Kaasujalka

Äijäviisarit kattoon Tikkurilan Teboililla

Julkaissut:

|

20.11.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Äijäviisarit kattoon Tikkurilan Teboililla

Mikä voisi olla vantaalaisempaa kuin kiskaista naamaan Tiksiläinen Tikkurilan Teboililla? Äijätunnelma hehkui punaisella  jo parkkipaikalla, ikkunan Keltainen Pörssi -lehden mainosta myöten.

Päätoimittaja se ensimmäisenä kiinnitti huomiota, että pihamaalta puuttuivat uutuuttaan hohtavat plug-in -hybridit ja kiiltävät crossoverit. Sen sijaan Läntisen Valkoisenlähteentien Teboilille tultiin lounaalle ainakin testipäivänä 1980-luvun Cadillacilla ja 2000-luvun Opel Vectroilla, 1990-luvun C-Mersulla. Uusin auto taisi olla Renault Clio Viron kilvissä.

Pakettiautoja oli parkkipaikalla paljon ja sisällä lounasti sankoin joukoin haalariheppuja. Kaasujalan iskuhetkellä ainoat naiset lounaspöydissä näyttivät olevan remonttimimmejä. Pihassa oli PintaÄssien pakettiauto, jonka kylkeen oli maalattu teksti ”Daamit duunaa”. Kastoin PintaÄssien kotisivuja ja siellä kerrottiin, että PintaÄssien takaa löytyy kaksi naista, jotka tarjoavat maalauspalveluita pääkaupunkiseudulta Pohjois-Savoon.

Tikkurilan Teboililta löytyy retrohenkeä muutenkin kuin asiakkaiden autoista. Ikkunassa oli Keltainen Pörssi -lehden mainos. Keltainen Pörssi lakkautettiin jo vuonna 2012.

Wieninleike ilman anjovista

Takavuosina televisiossa oli hauska Teboilin mainos, jossa kyllästynyt nuori nainen tiskin takana kysyy tuulilasinpyyhkijänsulkia kysyvältä asiakkaalta ylimielisesti: ”Luulet sä, että tää on joku Teboil?”.

Jos tiskin takana olisi ollut samanhenkinen nainen, olisi tähänkin juttuun ollut helppo vääntää siitä vitsiä.  Tällä kerralla palvelu oli kuitenkin aulista ja erityispisteet henkilökuntaan kuuluneelle miehelle, joka suositteli myös noutopöytää vaikka olimme jo ostamassa paljon kalliimpia ala carte -annoksia.
Itse kuitenkin päädyin jo ihan uskollisuudesta uudelle asuinalueelleni Tiksiläinen-ateriaan ja päätoimittaja otti Wieninleikkeen. Muutin Tikkurilan kupeeseen Hiekkaharjuun marraskuussa.

Päätoimittaja sai Wieninleikkeensä ilman anjovista. Ja siitä hän tietysti muisti Häjyt-elokuvassa pohjalaispitäjää häiriköineen Antin tilauksen: ”Wieninleike ilman anjovista!”. Päätoimittaja nyt ei erityinen anjovismies ole, joten tämä ei häntä häirinnyt.

Hurmalaisen Tiksiläinen-ateria maksoi 9,90 €, päätoimittajan Wieninleike 14,90 €.

Tiksiläinen oli hampurilaisateria munalla ja makkaralla, mukaan tuli ranskalaiset. Se oli riittävän runsas ja maukas, mausteetkin olivat kohdallaan. Ainoa hankala puoli oli, että kokonaisuus jälleen kerran tuppasi hajoamaan käsissä ja turpa valui majoneesia. Sehän nyt on tietysti aina näiden hampurilaisaterioiden ongelma. Mutta pääasia, että nälkä lähti!

Eläkettä odotellessa

Urbaanissa sanakirjassa joku on tiivistänyt ”tiksiläisen” seuraavasti:
Noin 15-35 vuotias lippispäinen mieshenkilö, joka on erityisen kiinnostunut autoista, moottoreista ja amistelusta. Ei välttämättä asu Tikkurilan alueella mutta habituksesta huokuu selvä ”Rusan Shell-henkisyys.” Tulevan tiksiläisen tunnusmerkkejä on aktiivinen osallistuminen ”mopo-miitteihin” Perus tiksiläinen skujailee joko vanhalla Mersulla tai 3-sarjan Bemarilla, johon on pahimmassa tapauksessa amisteltu erittäin väsyneet ledivalot tai jotain muuta amis-paskaa. Köyhimmät tiksiläiset joutuvat tyytymään japanilaisiin, wannabe sporttiautoihin kuten Toyota Celicaan tai vastaavaan riisikippoon. Tiksiläisten autojen avonaisista ikkunoista kaikuu usein vahvalla bassolla varustettu tanssimusiikki. Vantaan Ruskeasannan Shell on täynnä esimerkkejä”.

Vantaan Ruskeasannan Shell muuten löytyy vain kivenheiton päästä. Ehkä Läntisen Valkoisenlähteentien asiakkaat ovat vähän iäkkäämpiä, mutta ”Rusan” Shelliltä on iän karttuessa helppo vaihtaa Tikkurilan Teboiliin.

Tikkurilan Teboililla on helppo bongailla autoja jo senkin takia, että samassa yhteydessä toimii Autofit-autokorjaamo.

Vantaan Sanomat -lehden lukijat saivat ainakin pari vuotta sitten äänestää Vantaan parasta lounaspaikkaa. En ole seurannut, onko käytäntö ihan jokavuotinen. Huoltoasemia muistaakseni kukaan ei arvioinut ja se taas johtunee siitä, että äijät eivät yleensä tällaisiin äänestyksiin osallistu. Jos osallistuisivat, niin kyllä tämä Tikkurilan Teboil Läntisellä Valkoisenlähteentiellä on ihan harkinnan arvoinen lounaspaikka.

Uskon, että kun eläkevuodet siintävät, käyn säännöllisesti ensin uimassa Tikkurilan uimahallissa ja sen jälkeen syön eläkeläislounaan Teboililla, kun eläkeläisalennus 1.90 euroa normaalista 9,80 eurosta. Siihen on nykyisten systeemien mukaan aikaa vielä kahdeksan vuotta.

Teboil Tikkurila
Läntinen Valkoisenlähteentie 58, Vantaa
Peltomäenkatu 3, Kerava

Ruoan riittävyys: XXX
Palvelu: XXXXX
Ruoan äijämäisyys: XXXX
Paikan äijämäisyys: XXXXX

Yhteensä 17p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Treffi Pub – Trendikkäästi burgerimättöä Hertsikassa
Pekonia Tattarisuolla
PH7 – Vähän fiinimpi äijäruokala

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *