Kaasujalka

Saslik Kebab – Herkutellaan hiljaisuudessa

Julkaissut:

|

13.5.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Saslik Kebab – Herkutellaan hiljaisuudessa

Saslik Kebab Vantaan Kaivokselassa on ihan mainio vaihtoehto viereiselle McDonaldsille, jos haluaa lounastaa ilman häliseviä kakaroita ja teinejä.

Olin lukenut maaliskuun loppupuolella lehdestä, että joku Ukrainan sotaa vastustanut Vladimir Putinin läheinen neuvonantaja oli jättänyt hommansa ja lähtenyt Venäjältä. Ukosta oli tehty epämääräisiä silminnäkijähavaintoja Turkin Istanbulissa, mutta mielestäni sieltä hänet olisi ollut liian helppoa löytää.

Niinpä mielessä käväisi, että jospa hän olisikin paennut Suomeen ja turkkilaisen ruuan ystävänä lounastaisi Vantaan Kaivokselan Saslik Kebabissa.

Pelkästään ukkojahan siellä Saslik Kebabissa istuikin, kun päätoimittajan kanssa kurvasimme sinne 34 vuotta vanhalla Toyota Corollalla. Asiakaskunta näytti olevan raavaita tosimiehiä huomioliiveissään, eikä mitään kravattimiehiä.

Kun minä menen turkkilaiseen kebab-ruokalaan, niin melkeinpä itsestään selvä valintani on leipäkebab. Mistään jogurtissa uitetusta Iskender-kebabista en tykkää yhtään, eivätkä ranskalaiset perunatkaan kuulu mielestäni kebab-ruokaan. Joskus saatan ottaa riisikebabin.

Saslik Kebabin leipäkebab oli erittäin herkullinen. Leipä oli sopivan rapeaa eikä väliin kebablihan kanssa tungettu salaattikaan ollut sellaista löllöä, mitä tapaa valitettavan useassa paikassa. Lihakin oli mureaa. Ehdottomasti 8 euron väärti, varsinkin, kun ainakaan lounasaikaan hanasta väännetystä limonadistakaan ei velotettu erikseen.

Pulkkisen kotikulmilla

Kun poika juniori-iässä pelasi jääkiekkoa, asuimme Länsi-Vantaalla siinä Myyrmäen tuntumassa. Meillä oli tapana käydä harjoitusten jälkeen hampurilaisella ”Mäkkärissä”. Lähes aina siellä oli kovaäänisiä teinejä tai kirkuvia kakaroita.

Tosin niistä ajoista on jo toistakymmentä vuotta. Nyt minusta on mukavampi mennä jurottamaan Saslik-Kebabin kaltaiseen paikkaan, missä ukot syövät hiljaisuuden vallitessa ja iltapäivälehtiä lueskellen.

Netistä kaivoin Eat.fi -sivuston arvosteluita yhden aika nasevan tiivistyksen, joka tosin on jo yli kaksi vuotta vanha: ”Mä en ymmärrä missä vika, kun paikka lähes aina tyhjillään. Sääli. Todella sääli. Löysin paikan tiennoin. Sattumalta piipahdin sisälle, kun nälkä valtasi mieleni. Nyt ihan kestosuosikki. Loistavia vartaita. Simppeliä mutta ah niin hyvää. Loistava jogurttikastike, jota ei ole lantrattu vedellä. Kerran on  pizzaa kokeiltu. Oli myös kelpo lätty. Ainut miinus lätyssä, että juusto tulee päälle. Sekin on helposti korjattavissa. Pyydä alle. Sisustusta voisi hieman miettiä. Menkää nyt hyvät ihmiset testaamaan länsivantaan parasta grillivarrasta. Suosittelen.”

Eipä siihen ole paljon lisättävää minullakaan. Menen varmasti uudestaankin, kun taas täältä Itä-Vantaan Hiekkaharjusta lähden ajelemaan Länsi-Vantaalle.

Joku arvosteli Saslik Kebabin sisustuksen kaipaavan päivitystä. Höpöhöpö! Se on vain rumaa, kun mies on korea! Sama pätee äijäruokalaankin.

Ai niin. Meinasi muuten unohtua, että äijäpisteitä nostaa sekin, että ihan siinä jossain läheisyydessä ainakin takavuosina asui Ruutuässää ja Ruutuysiä juontanut Jorma Pulkkinen. Pulkkinen tuo äijäpisteitä siksi, että hän on automies ja moottoriurheilun ystävä, jonka poika Tomikin on tunnettu Formula 1 -lähetyksistä tuttu  moottoriurheilutoimittaja.

 

Saslik Kebab
Kaivokselantie 2, Vantaa

Ruoan riittävyys: XXX
Palvelu: XXX
Ruoan äijämäisyys: XXXX
Paikan äijämäisyys: XXXX
Yhteensä 14p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Tattarihovi – kolmas kerta toden sanoo
Kaisan Grilli – Lihisherkkua Turun motarilla
Pietolan Grilli –  ”Isäntä” vei ison nälän

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *