Kaasujalka

Pietolan Grilli – ”Isäntä” vei ison nälän

Julkaissut:

|

6.4.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Pietolan Grilli –  ”Isäntä” vei ison nälän

Pietolan Grilli Järvenpäässä ei jätä vatsaa tyhjäksi. Huh huh, kun jäi täyteläinen olo käynnistä Järvenpäässä eli ”Jäketsuikkelissa” tai vielä yleisemmin vain ”Jäkessä”.

Varsinaista makuelämystä Pietolan Grilli :n Isäntä -annos ei tosin antanut, mutta kyllä sen mieluummin syö kuin turpaansa ottaa öisellä nakkikioskilla.

Kuten jo edellisellä vierailulla Järvenpään mättömaailmaan kerroin, niin meillä on päätoimittajan kanssa ”Jäkeen” kummallakin vahva tunneside. Päätoimittaja tosin vielä sotki fillarilla ja pyyhki räkää hihaansa, kun minä jo olin jo nuori aikuinen ja ryystin kaljaa Sir Winstonissa.

Järvenpäässä muuten ei kannata etsiä nakkikioskia maanantaina. Pietolan Grillikin on silloin suljettu. Edellisestä kerrasta opiksi ottaneina ajoimmekin nyt sinne perjantaina.

Jotenkin fiilikseen sopi hyvin, että ajoimme Pietolan grillille iäkkäällä Saabilla. Saabilla ajoin silloinkin, kun asuin tovin verran ”Jäkessä” 1980-luvulla.

Ravitsee hengenmiehenkin

Pietolan Grillille mennessä kiinnitin huomiota läheiseen kuntosaliin ja vapaaseurakunnan rukoushuoneeseen. Mikä täyden palvelun kortteli! Ensin rääkätään ruumista kuntosalilla, sitten nautitaan hengenravintoa vapaaseurakunnan kappelissa ja päivän kruunaa tuhti grillilounas Pietolan Grillillä.

Ja jos saarnamies tarvitsee autolleen pikahuoltoa, niin sellainenkin toimii Pietolan Grillin kanssa samassa kiinteistössä.

Pietolan Grilli löytyy Järvenpään Wärtsilänkadulta. Suuri yleisö muistaa sen Arman Pohjantähden alla -televisio-ohjelmasta, kun Arman Alizad vietti grilliyrittäjinä toimivan pariskunnan kanssa useamman päivän työn parissa.

Armanin käynnin jälkeen on tapahtunut paljon, eikä mukavia asioita. Huhtikuun 2. päivä 2018 pariskunta nimittäin sai yöllä puhelun, että grillissä oli tulipalo.

Kaikki piti rakentaa alusta ja uudelleen. Kuitenkin jo toukokuussa 2018 pariskunta kirjoitti Facebookissa:

”Keskiviikkona 30.5. ollaan taas grillin terassilla myymässä savuvahinkokarkkeja. Paikalla myös hodarikärry. 10.30 aloitetaan ja lopetetaan n. klo 17 tai kun tavarat loppuvat”.

Yrittäjäpariskunta pääsi avaamaan grillin uudessa paikassa vihdoin talvella 2020.

”Päivisin Pietolan grilli on duunareiden suosiossa, sillä lähistöllä on paljon teollisuusyrityksiä. Iltaisin asiakaskunta on sekalaista seurakuntaa 15-vuotiaista pojankosseista mummoihin ja vaareihin”, Keski-Uusimaa -lehti kertoi maaliskuussa 2020.

Kun vielä koronapandemiakin iski päälle kevättalvella 2020, niin ei voi kuin ihastella yrittäjäpariskunnan sitkeyttä. Varsinkin kun byrokratia hidasti uuden grillin rakentamista.

Asiakkaat lähes yhteisö

Pietolan Grillillä on uskollinen kävijäkunta ja sen Facebook-sivut täyttyvätkin tsempeistä. Mukava, että sitä yhteisöllisyyttä löytyy muualtakin kuin kirkkokuoroista ja AA-kerhosta.

Kun vielä hyllystä löytyi nipullinen Moottori-lehtiä ja V8 Magazineja, niin kyllä siellä kohtuuäijältä tuntui. Päätoimittaja tosin ihmetteli, että miksei kukaan ole tuonut Kaasujalkaa. Meidän lisäksi perjantai-iltapäivänä Pietolan Grillillä syömässä oli vain nuoripari, ehkä viereisen Keuda-ammattioppilaitoksen opiskelijoita.

Sitten sellainen pieni sivuasia kuin ruoka. Otin listalta Isäntä-annoksen, johon kuului ranskalaiset, 75 gramman täyslihapihvi, 4 nakkia, kananmuna, ananas, salaatti ja mausteet. Se oli huono valinta ja siitä saan syyttää itseäni. Muistelin jossain toisessa paikassa syöneeni niin ikään Isännän ja muistaakseni siihen kuului lihapiirakka kahdella nakilla.

Nyt ei tullut lihistä, mutta sehän oli vain oma vika, kun en lukenut listaa tarkemmin.

Käristetyt nakit olivat kookkaita ja ne veivätkin aterianautinnossa pääroolin. Minä olen enemmän keitettyjen nakkien mies, eniten syön niitä uudenvuodenyönä perunasalaatin kera. Nyt maistuivat nakit vähän suolaisilta. Ranskalaisetkin olivat vähän kuivia ja paikoin vähän koviakin.

Kokoa annoksella oli niin tuhdisti, etten muista missään muualla syöneeni 10,50 annoksesta itseäni ähkyyn. Päätoimittaja otti Ison Armanin, sekin oli kyllä melkoista mättöä. Annokseen kuului valkosipulimajoneesi, kebabliha, salaatti, tomaatti, jogurttikastike, 2 x juusto, 120 gramman täyslihapihvi, ananas, pekoni, maustekurkku ja ketsuppi. Päätoimittaja kun on muutenkin hoikka mies, niin vähemmästäkin äijä olisi täyttynyt.

Iso Arman maksoikin ateriana jo 14,50 euroa. Kumpikin otti palanpainikkeeksi 0,33 cl:n pullot Coca-Colaa.

Vegeväkikin huomioitu

Pietolan Grillistä on arvosteluja Eat.fi -sivustollakin. Arvosteluja on kahdeksan ja ne kaikki ovat kehuvia: ”Perinteinen grilli ja aivan loistavaa ruokaa. Tämän paikan löytymisen jälkeen pikaruokaketjut ovat saaneet jäädä”.

Pietolan grilli tuntuu vetävän muutakin väkeä kuin perinteisiä haalari- ja huomioliivimiehiä. Facebookissa kiitosta suistuttaa useampi nainenkin, heistä jotkut huomioiduiksi tulleiden lastensakin puolesta. muksuille kun on ihan oma ruokalistansakin.

”Ihan parhaat hampurilaiset ei voi kuin suositella. Junnu hampurilainen saa kehut Herralta 7v, oli parempi kuin hesen vastaava. Minikori maistui pienelle neidille”, kiittelee Facebook—sivuilla Liisa.

Näin sitä pitää. Hienoa, että jotkut vanhemmat haluavat vielä näinä vegeaikoina viedä muksunsakin nauttimaan grilliherkuista. Tosin vegeihmisetkin on huomioitu monipuolisilla vaihtoehdoilla.

”Vegaanisia kasvishampurilaisia on jo melko moni uskaltautunut maistamaan”, kertoi Pietolan grillin yrittäjä Sami Loikkanen Keski-Uusimaa -lehdessä.

Järvenpäässä kun käyn, niin varmasti käyn Pietolan Grillillä uudestaankin. Vesi kielellä odotan, kun pääsen syömään auratasku-lihapiirakan, sillä juuri lihis on aina grilliruokien kruunu, todellinen viikon vihannes.

Pietolan Grilli
Wärtsilänkatu 12A, Järvenpää

Ruoan riittävyys: XXXXX
Palvelu: XXXX
Ruoan äijämäisyys: XXXX
Paikan äijämäisyys: XXXX

Yhteensä 17p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Saslik Kebab – Herkutellaan hiljaisuudessa
Teboil Kaivoksela – Äijälle liiankin trendikäs Teboil
Shell Ruskeasanta – Paholaisen broileria kuminpolttajille

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *