Kaasujalka

Koeajo Mercedes-Benz A35 AMG – Se edullisin AMG

Julkaissut:

|

12.3.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Mercedes-Benz A35 AMG – Se edullisin AMG

A35 on suunniteltu ensimmäiseksi ja edullisimmaksi stepiksi AMG-maailmaan, mutta on silti ihan täysiverinen AMG-malli.

A-sarjasta tulee markkinoille kolme AMG-mallia. Nyt koeajossa olevan A35:n lisäksi maailmalla on jo esitelty A45 ja A45+. Kaikissa on kaksilitrainen turboahdettu bensamoottori, neliveto ja kaksoiskytkentävaihteisto.

Kabiini on tuttu jo monesta muusta Mercedeksen mallista ja mustapunaiset sportti-istuimet sopivat kuin nenä päähän. Ohjaamoa voisi luonnehtia sporttisen ylelliseksi. Hyvältä näyttää ja kuljettajan ajoasento on liki pitäen täydellinen.

2-litrainen 306-hevosvoimainen ja 400 Newtonia kehittävä turbomoottori antaa A35:lle varsin sähäkän suorituskyvyn ja menohalut ovat mainiosti balanssissa ajo-ominaisuuksien suhteen. Samanlaista rajua suorituskykyä, jonka A45 omaa on turha odottaa, mutta varsin ripeä peli tämä A35 myös on. Nollasta sataseen kestää vain 4.7 sekuntia ja huippunopeus rajattu ”saksalaisittain” 250 kilometrin tuntivauhtiin.

A35:n käyntiääni jo paljastaa, että kyseessä ei ole mikään pikkukoneinen hinnatalkaen-malli, mutta ei kuitenkaan pörise liian ärsyttävästi. 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto hoitaa vaihteiden vaihtamiset rivakkaasti ja meno maistuu. Hienosti toimivan nelivedon ansiosta pitoa löytyy ja parhaimmillaan A35 on syheröisellä mutkatiellä, sillä isommalla tiellä vauhdin kasvaessa voimat alkavat loppumaan. Onneksi tästä on tulossa A45 ja A45+ versiot joiden tehot ovat 388 ja 422 hevosvoimaa.

A35 AMG:n käyttäytyminen on erittäin loogista ja tasapainoista. Auton ominaisuudet kestäisivät paljon suuremmatkin tehot, mutta mielummin näin päin, kuin että voimaa olisi liikaa suhteessa ominaisuuksiin. Suomen karkeilla moottoriteillä rengasmelu on huomattavaa, mutta se sallittakoon.

AMG-mallien kohdalla alhaisesta kulutuksesta kehuminen ei todellakaan tule ensimmäisenä mieleen, mutta hämmästyttävää oli huomata, että menovettä kului viikon koeajon aikana vain 8.1 litraa satasella.

Mercedes-Benz A35 AMG
Hinta: 59965 €
Iskutilavuus: 1991cm3
Teho: 306hv / 5800 kierr/min
Vääntö: 400Nm / 3000-4000 kierr/min
Paino: 1555kg
Tavaratila: 370l
Pit.lev.kork.aks.väli: 4436, 1797, 1405, 2729 mm
Kiihtyvyys 0-100km/h: 4.7s
Huippunopeus:  250km/h
Kulutus (valm.ilm): 7.9l
Päästöt: 180g/km
Koeajon kulutus: 8.1l

Plussat
Ajettavuus
Alhainen kulutus
Suorituskyky

Miinukset 

Jälkimaku
A35 on edullisin steppi Mercedeksen AMG-maailmaan eikä yhtään huono sellainen. A35:n ainut haastaja tällä hetkellä on Volkswagen Golf R.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Koeajo Skoda Kamiq – Vuoden auto ihan ansiosta
Koeajo DS 3 Crossback – veistoksellisen lihaksikas
Koeajo Hyundai Tucson & Dethleffs Scandinavia 595RK

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *