralla ota meihin yhteyttä suoraan samalla hetkel kun toteat tällaisen niin voisimme hakea annokset ja tuoda uudet, samal päästää käymään työntekijöiden kanssa läpi ku huonosti tehdyt annokset on saatu takaisin. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikesta huolimatta.”

Ainahan sitä netissä huudellaan.  Viisi muuta arvostelua ovat ylistäviä.

”Grillipihvi oli todella hyvä ja samoin salaatti. Ruokailu sisätiloissa. Nopea toimitus. Hyvä ruoka”, kehuu Jari.

”Ystävällinen palvelu ja kotiin tilatut pizzat tulleet aina nopeasti”, kiittelee Kilicaskan.

Sari kehuu Vöner-sapuskoja maukkaiksi. Tiina lupaa palata Maustehärkään aivan varmasti: ” Texas-burger perunoineen oli varmasti paras purilaisateria, mitä oon vielä syönyt.”

Vöner…??? Piti oikein netistä etsiä selitystä tälle ruokalajille. Vöner on vehnäproteiinista tehty kasviperäinen lihankorvike. Maustehärkä näyttää elävän ajan hermolla, vaikka itse edelleen syön mieluummin oikeaa lihaa kuin lihankorviketta.

”Monimuotoinen” lähiö

Kivistöön ei eksytä vahingossa. Olen siellä elämäni aikana käynyt aiemmin tasan yhden kerran. Muille kuin Kivistön 8000 asukkaalle se on tienviitta Hämeenlinnanväylän varrella. Omakotialueet ovat peräisin jo 1950-luvulla, mutta tällainen myöhäisvantaalainen tuntee Kivistön lähinnä tuoreemmista lehtijutuista. Eivätkä ne jutut nyt mairittelevia ole.

Huumekauppaa, varkauksia, levottomuuksia…asukkaat kertovat, miten Kivistön ongelmat ovat lisääntyneet pikkuhiljaa – “Aiemmin täällä oli rauhallista”, uutisoi Vantaan Sanomat ihan äskettäin, 7 heinäkuuta.

Sama lehti kertoi viikkoja myöhemmin poliisin ottaneen Kivistön yhdeksi päävalvontakohteistaan.  “Sieltä puuttuu vielä sosiaalinen kontrolli”, tiivisti Itä-Uudenmaan poliisin ylikomisario.

No, ajelu Kivistössä tuo lähinnä mieleen, että nimi kuvastaa hyvin tätä lähiötä tai taajamaa. Kivistöön näillä näkymin vuonna 2023 nouseva lähipalvelukeskus on saanut nimen ”Kivis”.

”Kivis on lyhyt ja ytimekäs. Se kuvastaa hyvin kaupunginosaa. Kivistö on positiivinen ja helposti lähestyttävä”, Newsec kauppakeskuspäällikkö Miia Aro totesi Vantaan Sanomille.

Toivottavasti Kivistö tosiaan laajenee kivaksi ”kivikseksi”. Ja ainahan asioilla on puolensa. Siinä missä toinen näkee Kivistön korkeine kerrostaloineen ankeana ja modernina ”neuvostolähiönä”, niin toisen mielestä Kivistön keskustan monimuotoinen kaupunkikuva syntyy eri korkuisista, kokoisista ja värisistä rakennuksista. Kauneus on aina katsojan silmässä.

Omasta mielestäni karu on aina myös jollain tavalla alakuloisen komeaa. Kivistö on mielestäni moderni versio Kaurismäen elokuvien kaupunkimaisemista. Nuoruudessani tykkäsin kovasti elokuvasta ”Täältä tullaan elämä”. Helsinkiläisten lähiönuorten elämästä kertova leffa kuvattiin enimmäkseen Kontulan kivikylässä. Ehkä sama leffa voitaisiin päivittää 2020-luvulle ja Kivistöön.

Kivistön helmi?

No se siitä. Pitihän tässä vähän kirjoittaa Kivistön Maustehärkä-ravintolasta. Se on siisti, mutta askeettinen ruokapaikka. Askeettinen oli sen lounaskin. Kanaleike pippurikastikkeella maksoi 10, 90 euroa ja päätoimittajan valitsema grillipihvi 12,90 euroa. Valitsemani kanaleike oli pieni ja vähän kuivakka pieni lätty, jonka seuraksi sain pienen lorauksen pippurikastiketta, niin ikään vähän kuivakkaat olivat myös ranskalaiset. Lautasen reunalla oli hyvin pieni ja vaatimaton salaatti maustekurkunviipaleiden kera.

Ei kanaleikkeen maussa eikä ranskalaisten maussa sinänsä sen enempää mitään vikaa ollut kuin missään muuallakaan. Mutta ei sitä nyt kulinarismin riemujuhlaksikaan voinut kutsua. Jos mukana olisi ollut vähän enemmän sitä pippurikastiketta, annos olisi ollut vähemmän kuiva. Kun leikettä itsessään oli maustettu niukasti, pippurikastike oli nyt annoksen paras puoli. MTV:n kotisivuilla rapeaa kanaleikettä kehuttiin lohturuuaksi parhaimmillaan. Minä nyt en ollut lohdun tarpeessa. Jos olisin ollut, niin vähän mehukkaampi olisi leike saanut olla. Ranskalaisillekaan en ihan täyttä tyrmäystä anna: kyllä ne sentään McDonaldsin korput päihittävät.

Palvelu oli kohtuullisen rentoa ja ystävällistä.

”Meidät löydät Vantaan Kivistössä; ravintolamme on viihtyisä, mukava ja rento, jossa voit viettää laatuaikaa niin yksin, kaksin kuin yhdessä perheen tai ystävien kanssa”, Maustehärkä mainostaa.

No en minä nyt perheen enkä edes ystävien kanssa sinne iltaa lähtisi viettämään. Lounaan työn merkeissä siellä kyllä voin uudelleenkin syödä, jos tulee Kivistöön asiaa. Maustehärkä sopii hyvin karuun Kivistöön. Ehkä siitä voi tulla jopa Kivistön ”helmi”.

Maustehärkä
Topaasikuja 2, 01700 Kivistö (Vantaa)

​Ruoan riittävyys: XX
Palvelu: XXX
Ruoan äijämäisyys: XX
Paikan äijämäisyys: XXXX

Yhteensä  11p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

X-Burger – Mitäh??? Äijäruokaa teekkarikylässä!
Tervetuloa takaisin, Snacky !
Käpygrilli – Pizzalounas punaviherkuplassa

Tietoa julkaisijasta

Mika

(1) Lukijan kommentti

  1. Paul
    19.3.2023 klo 6.46

    Kävin kerran täällä joskus. Paikanpitäjä alkoi karjumaan ja haukkumaan kun oli itse tehnyt virheet tilauksen kanssa ja yleensä siitä kun kävin selvittämässä asiaa. Aivan on poikkeuksellisen egoistista, häpeämätöntä ja ala-arvoista pizzeria-yrittäjyystoimintaa ollut mitä olen tähän mennessä koskaan kohdannut.

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *