Kaasujalka

Lounas 7 Marilynin silmien alla

Julkaissut:

|

4.7.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Lounas 7 Marilynin silmien alla

Taran tuvassa Tuusulan Sulan teollisuusalueella syödään joka suhteessa miehekkäässä miljöössä. Ruoka oli kunnon mättöä ja muuten karua sisustusta pehmensivät vain 7 isoa Marilyn Monroen taulua.

Sulan alue on Tuusulan vaihtoautokaupan sydän. Kaikki muukin bisnes alueella tuntuu olevan perin miehekästä. Ensin piti mennä syömään lounas ravintola Elementtiin, mutta se oli tulipalon takia suljettu.

No, onneksi löytyi vähän etäämpää Taran tupa. Se on karu, mutta ilmeisesti alueella työskentelevien keskuudessa varsin suosittu paikka. Paikan sisustuksen karua ilmettä pehmensivät hiukan seitsemän Marilyn Monroe -aiheista kuvaa tai taulua seinillä, ja olihan siellä yksi Elviskin.

Tottakai asiakaskunnan pukeutumiskoodina tuntui olevan voittopuolisesti haalari huomioväreillä, mutta lounasti siellä jokunen keski-ikäinen nainenkin villapaidassaan. He varmaankin työskentelevät alueen autoliikkeissä esim. erilaisissa toimistotehtävissä. Taran tupaan ja Sulan alueelle satavarmasti ei eksy viestintätoimistojen jakkupukuladyja.

Tiriseviä nakkeja, nam!

Sisustus tosiaan on pelkistetty ja karu. Mutta vastaavasti seisovan pöydän tarjonta oli todella runsas ja monipuolinen. Koska testipäivä oli torstai, olisi 7,5 eurolla saanut keittolounaan: hernekeittoa ja jälkiruuaksi pannukakkua. Me maksoimme kuitenkin 9,50 euroa normaalista lounaspuffetista.

Metroseksuaaliystäväni Helsingin Kulosaaresta kyllä kauhistelisi noutopöydän lounaslistaa: ”hawaijinleike, köpenhaminanpihvi, kanafilenugetti-currymajoneesi, mantelikala, kebab, porkkana-”punajuripannu”, pannukakku ja ”päivänpizzavalikoima””.

Listassa ei oltu laitettu nakkeja, eikä perunamuussia, riisiä ja paistettuja perunoita, Mutta niitä siellä oli tarjollla ja arvatkaa vain, kuka niitä paistettuja nakkeja paistinperunoiden kera kävi santsaamassakin urakalla. Ei muuta kuin kunnon turaus sinappia päälle ja nam!

Nakit olivat varmaankin edullisimmasta, rasvaisimmasta, jauhoisimmasta ja vähälihaisimmasta päästä mutta se ei menoa haitannut. Viimeksi olin saanut tätä ykkösherkkua uutenavuotena perunasalaatin kera. Vielä kun siihen päälle kävi kauhomassa vähän kebablihaa, niin jo vain yli 100 kilon lukemiin taas painunut ukko oli kyllästetty, röyh!

Santerikin kehuu

Nettisivuilla ei Taran tuvalla ole valokuvia, sen sijaan Facebookiin ovat asiakkaat laittaneet kuvia syömistään annoksista arvostelujen kera. Silmiin pisti, että taitaahan tämä Taran tupa syrjäisestä sijainnistaan olla pikkuisen kuuluisakin Tuusulassa.

Facebookiin oli jättänyt tervehdyksensä annoskuvan kera myös takavuosien Romano-TV:stä tuttu Santeri Ahlgren: ”Pikku purtavaa… Sulan alueella hyvä ruokala!!”.

Eihän sitä sen ytimekkäämmin kai pysty sanomaan. Jotkut asiat ne vain toimivat ihan ilman krumeluureja. Ei muuta kuin kähisemään Marilynin katseen alla  ”I Wanna be loved by you, puppiduu…”

Vielä palvelusta sen verran, että tiskin takana rahasti ystävällinen mies. Jo pelkkä hymykin murahdusten sijasta lämmitti mieltä muuten ankeana torstaina.

 

Taran tupa
Isonkivenkuja 4, 04300 Tuusula

Ruoan riittävyys: XXXXX
Palvelu: XXXX
Ruoan äijämäisyys: XXXXX
Paikan äijämäisyys: XXXX

Yhteensä 18p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Nakkisuoja – tätä on etsitty jo 15 vuotta!
Koronavuoden juhlalounas Ahjon Grillillä
Oskarinleikkeet Pähkinärinteen ostarilla, missä maku?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *