Kaasujalka

Ökyautoilijat vaippoja vaihtamaan

Julkaissut:

|

20.9.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Ökyautoilijat vaippoja vaihtamaan

Daily Mail -lehden verkkosivuilta luin, että Venäjän poliisi repii superautojen omistajia autoistaan ja moisesta öykköröinnistä suivaantuneet vallanpitäjät vaativat näitä elvistelijöitä osallistumaan sotilaitten huoltotoimiin Ukrainassa. Tuolle voisi jopa nauraa, jos Venäjä ei sotisi brutaalisti Ukrainassa.

Jupakka syntyi, kun Ferrarien ja Lamborghinien omistajat osallistuivat ”Rikkaiden ja menestyneiden” ralliin Moskovan halki.  Putinin tiedetään tästä raivostuneen ja yksi Putin-mielinen senaattori jopa ehdotti, että nämä ökyautojen omistajat pitäisi lähettää Ukrainaan.

Senaattori sanoi, että nämä Ferrari-miehet olisivat hyödyttömiä taistelutehtävissä, mutta he pystyisivät melko hyvin auttamaan rintamien takana hoitotyössä sairaaloissa.

Onhan se aika huvittavaa, kun nämä oligarkkien ökyautot on joskus ostettu itse Putinin siunauksella. Jos olen käsittänyt oikein, niin Putin on joskus tehnyt oligarkkien kanssa sellaisen diilin, että kun annatte minun huseerata rauhassa, voitte pitää huvijahtinne ja superautonne.

Oligarkkien varathan ovat Venäjällä peräisin valtion omaisuuden yksityistämisestä, eikä sitä valtion omaisuutta ole jaettu reilulla pelillä. Uskoisin, että nuoremman polvenkin Ferrarit ja Lamborghinit on ostettu oligarkki-isän rahoilla.

Näitä ökyautoilijoita kuulemma paheksuu Putinin pappibestiskin, tämä ortodoksinen patriarkka Kiril.

Eihän Putin tietenkään paheksu ökyilyä minkään tasavertaisuuden nimissä, vaan siksi, että Ukrainassa sotatoimet ovat menneet persiilleen: maine suurena sodanjohtajana on kansan silmissä uhkana huveta kuin Hurmalaisen kukkaro Mersuun bensaa tankatessa. Sotatoimia kannattavan rivivenäläisenkin sappi alkaa kiehua, jos itse joutuu työttömäksi rengastehtaasta ja jotkut sen kuin porskuttavat ökyautoillaan.

Mitenkähän tuollainen ökyautoilijoiden passittaminen erilaisiin hätää kärsivien huoltoapuun toimisi Suomessa? Varsinaiset vallanpitäjät  kun pitävät autoasioissaan melko matalaa profiilia. Iltapäivälehtien koosteet ministerien ja kansanedustajien autoista ovat melkeinpä tylsää luettavaa: pääasiassa he ajavat siviiliajonsa jokseenkin tavallisilla Mersuilla, Volvoilla, Bemareilla ja jopa Skodilla ja Toyotoilla.

Varsinaisia ökyautoilijoita ovat ainakin Seiskan uutisten perusteella monet viihdejulkkikset: nämä cheekit, uniikit ja martina aitolehdet. On julkisuudessa esitelty NHL-legenda Teemu Selänteenkin kymmenet luksusautot, mm. punainen Ferrari.

Olisikohan tässä ensi kevään eduskuntavaalien alla hyvä vaaliase jollekin parlamenttiehdokkaalle? Sotaa meillä ei käydä, mutta hoitajista on pulaa: ei muuta kuin Bentleyt ja Ferrarit talliin ja ökyautoilijat vanhusten vaippoja vaihtamaan.

 

Teksti Urmas Hurmalainen

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Oi luoja, osta mulle Mercedes-Benz!
Sähköauto koetteli parisuhdetta
Ei tule automiesten hallitusta

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *