Kaasujalka

Testosteroni huokuu Kelatiellä

Julkaissut:

|

6.6.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Testosteroni huokuu Kelatiellä

Ajoimme päätoimittajan kanssa syömään lounaat Tuusulan ja Vantaan rajamailla Kelatien teollisuusalueelle,  Kelatien lounasravintolaan, jonka osoite osuu Vantaan puolelle. Ainakin paikka huokuu testosteronia. Kävimme vuosia sitten täällä ja nyt oli uuden iskun paikka, kun yrittäjäkin on vaihtunut.

Kelatien lounasravintolan nimikin on ytimekkäästi Kelatien lounasravintola. Yli 30 vuotta sitten yksi aloittelevan toimittajan ikimuistoinen työkeikkani osui muuten juuri Kelatielle. Jo silloin alue huokui mieshormonia eli testosteronia.

Olin päässyt syksyllä 1985 toimittajaksi alueen paikalliseen ns. valtalehteen. Joku naapurustossa oli kai urputtanut Kelatien alueen epäsiisteydestä, koska alueella ainakin silloin toimi jonkun verran romualan yrittäjiä. Nythän romubisnestä kai kutsutaan kierrätykseksi.

No, ajelin kameran kanssa Volvo 142:llani Kelatielle ja rupesin jututtamaan romuyrittäjiä, mitä he tuumasivat tuosta urputuksesta.

Pääsimme jonkunlaiseen yhteisymmärrykseen, kunhan annan jutun ukkojen luettavaksi ennen julkaisua. No, ne tulivat illansuussa toimitukseen, mutta habitus oli aika toisenlainen kuin päivällä. Työasuina ukoilla oli likaiset haalarit ja naamatkin vähän rasvassa ja noessa. Toimitukseen tullessa ne olivat vaihtaneet pikkutakkeihin, suoriin housuihin ja käyneet suihkussa. Partaveden tuoksu leijaili lehtitalon aulassa pitkään vielä lähdön jälkeenkin.

Ukot korjasivat juttua ja minä toteutin heidän toiveensa nöyrästi. Kun yksi heistä taisi lähteä hopeanharmaalla ja kiiltävällä Mersulla, taisin miettiä, että romuissa voisi olla hyvä bisnes.

Kiistelty alue

Kelatie ei enää ole ainakaan paljaalla silmällä yhtä epäsiisti kuin 1980-luvulla. Tuskin enää yrittäjätkään ovat samoja. Alueesta on kuitenkin väitelty vuosikausia. Uusi Suomi -verkkolehdestä löytyy joulukuulta 2016 blogikirjoitus, jossa käsitellään Kelatien teollisuusalueen laajennushanketta 5 vuoden valmistelun jälkeen.

”Koko kaavaprosessissa Tuusulan vastaväitteistä huolimatta mielestäni heijastuu erikoinen tilanne: tuotot ja edut Tuusulaan, sen sijaan haitat kuntarajan taakse Vantaan pientaloasukkaille. Hanke on puhuttanut ja herättänyt suurta vastustusta Korsossa ja erityisesti Vierumäellä”, kirjoittaja sanoo.

No, tämä vain oli pakko katsoa, kun kerran jo 1980-luvulla Vantaan ja Tuusulan rajamailla sijaitseva Kelatie taisi puhutti alueen asukkaita.

Tupa täynnä ukkoja

IdeaCatering Oy:n pyörittämä Kelatien lounasravintola on ehdottomasti äijäruokala. Vaikka joulukuisena testimaanantaina tupa oli täpösen täynnä, niin yhtään naista ei ainakaan meidän aikana siellä lounastanut.

Tulimme muuten sellaiseen aikaan, että porsaan ulkofilettä pippukastikkeella ei enää laarissa ollut kuin surkeat jäämäpalat. Kahmin kuitenkin ne jämätkin sieltä, mutta enemmän lusikkaan tarttui sitä pippurikastiketta.

Henkilökuntaan kuulunut nainen sanoi, että lisää on ulkofilettä tulossa, mutta sain turhaan odotella. Niinpä nälän lähdettämiseksi piti tyytyä jauhelihavuokaan, joka ajoikin asiansa. Ei se nyt mitään lounasruokailun juhlaa ollut, mutta menetteli.

Laareista sai valita jauhelihavuoan kaveriksi perunamuusia tai riisiä, itse otin riisiä. Jauhelihaperunavuuan lisäksi kauhoin lautaselle myös hiukan ratatouillea. Ratatouillehan on kuumana tai kylmänä nautittava vihannesmuhennos, jota voi syödä pääruokana riisin tai perunoiden kera taikka sitten lisukkeena. Onneksi Kelatiellä se tarjottiin lämpimänä.

En muuten ennen edes tiennyt, mikä tuo ratatouille tarkalleen oikein on. Nyt katsoin selityksen wikipediasta.

Kiitosta asiakkailta

Ehkä itselläni oli huono päivä, kun Kelatien ruuasta jäi pikkuisen sellainen peruslounasmätön fiilis. Tyyliin ”kyllä tätä nälkäänsä syö, vaan ei herkutellakseen”. Eat. -sivustolla kuitenkin Kelatien lounas saa asiakkailta lähes yksinomaan kehuja, mm. tällaisia:

 ”Yhtenäkään päivänä ei tarvitse miettiä, onko pöydässä hyvät sapuskat. Loistavaa kertakaikkiaan”.
Nimim. Tuke -79

”Voi olla paras lounaspaikka mitä Vantaalta löytyy , sen kyllä tosin huomaa jonostakin , joka on yleensä ulos asti”
Anonyymi

”Vantaan parhaimpia lounaspaikkoja. Hyvän makuista. Reilusti valinnan varaa. Juomaksi muutakin kuin vettä. Silloin tällöin lounaalla myös eilisiä kahvinisuja”.
Nimim. Lounaat

 

Kelatien lounasravintola / Ideacatering Oy
Kelatie 15, 01450 Vantaa

Ruoan riittävyys: XXXXX
Palvelu: XX (jäin odottamaan lisää possun ulkofilettä pippurikastikkeella)
Ruoan äijämäisyys: XXX
Paikan äijämäisyys: XXXXX

Yhteensä 15p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Koronalounas Koivukylässä
Balkan Grilli – Balkanburgerit Kivistössä
Lounas 7 Marilynin silmien alla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *