Kaasujalka

Oskarinleikkeet Pähkinärinteen ostarilla, missä maku?

Julkaissut:

|

7.5.2021

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Oskarinleikkeet Pähkinärinteen ostarilla, missä maku?

Hurmalainen muutti Vantaan Vapaalan omakotitalosta kerrostaloon Hiekkaharjuun. Palasin päätoimittajan kanssa fiilistelemään menneitä Pähkinärinteen ostarin pizzapaikkaan. Aika kalpeat fiilikset vierailusta jäi.

En tiedä, oliko meitä palvelleella herrasmiehellä vähän kehnompi päivä, mutta ensitöikseni kiinnitin huomiota melko väsähtäneeseen palveluun. Ei tuota palvelua voi tylyksikään moittia, mutta totista ja harvapuheista ja hymytöntä se oli. Liekö tiskin takana seissyt itse paikan yrittäjä?

Kun asuin siinä kulmilla, kävin usein syömässä tässä Pähkinärinteen ostarilla Pizza Servicessä. Toinen vakiopaikkani oli Ipon Pizza Rajatorpassa. Ipon Pizzassa olo tuntui aina tervetulleelta ja siinä vaihdettiin kuulumisiakin. Tässä Pizza Servicessä palvelu oli totista ennen koronaakin.

No, edesmennyt äitini tapasi sanoa, että ”naamasta ei monta velliä keitetä”. Syömäänhän nyt tultiin, eikä lörpöttelemään. Tilasimme päätoimittajan kanssa ala carte -listalta oskarinleikkeet bearnaisekastikkeella, päätoimittaja tilasi omansa kermaperunoilla, minä lohkoperunoilla. Annokset maksoivat 12.90 euroa.

Paikka ammotti tyhjyyttään, pari muuta asiakasta tulivat noutamaan annoksensa syötäväksi kotona tai työpaikalla. Me päätimme tehdä irtioton arjesta ja lähteä kotikonttoreilta oikein ravintolan pöytään syömään.

Ennen lähtöä googlasin Eat.fi -sivustolta muutaman arvion.

”Kebab ei maistunut miltään. Pippurikana oli rasvainen, tilasin pelkällä salaatilla niin salaatti oli olemattoman kokoinen ja lähes pelkkää salaatinlehteä ja lillui rasvassa. Kallista laatuun nähden”, nimimerkki Heiduska kirjoittaa.

”Iskender kebabin saaminen kesti todella kauan, vaikkei asiakkaita ollut juurikaan.
Joukossa ollut pitaleipä oli rapeata ja hyvää mutta liha ei, kastike oli todella mautonta, vaikka pyysin tulisena.
Kaiken kaikkiaan surkea kokemus ja ylihintainen annoksen kokoon ja makuun nähden”, nimimerkki Tyyppi arvioi.

On siellä pari myönteistäkin arviota, kuten ”Ystävällinen palvelu ja maukasta ruokaa” sekä ”Hyvä palvelu”,

Itselleni ei jäänyt oikein minkäänlaista mielikuvaa ruuan laadusta. Yleensä annokset ajoivat asiansa, kun menin sisään pääsääntöisesti myöhään iltapäivällä ja nälkäisenä.

Nälkä lähtee ilman makuakin

Ruuat tuotiin pöytään säällisessä ajassa. Nälkä kyllä lähti, mutta makua ei ihmeemmin ollut.

”Mikrossa lämmitettyä”, päätoimittaja totesi.

Lohkoperunat maistuivat kuivilta ja suolaa piti heittää vähän lisää. Leike sinänsä oli sopiva, mutta bearnaisekastike maistui mitäänsanomattomalta.

Pähkinärinteessä on kaksi ostaria. Pizza Service löytyy sieltä isommalta, Lammaslammentien varrelta. Samalla ostarilla on pari muutakin ravintolaa ja ne ovat enemmän pubeja.

Tämä ostarikin on kautta aikojen tunnettu siitä, että se kerää ns. pörrääjiä.

“Mopopojat pörräävät ja joskus sattuu pahoinpitelyjäkin”, Hesari uutisoi jo vuonna 2001.

Kyllä minäkin jonkun rähinän kesäterassikaudella pistin merkille.

Kävelin aina ostarin ohi mennessäni sauvakävelylenkille Lammaslammen ympäri. Erityisesti lammenpuoleinen pääty keräsi näitä pörrääjiä. Erityisen hyvin mieleen jäi ns. vanhan liiton puliukolta vaikuttanut ystävällinen ukko, jonka vaimoni kanssa nimesimme ”Vennuksi”. Miehen oikeaa nimeä en tiennyt. Vieläköhän Vennu kiertää keräämässä tyhjiä kaljatölkkejä Lammaslammen ympäristöstä?

Jotenkin Pähkinärinteen ostarista jäi sellainen mielikuva, että se on enemmän ns. vanhan liiton juoppojen kuin vaarallisten sekakäyttäjien tukikohta. Iltamyöhälläkään en tuntenut oloani uhatuksi, toisin kuin nykyisen kotini läheisyydessä olevalla Tikkurilan asemalla.

Pizza Service Pähkinärinne

Lammaslammentie 9, 01710 Vantaa

Ruoan riittävyys: XXX
Palvelu: XX
Ruoan äijämäisyys: XXX
Paikan äijämäisyys: XXX

Yhteensä 12p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Tattarihovi – kolmas kerta toden sanoo
Kaisan Grilli – Lihisherkkua Turun motarilla
Saslik Kebab – Herkutellaan hiljaisuudessa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *