Kaasujalka

Kaisan Grilli – Lihisherkkua Turun motarilla

Julkaissut:

|

3.7.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kaisan Grilli – Lihisherkkua Turun motarilla

Kaisan Grilli. Voiko miehekkäämpää ollakaan kuin lihapiirakka kinkulla, pihvillä ja juustolla täydennettynä aurinkoisena kevätpäivänä Turun moottoritien varressa.

Kurvasimme päätoimittajan kanssa aurinkoisena huhtikuun keskiviikkoiltapäivänä Audi A7:lla Kaisan Grillille Turun moottoritien varressa Espoon Nupurinjärven kohdalla. En nyt ole ihan varma, menikö tuo paikannukseni oikein.

Kaisan Grilli punaisessa mökissä rekkamiesten taukopaikalla on kuitenkin vielä sellaista maailmaa, jonka toivoisi pysyvän sellaisenaan tässä digitalisoituvassa maailmassa. Kaisan Grillillä eivät aterioi herkkävatsaiset kilkkukravattimiehet ja sporttiset metroseksuaalit, vaan raavaat ukot. Muu asiakaskunta oli keski-ikäisiä rekkamiehiä, haalarimiehiä ja pari selvästi eläkeikäistä kaverusta.

Meidän koeajoon ottama käytetty Audi A7 oli vierailuhetkellä asiakaskunnan ainoa yli 40 000 markkaa maksava henkilöauto. Ne muutamat muut olivat sellaisia iäkkäämpiä kymppitonnin autoja, niiden joukossa ainakin yksi Volvo V50 ja farmari-Vectra. tosin edustan muutenkin täyttivät voittopuolisesti jyhkeät rekat.

Tosin silmään pisti nuori heppu, joka ennen Kia Rioon astumistaan otti hartaasti aurinkoa kasvot taivaaseen kohotettuina. No, vierailun teimme pääsiäisen kynnyksellä, joten hän ehkä ajatteli jo etukäteen suuren mestarin taivaaseenastumispäivää. Näky oli ristiriidassa paikan yleisen äijämäisyyden kanssa.

Sotkuista puuhaa

Tiskin takana palvellut nainen oli selvästi tottunut palvelemaan raavaita ukkoja, palvelu oli suoraa ja reilun tuntuista.

Serviettejä tai talouspaperia olisi kuitenkin pitänyt olla enemmän. Niitä piti oikein erikseen etsiä, kun eihän se pelkkä lihiksen käärepaperi ja yksi käsipaperipyyhe mihinkään riitä. No, löytyihän sieltä etsinnän jälkeen muutama puoliksi leikattu kaksitaitteinen käsipyyhepaperinpala.

Täyteen ahdetun lihapiirakan syöminen meinaan on taitolaji. Itse en ole siinä ollut koskaan mestari. Aika mukavasti sain taas sotkettua ja vaaleat chino-housut piti kotiin päästyä laittaa pesuun.

Lihapiirakan väliin laitettu pihvi oli ohut ja lihaseostäyte itsessään melkoista puuroa.  Vielä kun mausteita oli lotrattu oikein kunnolla, niin täytyy myöntää, että tällä kerralla paras kokki oli oma nälkä.

No, sellaistahan se on monessa muussakin samankaltaisessa paikassa. Eipä näihin paikkoihin tulla fiilistelemään, vaan siirtämään se ruoka sujuvasti suusta vastaan. Tällaista vertausta käytti äänekäs ylikersantti varuskuntaruokalassa, kun alokasaikana meiltä tuppasi hernekeiton lusikoiminen olemaan liian hidasta.

Voittaa ”Mäkkärit”

Sehän nyt on kuitenkin niin, että aikamoinen tunari pitäisi olla, että lihapiirakka-aterian kokki saisi tunaroitua kelvottomaksi. Kaisan Grillin Talon Erikoinenkin voitti lihamössön löysyydestä huolimatta mennen tullen kansainvälisten hampurilaisketjujen kalpeat antimet.

Tällaisten katukeittiöiden arvosteleminen on aina yhden ihmisen mielipide. Makuasioista on paha kiistellä ja tämän vahvistaa Kaisan Grillin Facebook-sivutkin.

”Aika surkea esitys. Kebap ranskalaisilla. Annos pieni ja liha kuin kengänpohjasta vuoltua lastua.

No eipä toiste kannata mennä”, on Kimin tuomio.

Ihan päinvastaisen tuomion antaa Miikka: ”Iso Hampurilainen 120 g pihvillä. Iso suositus!  Laaja ruokalista, edulliset ruuat, isot annokset, hyvä ruoka.”

Eipä Kaisan Grilli todennäköisesti minnekään Tripadvisor –matkailusivuston suosituksiin pääse, mutta eipä sen tarvitsekaan. Pidetään me nämä tienvarsien levähdyspaikkojen katukeittiöt hengissä!

Kaisan Grilli
Turunväylä / Tarvontie, Turku – Helsinki moottoritie E18
Ajo-ohje: Helsingin suuntaan ajettaessa “ÄMMÄSSUO / HISTA”-rampin jälkeen levähdysalueella. Espoon suunnasta saapuessa, käy Ämmässuon rampissa kääntymässä ja palaa Helsingin suuntaan noin 1 km.

​Ruoan riittävyys: XXX
Palvelu: XX
Ruoan äijämäisyys: XXXXX
Paikan äijämäisyys: XXXXX
Yhteensä 15p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Tattarihovi – kolmas kerta toden sanoo
Saslik Kebab – Herkutellaan hiljaisuudessa
Pietolan Grilli –  ”Isäntä” vei ison nälän

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *