Kaasujalka

Pikeepaitamiesten Pihvitupa

Julkaissut:

|

2.11.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Pikeepaitamiesten Pihvitupa

Keravan Pihvitupa näyttää ainakin kesäaikaan olevan enemmän varaosa- ja rengasmyyjien kaltaisten pikeepaitamiesten kuin haalariduunareiden lounaskeidas.

Losottelimme päätoimittajan kanssa Keravan Pihvitupaan Alikeravalle 300 000 kilometriä ajetulla vuosimallin 2007 Audi Q7:lla. Se tuntui olevan juuri oikeanlainen auto Pihvituvan pihaan. Kymppitonnin arvoinen jyhkeä, mutta iäkäs ökymaasturi on enemmän pikeepaitaäijän kuin haalarimiehen auto.

Tässä pitää erottaa ehdottomasti vanha Q7 uudesta Audista, samoin pitää pikeepaidasta huolimatta painottaa sanaa äijä. Sillä vanhalla Q7:lla ajava pikeepaitamies on usein siistiä sisätyötä myynnin parissa tekevä äijä, esimerkiksi rengas- tai varaosamyyjä. Uudella Audi Q7:lla ajava toimitusjohtaja tai hallituksen puheenjohtaja taas ei ole äijä, vaan kansanomaisimmillaan hänkin lienee lähinnä ”patruuna” tai ”patu”.

Pikeepaitaäijäksi luen itsenikin. Ja Pihvituvan terassilla muuta asiakaskuntaa silmäillessäni pikeepaitaäijiä tuntuivat valtaosin olevan muutkin. Raavaita haalarimiehiä ei juuri näkynyt, vaan eipä näkynyt myöskään kauluspaitamiehiä eikä naisväkeä.

Siisti ”äijäympäristö”

Päättelin, että pikeepaitamuoti oli edustettuna läheisyydessä Peltomäentiellä toimivien firmojen takia. Pihvitupa on saanut naapureikseen joukon muitakin ”äijäkeitaita”, mm. rengasliike Keravan Renkaan, muutaman sadan metrin päässä on Motonet-korjaamokin. Tien toisella puolella on autoliike Auto-Salpa. Peltomäenkadulla on autokorjaamo ja dieselkorjaamokin.

Tämä alue on pikeepaitamiehelle mieleen ehkä senkin takia, että teollisuusalueeksi Peltolantie ja koko Alikeravan alue on erittäin siistiä. Siellä ei ole räjähtäneitä parakkeja ja peltihalleja vieri vieressä, joten yrittäjien ei varmasti tarvitse jännityksellä pelätä ympäristötarkastajan yllätysiskua.

Lounaspöydästä olisi saanut makkaraakin ja siihen Hurmalainen meinasikin sortua. Omakotitaloelämästä en ole hirveästi jäänyt juuri muuta kaipaamaan kuin makkaran grillaamista. Koronakeväänä paino hivuttautui kuitenkin salakavalasti yli 100 kilon ja se on saanut tarkkailemaan vähän tarkemmin, mitä suuhun tulee laitettua.

No, eihän se härän grillipihvikään ala carte -listalta lohkoperuneiden kanssa nyt mikään terveysateria ole. Mutta kun kerran päätoimittajan tarjoamalle lounaalle kerran kuussa lähdetään, niin eihän sitä nyt jukoliste mitään ”puputtimen” ruokaa suuhun pistetä. Vaimon isoisä kuulemma tapasi kutsua salaatteja puputtimen ruuaksi.

Puputtimen ruokaa Pihvitupa ei mättänyt lautaselle edes lisukkeeksi häränpihville. Ja siitä tulee pelkkää plussaa. Nyt tulee syötyä jo vaimon kannustamankin aiempaa enemmän salaattia, mutta kyllä härän grillipihvi ilman salaattia on oikeaa miehen ruokaa. En tiedä, olisiko sisältä noutopöydästä voinut hakea erilliselle pikkulautaselle salaattia, mutta jätin sen tekemättä ja päätin nautiskella.

Asenne ratkaisee

Hintahan tietysti ei nyt ollut halvimmasta päästä, 15.90 euroa. Vaan mitäpä sillä päätä vaivaamaan, kun kustantaja kustansi. Itse en ehkä kuitenkaan ihan arkilounasta söisi tuolla hinnalla, vaikka pihvi sinänsä bearnaisekastikkeen kera maistui erittäin herkulliselta ja murealta. Annos oli myös riittävän reilun kokoinen. Päätoimittaja valitsi bearnaisekastikkeen sijasta kyytipojaksi maustevoita.

Jo logo on miehekäs: härkä näyttävillä sarvilla. Samanlaisia logoja olen kai nähnyt joskus Espanjassakin.

Palvelukin oli poikkeuksellisen leppoisaa ja jopa reilua. Pähkäillessämme valintojen kanssa kassalla rahastanut mies suositteli lounaspöytää vaihtoehdoksi, vaikka näki meidän tiirailevan selvästi hinnakkaampaa ala carte -listaa.

–Vai olisivatko keittiössä niin laiskoja, etteivät jaksaisi erikseen ruveta vääntämään, päätoimittaja veisteli.

Erittäin mukava yllätys, tosin halvemmallakin voi päästä.

Pihvitupa on saanut Eat.fi -sivustolla useita arviointejakin, tosin ne kaikki ovat yli 2 vuoden takaa. Suurimman osan niistä voi kuitenkin allekirjoittaa edelleen.

”Parhaat arvosanat tulivat annoskoosta sekä henkilökunnan asenteesta”, tiivisti nimimerkki Pahei.

 

Keravan Pihvitupa

Peltomäenkatu 3, Kerava

Ruoan riittävyys: XXXXX
Palvelu: XXXXX
Ruoan äijämäisyys: XXXX
Paikan äijämäisyys: XXXX

Yhteensä 18p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Pullapizzaa Ogelissa
Treffi Pub – Trendikkäästi burgerimättöä Hertsikassa
Pekonia Tattarisuolla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *