Kaasujalka

PH7 – Vähän fiinimpi äijäruokala

Julkaissut:

|

18.12.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

PH7 – Vähän fiinimpi äijäruokala

PH7 Tuusulassa on juuri sopivasti pikkuisen modernimpi ja fiinimpi lounaspaikka äijälle, miksei äijän rouvallekin. Onhan lounasbisnes kai jonkinlainen lisäpalvelu samassa tilassa toimivalla leipomon tehtaanmyymälälle.

PH7:n buffetlounas on tarjolla maanantaista perjantaihin kello 10.30-14.00. Lisäksi saatavilla on myös take away-lounaskassi, joka sisältää lämpimän ruuan, salaatin, leivän, vesipullon, päivän makean ja kahvin.

Buffetista voi valita keiton 9,70 eurolla, kotiruuan 11,20 eurolla ja burgerilounaan 12,20 eurolla. Päivän burgeri tuodaan erikseen pöytään, mutta sen kanssa voi hyödyntää erittäin monipuolista ja runsasta salaattipöytää.

Jostain syystä tämä mahdollisuus täydentää mehevää täyslihaburgeria runsaalla salaattipöydällä iski Hurmalaisen makuhermoon välittömästi. Olin pitkään kärvistellyt salaateilla ja keitoilla.

Olen tässä yrittänyt kovasti laihduttaa ja kahden kuukauden aikana olen onnistunutkin karistamaan painoa kehosta sellaiset kuusi kiloa.

Kun mättää noutopöydästä kaikkea mahdollista lautaselle, tulee pihille miehelle helposti sellainen olo, että nyt kauhoa kaikkea mahdollista lautaselle ”koko rahan edestä”. Loppupäivän on sitten ähky.

Ja erityisen turmiollista ovat ne lounaspöytien riisit ja perunamuusit, joita olen parhaani mukaan yrittänyt vältellä.

Salaattia ja viikon burgeri

En tunne melonilaaduista nimeltä muuta kuin vesimelonin, mutta googlamalla selvitin, että PH7:n runsaassa salaattipöydässä sokerilautaselle poimimani makea meloni taisi olla hunajamelonia. Ainakin se oli sokerimelonia eikä vesimelonia, josta en tykkää ollenkaan.  Olen aina vierastanut juuri vesimelonin hiukan vetistä makua.

Senkin opin vasta nyt lähes kuusikymppisenä, että melonit jaetaan vesimeloneihin (Citrullus vulgaris) ja sokerimeloneihin (Cucumis melo). Tästä tiedosta varmaan hyötyi aika moni.

Lounasvaihtoehdoksi tilaamani ”Burger of the weekin” kruunasi mediumiksi paistettu riittävän tuhti häränlihapihvi. Briossisämpylän välissä oli cheddar-juustoa, mustapippuri-majoneesia, rapeaa pekonia ja salaattia. Briossisämpylä mehevyydessään ajaa mennen tullen ohi pikaruokaloiden pullahampurilaisten.

Ihan toista tämä oli kuin syödä nahistunut tuplahampurilainen nopeasti kylmenevien ranskalaisten kera pikaruokaravintolassa.

Rouvakin tykkäsi

Täytyy sanoa, että täyteläinen viikon burgeri runsaan salaattipöydän kanssa PH7:ssa oli niin mehevä lounaskokemus, että nyt vein viikkoa myöhemmin rouvankin päivälounaalle PH7:ään. Nimittäin Ph7 sopii kyllä hyvin myös rouville ja aika monessa pöydässä siellä naisia istuikin. Rouva tykästyi kuten minäkin.

Niin tiskin takana kuin ruokaa pöytään tuodessa palvelu oli ystävällistä ja hymykin naisista koostuvalla henkilökunnalla herkässä.

Molemmilla kerroilla lounashetken kruunasi kahvin mukana tarjottu pieni ja tuore leipomoherkku.

Samalla reissulla ostimme konditoriapuolelta mukaan erilaisia leipomotuotteita, kun illalla oli tulossa kylään itseäni vaativampia vieraita.

Kaikesta muusta on pakko antaa hyvät pisteet, mutta vain varsinaisia äijäpisteitä on pakko pudottaa niukasti. Tuskin PH7:ää on ”äijämestaksi” varsinaisesti edes tarkoitettu. Pikkuisen armoa äijäpisteisiin on annettava siitä, että ihan lähistöllä on parikin rengasliikettä, toinen niistä samassa kiinteistössäkin.

Tuusulan Haarakaaressa toimii lounasravintola Ravintola pH7, jota pyörittää sama tiimi kuin Ravintola Kerhoa. Ravintola sijaitsee Konditoria pH7:n tehtaanmyymälän yhteydessä. Miljöö ympärillä on teollisuusaluetta, mutta siistiä sellaista. Haarakaaressa ei pakokaasu haise, eivätkö romut korista pihoja.

Ph7 Bakery

Haarakaari 45, 04360 Tuusula

Ruoan riittävyys: XXX
Palvelu: XXXXX
Ruoan äijämäisyys: XXX
Paikan äijämäisyys: XX

yhteensä 13p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Nakkisuoja – tätä on etsitty jo 15 vuotta!
Koronavuoden juhlalounas Ahjon Grillillä
Oskarinleikkeet Pähkinärinteen ostarilla, missä maku?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *