Kaasujalka

Koeajo Mercedes-Benz CLA250e – Linjakasta lataamista

Julkaissut:

|

7.5.2021

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Mercedes-Benz CLA250e – Linjakasta lataamista

Tyylikäs Mercedes-Benz CLA on ladattavana hybridinä varsin maukas peli, jolla pääsee mukavan helposti yli 60 kilometrin toimintamatkan sähköllä.

Mercedes-Benziltä vyöryy ladattavia hybridejä jokaiseen kokoluokkaan ja nyt pääsimme maistelemaan tätä linjakasta CLA:ta, jonka tekniikka on tuttu meille jo ennestään A-sarjan sedan-mallista. Keulalla siis 160-hevosvoimaa kehittävä bensaturbo ja sen kaverina sähkömoottori. Yhteistehoa riittää varsin kivasti, eikä tällä jää liikenteessä jalkoihin. Auto on aina etuvetoinen.

CLA:n parhaita puolia ovat oikeastaan kaikkien pienemmän kokoluokan Mercedeksien tapaan napakka ajettavuus ja ohjaamon tyylikkyys.

Sekä pitkät että lyhyemmätkin kuljettajat viihtyvät ratin ja selkänojan välissä, mutta pitkäkoipisen kaverin takapenkille ei mahdu aikuinen enää istumaan. Kuskin näkymää hallitsee leveä näyttö, joka tarjoaa informaatiota niin paljon, että vanhaan ”väyryseen” tottunut hätkähtää. Kun sen toimintatapaan on tottunut niin varmasti kaikki tykkäävät, vaikka ihan täydellinen järjestelmä sekään ei ole.

Ainoat pienet moitteen sanat tulevat rengasmelusta, sillä moottoritieajossa Suomen karkeilla teillä rengasmelu on aika kova ja pienemmästä tavaratilasta.

CLA 250e on hinnoiteltu varsin kiinnostavaksi, sillä tämä on vain noin 2500 euroa kalliimpi kuin CLA200, jossa on ”vain” 163 hevosvoimaa.

Eroa A-sarjan sedanista ja tästä CLA:sta saa hakemalla hakea ja ostopäätös on ainoastaan ulkonäköperusteinen ja sekin todella pieni. Valitettavasti todettava, että tämän menopelin hinta nousee vähän turhan kovaksi.

Mercedes-Benz CLA250e
Hinta: 42 334,52€
Koeajoauton hinta lisävarusteineen: 52351€
Iskutilavuus: 1332cm3
Teho: 160hv
Vääntö: 230Nm
Sähkömoottori:

Teho: 102hv
Vääntö: 330Nm
Tavaratila: 460l
Pit.lev.kork.aks.väli: 4688, 1830, 1439, 2729
Kiihtyvyys 0-100km/h: 6.7s
Huippunopeus: 240km/h
Kulutus (valm.ilm): 1.0l
Päästöt: 23g/km
Koeajon kulutus: 3.9l

Plussat
Taloudellisuus
Materiaalivalinnat
Tyylikkyys

Miinukset 
Rengasmelu (varauksin)

Jälkimaku
Mercedes-Benz CLA250e on tyylikäs ja makea peli ajaa. Auto sopii hyvin moottoritieajoon tai taajamakurvailuun. Polttoaineen kulutuksen kannalta lyhyet kaupunkiajot ovat luonnollisesti ladattavan hybridin ominta aluetta.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Sähköinen Mazda MX-30 – Lidlin latauspiste tuli taatusti tutuksi
Renault Megane – Kenties luokkansa mukavin
Audi e-tron Sportback – Yksi parhaimmista

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *