Kaasujalka

Vantaan hyväntuulisin Picantina

Julkaissut:

|

14.6.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Vantaan hyväntuulisin Picantina

 

Vantaan Petikon Picantinaa hyväntuulisempaa lounasravintolaa saa uskoakseni etsiä, kissojen, koirien ja vielä perheen lemmikkimarsun kera. Äänestihän 94 asiakasta Picantinan isäntää Suomen iloisimmaksi yrittäjäksi.

Picantina löytyy Vantaan Petikossa. Kun asuimme muutaman kilometrin päässä Vantaan Vapaalassa, Picantinasta tuli samantien rouvan ja minun vakiolounasravintola. Sellaista lounaskäyntiä ei ollut, ettei kassan takana istuvalta isännältä olisi riittänyt jokin ystävällinen sana meille ja muille asiakkaille edellämme.

No eihän nyt kukaan tietenkään pelkkien hauskojen sutkautusten perusteella valitse lounasravintolaansa. Picantinalla on muitakin ansioita. Pääruokavalikoiman lisäksi myös salaattivaihtoehdot ovat poikkeuksellisen runsaat.

Meillä oli siellä Vantaan Petikossa eräs toinenkin vakiolounaspaikka. Se tarjosi erinomaista ”mättöä”, mutta nimenomaan mättöä. Ja niiden mättöjen valikoima oli runsas, mutta juuri koskaan en muista niiden vaihtuneen. Aina oli tarjolla sitä samaa eli kebablihaa, riisiä, paistettua perunaa, kanaa ja possunleikettä  pippuri- ja bearnaisekastikkeen kera sekä jokin sitruunanmakuinen ja paneroitu kalaleike kermaviilikastikkeen kanssa.

Vaihtuva lounaslista

Picantissa valikoima vaihtuu säännöllisesti. En ihmettele, että paikka pullistelee asiakkaita lounasaikaan. Picantinassa isännän hyväntuulisuus säteilee paikan muuhunkin tunnelmaan. Tuntuu, että asiakkaat nauttivat paitsi monipuolisesta ruuasta, myös toisensa seurasta. Siellä toisessa lounaspaikassa istui saman työporukan ukkoja huomioliiveissään vaihtamatta juuri sanoja toistensa kanssa.

Kaikesta aistii, että tässä paikassa filosofia ei ole se, että ruoka ei ole tarkoitettu vain siirrettäväksi asiakkaan vatsaan.

Samassa osoitteessa toimi aiemmin lounasravintola Sara. En enää muista miten sen arvioimme, mutta elokuusta 2017 osoitteessa on toiminut Picantina ja uskaltaisin väittää, että siitä on tullut koko Petikon alueen ykkönen.

Testipäivämme pääruokalistan runsaus kertoo omaa vahvaa kieltään: lihamureke kermakastikkeella, muhennos, Janssonin lohikiusaus punajuurien ja maustekurkkujen kera, paahdetut kasvikset, hernekeitto savupotkaan tehtynä. Torstain kunniaksi Picantina hemmottelee asiakkaitaan vielä poikkeuksellisen mehevällä jälkiruualla, nyt tarjolla oli pannukakkua kotihillon ja vaniljakermavaahdon kera, lisäksi pöydässä oli vielä suklaajäätelöäkin.

Muina arkipäivinä ei ainakaan meidän asuessa alueella jälkiruokavalikoima ollut ihan näin runsas, yleensä se oli kahvia piparin, suklaavohvelin tai jäätelötikun kera.

Vaikka tulimme syömään parikymmentä minuuttia ennen lounastunnin päättymistä, niin ruoka-altaissa riitti vielä ruokaa, eikä se ollut edes haalistunut. En sitten tiedä johtuiko myöhäisestä syömisestä vähän ennen kahta iltapäivällä, mutta lihamureke ja muhennos maistuivat nyt erittäin meheviltä.

Miehekäs Petikko

Miljöönähän Petikossa on varsin miehekäs, sehän on teollisuus- ja kauppa-aluetta. Kivenheiton päässä Picantinasta on useita autoliikkeitä, ainakin Vaihtoautomaa, Rinta-Joupin Autoliike ja Autoverkkokauppa.

Taitaa kuitenkin olla niin, että kaikki alueen miehisissä firmoissa työskentelevät naisetkin lounastavat Picantinassa. Kun on syönyt alueen parissa muussa paikassa, niin pöydät ovat täyttyneet vain vähäpuheisista äijistä.

Hyvää ruokaa saa monesta muustakin lounasravintolasta. Sen sijaan ystävällinen palvelu on todellinen poikkeus. Useimmiten hyvästä palvelusta tulee annettua kolmea tähteä enemmän pisteitä jo pelkästään siitä, että asiakaspalvelutiskin takana henkilökunta suo edes hymyn ja kiitoksen.

Picantinassa isäntä on paikan sielu. Kun vakuutusyhtiö Ilmarinen julisti viime vuonna kilpailun Suomen iloisimmasta yrittäjästä, Picantinan isäntä sai 94 ääntä. Ilmarisen sivuilla hänen esittelynsä osuu kohdalleen:

”Lounasravintolayrittäjä, joka aidosti haluaa piristää asiakkaiden päivittäistä ruokailuhetkeä olemalla avoin, viihdyttävä ja ennen kaikkea positiivinen. Vastoinkäymisetkin käsitellään ilon kautta ja nauru raikaa jo käytävälle saakka! Juhalla on hyvä kasvomuisti, ja vaikka päivittäin käy useampi sata ihmistä syömässä hän tunnistaa uudet asiakkaat ja toivottaa heidät lämpimästi tervetulleiksi. Juhan ansiosta arkinen lounastauko muuttuu viihdyttäväksi herkkuhetkeksi, sillä hän pitää huolen, että noutopöytä notkuu raikkaita salaatteja ja hedelmiä, myös itseleivotut rieskat ja alusta loppuun asti valmistetut ruuat vievät kielen mennessään!”.

Picantina
Tiilenpolttajankuja 5 A, 01720 Vantaa

Ruoan riittävyys: XXXXX
Palvelu: XXXXX
Ruoan äijämäisyys: XXX
Paikan äijämäisyys: XXXX

yhteensä 17p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Koronalounas Koivukylässä
Balkan Grilli – Balkanburgerit Kivistössä
Lounas 7 Marilynin silmien alla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *