Kaasujalka

Treffi Pub – Trendikkäästi burgerimättöä Hertsikassa

Julkaissut:

|

4.3.2021

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Treffi Pub – Trendikkäästi burgerimättöä Hertsikassa

Kun menimme päätoimittajan kanssa Herttoniemen Treffi Pubiin mättämään burgereita seisovasta pöydästä, luulin tulleeni oikein äijän taivaaseen. Vaan liika on aina liikaa. Kyllä burgerikin on parempaa selkäesti annosteltuna.

Perjantai-iltapäivästä Herttoniemen Hiihtomäentien Treffi Pubi oli täpösen täynnä. Siinä tungoksessa kyllä oli vaikea pitää niitä koronan vaatimia turvavälejä. Koronalta suojautuminen on kuitenkin ns. fiksujen ja kaikki tietävien ihmisten hommaa. Sen aistin, kun tuppasin tunkemaan liian lähelle edelläni noutopöytään odottanut nuorehkoa naista.

En nyt höristänyt korvaani kuullakseni, mitä hän sitten kaverilleen pöytään päästyään supisi. Mutta jotain minuun liittyvää tuhahtelua se taisi olla. Jos joku nyt tämän tunnistaa, niin anteeksi! Kyllä minä yleensä teen parhaani pitääkseni turvavälin ja käsidesillä lutraaminen on niin vakiintunut käytäntö kutakuinkin kaikkialla missä se on mahdollista tehdä.

Kasvomaskikin kulkee aina taskussa. Tosin se pitäisi kuulemma oikeaoppisesti sulloa muovipussiin, sitä en ole tehnyt. Treffipubiinkin tulin maski naamalla, mutta se oli riisuttava, kun rillit menevät huuruun.

Moikka- ja tsau -porukkaa

Olen joskus ammoin asunut jonkin aikaa Herttoniemen Hiihtäjäntiellä, siinä Treffi Pubin takaisella mäellä. Alko on Treffi Pubista kulman takana ja sen edustalla ainakin perinteisesti on päiväaikaan patseerannut sellaista porukkaa, että ne tuskin Treffi Pubiin eksyvät.

Ensimmäiseksi kiinnitinkin huomiota, että Treffi Pubi taitaa olla enemmän opiskelijoiden tai uransa alussa olevien toimihenkilöiden ja nuorten pikkupäälliköiden mesta. Ainakaan vierailupäivänä siellä ei huomioliivi- ja haalariporukkaa näkynyt. Enemmän sellaisia ”moi moi-, moikka- ja tsau” -porukkaa. Tämä porukka ei kaverin nähdessään urahda ”morjens” tai ”terve”.

Palvelukin oli samalla tavalla trendikkään mukavaa.

Burgereiden noutopöytä kuulostaa ajatuksena vastustamattomalta. Siinä vain tuppaa käymään niin, että ne briossisämpylät jäähtyvät haaleiksi. Paprikamajoneesiakin tuli omatoimisesti läntättyä liian paljon. Jääsalaattia ja tomaatinviipaleitakin tuli ahdettua sämpylän väliin niin paljon, että kokonaisuudesta suupalaa haukatessa leukapielet piti avata kitalakea myöten ammolleen.

Grillattu burgerpihvi kyllä oli oikein mehevää ja sopivan mureaa. Cheddarjuuston kyyditsemänä burgereita tuli syötyä kaksin kappalein. Olen kuitenkin tästä eteenpäinkin sitä mieltä, että ei burger oikein ole noutopöytäruokaa. Vaan saahan Treffi Pubista tietysti paljon muutakin. Kuten esimerkiksi nimimerkki Lulliaisen Tripadvisor-sivustolla mainioksi hehkuttamaa kanasalaattia: ”Annos oli iso, joten osa jäi syömättä. Tuosta olisi syönyt kaksi. Kana oli paistettu rapsakaksi . Tarjoilu ystävällistä ja nopeaa”.

Herttoniemi on jo sen verran lähellä kantakaupunkia, että metroyhteys tuo Treffi Pubiin keskustastakin. Tripadvisor-sivustolla arvosteluja oli kaikkiaan 263.  Ne olivat voittopuolisesti trendikkäästi kehuvaa ”fantsua-osastoa”. Kuten esimerkiksi tällaisia: ”Tilasimme ystävättären kanssa Treffin hampurilaiset. Ranskalaisten kanssa tarjottava majoneesi oli maukas, perunat rapsakat. Hintavahko , mutta ehdottomasti Helsingin paras hamppari!”.

Sitä en kyllä yhtään epäile, etteikö Treffi Pub & Bistro olisi sloganinsa mukaisesti vauhdikkaammalle nuorisolle Rakastetuin ravintola Herttoniemen sydämessä. Äijämesta Treffi Pubi ei kuitenkaan ole. Kaasujalan miehet viihtyvät paremmin teollisuus- ja autovaraosakeskittymien juroissa lounasbaareissa.

Treffi Pub & Bistro

Hiihtomäentie 14, Helsinki

Ruoan riittävyys: XXXXX
Palvelu: XXXX
Ruoan äijämäisyys: XX
Paikan äijämäisyys: X

Yhteensä 12p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Nakkisuoja – tätä on etsitty jo 15 vuotta!
Koronavuoden juhlalounas Ahjon Grillillä
Oskarinleikkeet Pähkinärinteen ostarilla, missä maku?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *