Kaasujalka

Arman Alizad rakastaa leffa-autoja ”Suosikkini on Batman-auto”

Julkaissut:

|

19.6.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Arman Alizad rakastaa leffa-autoja ”Suosikkini on Batman-auto”

Arman Alizad on palkittu tv-toimittaja, suomalainen superjulkkis ja innokas automies.

Arman on suuri elokuva-autojen ystävä.

-James Bond -leffojen eri autot ovat aina olleet suosikkejani. Muistan hyvin sukellusvene-Lotuksen ja erilaiset Aston Martin -mallit. Kaikki ne makeat autojen erikoistehosteet. Konekiväärit ja heittoistuimet, Arman Alizad sanoo.

 

Ehdoton ykkönen on tietysti se yksi ja ainoa, legendaarinen Batman-auto.

-Wau. Ottaisin Lepakko-auton, jos saisin valita ihan minkä tahansa laitteen maailmassa. Siinä on vielä vähän enemmän herkkuja kuin Bond-autoissa.

Isän ja tädin kyydissä

Tämä sympaattinen herrasmies syntyi Iranissa 49 vuotta sitten ja muutti perheineen Suomeen vuonna 1979. Ensikosketukseen autoihin hän sai pikkupoikana Iranissa.

-Muistan, kun olin takapenkillä isäni kyydissä. Ihailin valtavasti, miten hän ajoi ja osasi ohjata turvallisesti isoa konetta. Taitava kuljettaja. Se oli pienelle pojalle jännä juttu, Arman naurahtaa.

Rakkaita muistoja on myös yhteisiltä automatkoilta tädin kanssa.

-Hänellä oli villi tyyli ajaa. Ikkunat olivat aina auki. Sieltä huudeltiin kaikenlaista liikenteen sekaan ja näyteltiin käsimerkkejä. Asiaa oli kaikille muille autoilijoille, jotka ajoivat hänen mielestään huonosti. Mekkala oli valtava. Ihania muistoja.

Armanin ensimmäinen oma kärry oli mustanpuhuva avoauto.

-Vuonna 2005 hankin BMW 325 -mallin. Se oli silloin jo 13-vuotias vanhus, mutta mikä staili Bemarissa oli. Siinä oli upeat ruskeat nahkapenkit. Lisäksi rätti- ja kovakatto. Aika myöhään sain ostettua ensimmäisen autoni, 34-vuotiaana.

Tyyli puhuttelee

Tällä hetkellä Arman kurvailee Mercedes-Benzin upealla E-sarjan dA 220 -coupélla. Nelivetoinen auto on runsaasti varusteltu.

-Mersun coupé-malleissa puhuttelee tyyli, muotoilu ja virtaviivaisuus. Vanhan räätälin esteettinen silmä lepää. Tämä E-sarjalainen on kaunis auto. Aistikas ja selkeä. Taitaa olla jo kolmas tähtimerkki putkeen, Arman todistaa.

-Kun ajan tällä kaunottarella, kuvittelen olevani James Bond yllään harmaa flanellipuku.

Toimittaja arvostaa luonnollisesti myös saksalaismerkin tekniikkaa.

-Auto on turvallinen ja vähäruokainen. Kulutus on reilut viisi litraa. Liikun paljon ympäri valtakuntaa vaativissa olosuhteissa. Puhujakeikkoja ja muuta duunia. Mersu on täydellinen matkakumppani ja yllättävän tilava peli.

-Minulla on kolme lasta ja he kulkevat mukavasti mukana, vaikka auto on periaatteessa kaksiovinen. Leveät ovet helpottavat lastaamista. Takaa löytyy hyvät tilat turvaistuimille ja tavaratila riittää.

Sikajanoinen Escalade

Uusioperheen myötä Arman Alizad on hankkinut myös tila-auton. Kaikkiaan perheeseen kuuluu avovaimo, meikkitaiteilija Senay Coco ja yhteensä viisi lasta.

– Välillä tila loppuu kesken, joten hankin vanhan Cadillac Escaladen. Vuosimallia 2006, mutta pienillä kilometreillä. Ajettu vain 75000 kilsaa, Japanista tuotu Suomeen, Alizad toteaa.

-Caddy on mahtava auto, siistissä kunnossa ja upeat tilat, mutta vie ihan sikana polttoaineitta. Käytän sitä vaan lasten kuskaamiseen kouluun. Ei sillä muuten raaski ajaa.

Tv-sarjoissa Arman on useasti vaaratilanteissa. Oletko joutunut auton ratissa vaaran paikkaan?

-Maailmalla olen nähnyt monenlaisia liikennekaaosta, mutta itse olen välttynyt pahimmalta. Kerran on osuttu perään. Pelottavin hetki autossa oli Länsiväylällä, kun auto lähti vesiliirtoon. Menetin auton hallinnan täydellisesti ja säikähdin todella lujaa.

Palkittu toimittaja Arman Alizad tunnetaan muun muassa seuraavista tv-ohjelmista: Arman Pohjantähden alla, Kill Arman sekä Arman ja viimeinen ristiretki. Arman ja rikosmysteerit -sarja pyörii parhaillaan Nelosella.

Teksti Mauri Nurmi

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Sähköautopomokin tunnusti harhan päästöttömyydestä
Rikkaat, törsätkää!
Vannoutunut Bemari-Tytti ei merkkiä vaihda

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *