Kaasujalka

Pohjanmaan Grilli – Ristuksen hyvää, mutta missä pohjolaasuus?

Julkaissut:

|

13.1.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Pohjanmaan Grilli – Ristuksen hyvää, mutta missä pohjolaasuus?

Pohjanmaan Grilli muutti Espoon Nihtisillan miehekkäästä parakista melko tylsään liikekiinteistöön Espoon Friisinmäentielle. Lihapiirakka maistui ihan ”ristuksen” hyvältä, mutta nyt kyllä katosivat viimeisetkin ”pohojalaasuuren” rippeet.

Kävimme testaamassa Pohjanmaan Grillin edellisen kerran kesällä 2015, siis kuusi vuotta sitten. Jo silloin kirjoitin, että oikea ”pohojaalanen” grillikioskihenki ei pelkästä nimestä synny. Silloin kuitenkin Pohjanmaan Grilli toimi metsän siimeksessä ihan itsenäisesti parakkirakennuksessa. Nyt se toimii modernissa liikekiinteistössä, jossa toimii joukko muitakin firmoja.

Täytyypä sanoa, että viimeisetkin ehdat ”pohojalaasuuren” riippeet katosivat samalla. Se ei riitä, että henkilökunnan naisten paidoissa lukee vitsikkäästi ”Ristuksen hyvää grilliruokaa ja surkiaa kebabia”.

Eihän tällaiseen liiketilaan tulla nahistelemaan ja haastamaan riitaa lihapiirakan vauhdittamana kapakkaillan jälkeen. Toki moni samassa kiinteistössä toimivat muut firmat edustavat äijämäistä toimialaa, esimerkiksi HelppoKatsastus, Autoklinikka ja Espoon Autohuolto.

En sitten ole itse pohojaalaanen enkä tiedä, pitääkö se kirjoittaa pohjalaanen, pohojaalaanen vai pohojaalanen, yhdellä vai kahdella A:lla vai miten. Ristus älkää siitä ampuko mua alas.

Menee aikaisin kiinni

Nakki- tai grillikioskin perinteinen henki on tietysti aidoimmillaan silloin, kun kello on jo yli puolenyön ja jonossa syntyy humalaisten kesken sanaharkkaa, joka lopulta johtaa kunnon käsirysyyn. Ehkä sitä nujakkaa tarvitaan poliisikin selvittämään. Pohjanmaan Grilli menee kiinni joka päivä viimeistään illalla puoli yhdeltätoista. Eihän siihen aikaan olla vielä kunnolla edes pienessä myötälaitaisessa. Saati siinä kunnossa, että hypättäisiin pöydälle ja karjaistaisiin, että ”onko pirtissä painijoita?”. Vai sanovatko ne Pohjanmaalla ”painijoota”?

Asiakaskunta näytti olevan pelkkiä duunarimiehiä ja tuovathan tietysti saman kiinteistön autoalan firmatkin tuulahduksen äijäkeitaasta, mutta vähän liian yksioikoista ja siistiä oli meininki.

Tosin itse syöminen olikin sitten kaikkea muuta kuin siistiä. Ainakaan me emme löytäneet mistään tarjottimia ja salaattia täyteen sullotun lihapiirakan syönti meni melkoiseksi sotkemiseksi. Kun serviettejäkään emme löytäneet, niin onneksi oli kaikissa pöydissä kuitenkin talouspaperirulla, josta sai repäistä palasen omaan tarpeeseen.

Palvelu oli perusystävällistä ja ruoka itsessään erinomaisen herkullista. Olen yrittänyt laihdutella kesän jälkeen ja viisi kiloa on jo lähtenyt elokuun puolenvälin jälkeen. Se on vaatinut syömisessä itsekuria ja jonkun verran tarpomista Vantaan Hiekkaharjun kuntoportaissa. Niinpä julmetun Pohjanmaan erikoinen teki vierailusta todellisen Vantaan äijän herkkukeitaan. Enpä muista, koska viimeksi olisin ahminut ruokaa samanlaisella antaumuksella. Eihän se Pohjanmaan erikoinen erityisen halpa ollut, 12 eurolla söisi lounasaikaan jokseenkin missä tahansa lounaspöydässä

Pohjanmaan Grilli
Friisinmäentie 5, Espoo

Ruoan riittävyys: XXXX
Palvelu: XXX
Ruoan äijämäisyys: XXXXX
Paikan äijämäisyys: XX

Yhteensä 14p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Saslik Kebab – Herkutellaan hiljaisuudessa
Pietolan Grilli –  ”Isäntä” vei ison nälän
Teboil Kaivoksela – Äijälle liiankin trendikäs Teboil

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *