Kaasujalka

Pekonia Tattarisuolla

Julkaissut:

|

8.1.2021

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Pekonia Tattarisuolla

Söimme päätoimittajan kanssa suolaiset leikkeet Jackson’s Restaurantissa Helsingin Tattarisuolla. Meille Kaasujalan miehille rapean pekonin mukanaan tuoma suolaisuus on vain plussaa. Jacksoneilla varmaan söisi Donald Trumpkin!

Lisää suolaa kailotti jo Fakiiri Kronblomkin.  Varttuneemmat lukijat varmasti muistavat tämän Fakiiri Kronblomin 1960-luvulta television Sirkus Papukaija -ohjelmasta. Fakiirin taikasanat olivat ”suolaa, suolaa, enemmän suolaa”,

Minä olen vanhan liiton mies ja tuppaan käyttämään rouvan mielestä liikaakin suolaa. Jackson’s Restaurantissa Helsingin Tattarisuolla söimme leikelounaan jo ihan jenkkien presidentinvaalien kunniaksi. Jackson’s on nettisivujen mukaan suomalaisaasialainen lounasravintola, mutta nimi kuulosti jenkkihenkiseltä.

Ja kun Jackson’sin osoite vie vielä Kankiraudantielle, niin meiningin on pakko olla miehekästä. Vai osaisitteko kuvitella, että vihreiden paikallisosasto kutsuisi syyskokoukseen Kankiraudantielle? Sen sijaan osaisin kyllä kuvitella, että siellä kokoontuisi jonkun painonnosto- tai nyrkkeilyseuran hallitus.

Tuskin Bidenin mieleen

Ottamatta kantaa vaalien voittajaan ja häviäjään, tuntuisi aika luonnolliselta, että leike possun ulkofileestä ranskalaisten tai suolaisten lohkoperunoiden kera höystettynä rapealla pekonilla ja paistetulla kananmunalla olisi enemmän Trumpin kuin Bidenin mieleen.

Biden näyttää ikäisekseen sen verran fyysisesti hyvinvoivalta ja solakalta, että luulisin hänen syövän aamulla mysliä ja hedelmiä rapean pekonin ja paistetun kananmunan sijaan.

Buffetlounas noutopöydästä olisi maksanut 9 euroa, mutta me valitsimme molemmat Jackson’s leikkeen a la carte -listalta. Leike porsaan ulkofileestä maksoi 12.50 euroa. Salaatit saimme hakea noutopöydästä ja siellä laarit olivat jo melko tyhjät perjantai-iltapäivästä puoli yhden aikaan. Salaattiainesten runsaudella ei nyt hirveästi voi kehua, melko tavanomaista kamaa lehtisalaatteineen, tomaatteineen ja kurkkuineen.

Annokset tulivat nopeasti ja tiskin takana palvelleelta naiselta irtosi hymyntapainenkin. Nettisivujen mukaan ravintolaa pitävä perhe on kotoisin Sri Lankasta, olisikohan meitä palvellut nainen yrittäjäperheen äiti. Mitään lörpöttelyä ei siinä syntynyt, mutta vaisu hymykin tuntuu mukavalta.

Jackson’s Restaurant täytti tänä vuonna 10 vuotta, mutta nimensä se muutti Jacksoniksi vasta vuonna 2018. Ensimmäiset kahdeksan vuotta ravintola toimi nimellä Taste Express.

Pekoni oli riittävän rapeaa

Kotisivuillaan ravintola kohteliaasti kiittää asiakkaistaan tuesta kaikkina näinä vuosina, mutta erityisesti näinä vaikeina aikoina. Vaikka nettisivujen sisältö nyt varsinaisesti ei kuulu meidän arvostelumme kohteisiin, niin pakko siitäkin on antaa plussaa.

Leike oli mureaa ja lohkoperunatkin vielä sopivan kuohkeita. Puhumattakaan rapeasta pekonista: mikään ei ole ällöttävämpää kuin pekoni, jota ei ole paistettu rapeaksi. Kun vielä paistettuun kananmunaakin oli pistetty riittävästi suolaa, niin eipä iltapäivä olisi mukavammin voinut lähteä käyntiin.

Sitä minä tietysti jäin ihmettelemään, miksi ravintolan nimi on jenkkihenkisesti Jackson’s Restaurant, jos perheyritys on aasialaissuomalainen. Jackson’skin kuuluu niihin ravintoloihin, joista kansainväliseltä Tripadvisor-sivustolta on turha hakea arvioita. Mielestäni Tattarisuo teollisuusalueineen ja samalla Jackson’s voisivat hyvinkin olla yksi mahdollisuus tutustuttaa turisteja ahkerien suomalaisten työmiesten arkeen.

Jackson’s Restaurant

Kankiraudantie 2 A, Helsinki

Ruoan riittävyys: XXX
Palvelu: XXX
Ruoan äijämäisyys: XXX
Paikan äijämäisyys: XXXX

Yhteensä 13p

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Pullapizzaa Ogelissa
Treffi Pub – Trendikkäästi burgerimättöä Hertsikassa
PH7 – Vähän fiinimpi äijäruokala

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *