Kaasujalka

Koronalounas Koivukylässä

Julkaissut:

|

19.8.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koronalounas Koivukylässä

OK Grilli Vantaan Koivukylän suuralueen Havukoskella lunastaa nimensä, koska leipäkebabin hintakin on vain 6,5 euroa.  Lounasympäristö näin korona-aikana oli miehekäs: Subarun konepelti Koivukylän lähiön ympäröimänä.

Minulla on aina näitä Kaasujalan äijälounastestejä tehdessäni tapana googlailla, onko iskun kohteeksi valittua lounaspaikkaa kommentoitu runsaasti sosiaalisessa mediassa. Sen verran pieni tämä OK Grilli on ja samoin Koivukylän lähiö kaukana hifistelevistä hipstereistä, että minkään somevyörytyksen kohteeksi OK Grilli ei ole päässyt.

Yksi osuma oli kohuttu ns. vastamediasivusto MV-lehti, jonka juttuja ja kannanottoja en nyt viitsi tässä enempää ruotia.

Me saimme ulkomaalaistaustaiselta ja hieman iäkkäämmältä mieheltä tiskin takana ihan hyvää ja ystävällistä palvelua. Päätoimittaja ohjattiin vielä vessaankin, vaikka vessapalveluja asiakkaille ei pienessä kioskissa luonnollisestikaan ainakaan varsinaisesti ole.

Suuren lähiön keskellä

OK Grilli sijaitsee itäisen Vantaan Koivukylän suuralueen Havukoskella. Havukosken pohjoisosassa on yksi pääkaupunkiseudun suurimmista yhtenäisistä kerrostalolähiöistä. Lähiö on rakennettu tiiviiksi ja Havukosken väestöstä 40 prosenttia puhui äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia vuonna 2019.

Wikipedian mukaan Havukosken aluetta pidettiin aiempina vuosikymmeninä ongelmalähiönä, mutta se on rauhoittunut asukasrakenteen ikääntyessä.

Kaasujalan etsiessä keskellä huhtikuista torstaipäivää Korson ja Koivukylän suunnalta korona-aikaan sopivaa grilliä  ”konepeltilounastamista” varten OK Grilli tuli vastaan sopivasti. Ei muuta kuin päätoimittajan koeajoon annettu Subaru Forrester parkkiin ja sisälle.

Ahdasta oli, eikä OK Grilli kai normaaliaikanakaan ole tarkoitettu muuta kuin kioskiksi, josta ruoka vain noudetaan ja syödään jossain muualla. Me söimme Subarun konepellin päällä leipäkebabit.

Edullista ja vähän mautonta

Edullista oli kieltämättä, ei rokottanut kuin 6,50 euroa. Yleensä nämä leipäkebabitkin maksavat sellaiset 8,50 euroa.

Tosin eipä siitä oikein nälkäkään lähtenyt. En ole varmaan puoleentoista vuoteen leipäkebabia syönyt, joten vaikea verrata, oliko tämä OK Grillin leipäkebab normaalia pienempi, vai oliko minulla kello kolmetoista iltapäivästä normaalia isompi nälkä. Liha kebabin sisällä sinänsä oli mureaa, eikä väliin oltu läträtty liikaa kastikettakaan. Toisaalta itse leipä ei maistunut oikein miltään.

Tosin paljon meni Subarun konepellin päällä lounastaessa maahankin. Siitä saavat Koivukylän lokit, varikset ja pulut vähän apetta kuvun alle.

Mitään kotisivuja OK Grillillä ei ole, joten tarjonta selviää vain menemällä paikan päälle ja katsomalla listaa palvelutiskin yläpuolella. Googlaamalla OK Grillille löytyy neljä arvostelua, kaikki myönteisiä. Tuorein on Karimin päivitys viikon takaa: ”Laadukkaat raaka-aineet, mukava ja nopea. Suosittelen!”. Petteri kehui 2 vuotta sitten: ”Paras kebab koko Vantaalla!”. No se nyt menee vähän liiallisuuksiin.

Ympäristö oli huhtikuun jälkipuoliskolla aurinkoisena torstai-iltapäivänä rauhallinen, suorastaan uinuva. Vanhan maineen perusteella olisi odottanut edes vähän actionia. Sitä ei ollut kuin sen verran, että pari kärisevää ukkoa vaihtoivat viereisen R-kioskin kulmalla koronakuulumisia.

OK Grilli
Laurantie 10, Vantaa

  • Ruoan riittävyys: XXX
  • Palvelu: XXX
  • Ruoan äijämäisyys: XXX
  • Paikan äijämäisyys: XXX

Yhteensä 12p

 

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Äijäviisarit kattoon Tikkurilan Teboililla
Pikeepaitamiesten Pihvitupa
Paluu noutopöytään!

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *