Kaasujalka

Koeajo Hyundai Santa Fe – Amerikan meininkiä

Julkaissut:

|

18.3.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Hyundai Santa Fe – Amerikan meininkiä

Uusi Hyundai Santa Fe on varsin komea auto, joka kerää katseita. Tulee jollain tavalla amerikkalaisen auton mahtipontisuus.

Uusi Hyundai Santa Fe on saatavana neljänä erilaisena versiota ja pääpaino on nykytrendien mukaisesti hybrideissä, mutta mahtuu mallistoon onneksi vielä yksi dieselkin. Santa Fe on harvoja automalleja, joka tarjoilee vaihtoehdoksi sekä ladattavan hybridin että itselataavan. Dieselversiota liikuttaa 2.2-litrainen ja 202 hevosvoimaa tuottava voimanpesä, joka on luonnollisesti nelivetoinen. Dieselillä saa ilahduttavasti vetää 2500 kiloa painavaa kärryä.

Uuden Santa Fen hinnat alkavat etuvetoisen itselataavan hybridin reilusta 49 300 eurosta. Auto on aina 7-paikkainen ja tarjoaa hulppeat tilat kahdella ensimmäisellä rivillä, mutta kaksi viimeistä istuinta on tarkoitettu lähinnä lapsille. Tavaratilaakin löytyy todella paljon, sillä 5-paikkaisena vetoisuutta on 571-728 litraa riippuen mihin kohtaan toinen penkkirivi on säädetty.

Hyvät varusteet

Me saimme koeajoon ladattavan hybridin, jonka varustetaso edustaa sitä keskimmäistä luokkaa. Vaikka kyse onkin keskiluokasta niin varusteita riittää todella hulppeasti, sillä vakiona on tuuletut nahkaiset etuistuimet, lasikatto, bi-Led ajovalot, sähkösäätöiset istuimet ja navigointi.

Aika monen ladattavan hybridin ongelma on hidas lataus ja sama pätee myös Santa Fe:n kohdalla, sillä sisäinen laturi tukee vain yksivaihteista latausta. Tästä johtuen latausteho on 3.3 kilowattia. Tehdas lupaa toimintamatkaksi sähköllä 58 kilometriä, mutta normaalissa ajossa vähän reilut 40 kilometriä on lähempänä realismia.

Uusi Hyundai Santa Fe on tyylikäs ja hulppean kokoinen auto. Matkustaminen on mukavan leppoisaa, sillä tilaa riittää ja melutaso on erittäin hiljainen. Ajettavuutta heikentää tunnottomuus ja laiskahko suorituskyky. Nykytrendien mukaisesti moni varmaan valitsee tämän ladattavan hybridin, mutta minä kyllä ottaisin vielä tuon perinteisen dieselin.

Hyundai Santa Fe 1.6T-GDI Plug-in Hybrid 4WD Premium
Hinta alk: 61 390€
Moottori: 1598cm3
Hybridijärjestelmän yhteisteho: 265hv
Vääntö: 350Nm
Paino: 1940kg
Tavaratila:  130l-782l
Vetokyky max: 1350kg
Pit.lev.kork.aks.väli: 4875, 1900, 1730, 2765
Kiihtyvyys 0-100km/h: 8.8s
Huippunopeus: 187km/h
Kulutus (valm.ilm): 1.6l
Päästöt: 37g/km

Plussat
Tilat
Varustetaso

Miinukset
Vähän puhditon voimalinja
Alhainen vetokyky
Hidas lataus

Jälkimaku
Uusi Hyundai Santa Fe on todella tyylikäs ja tilava katumaasturi. Ladattava hybridinä miellyttävä ajaa ja suhteellisen taloudellinen, mutta suorituskyky saisi olla vähän parempi.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo Toyota CH-R – Nuorekkaampi vaihtoehto Corollalle
Koeajo Kia Sportage 1,6 T-GDI Plug-in – Entistä enemmän vastinetta rahalle
Koeajovideolla uusi upea Volkswagen Passat Variant 1.5 eTSI

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *