Kaasujalka

Keravan kolleja Kontti-Grillissä

Julkaissut:

|

8.3.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Keravan kolleja Kontti-Grillissä

Ajellessani tässä yhtenä syyslauantaina Lahteen silmään osui moottoritiellä Keravan kohdalla Kontti-Grilli. Paikka on avattu vasta kesällä. ”Jumpe, tämä helmi pitää heti testata”, välähti heti mielessä.

Kontti-Grilli näyttää jo ulospäin oikein sellaiselta äijän paratiisilta. Koko ravintola, baari tai mikä lie, on rakennettu ison konttirakennuksen sisään ja kahteen kerrokseen. Jo ulospäin Kontti-Grilli näyttää sellaiselta, että urbaanin kaupunkikulttuurin nimeen vannovat ja hienoja kouluja käyneet metroseksuaalit kiertäisivät sen kaukaa.

Ja kun Kontti-Grilli sijaitsee Lahden moottoritien varressa Keravan kohdalla, niin eivätpä sinne eksy myöskään jakkupukuiset toimistonaiset.

Jo ajaminen Kontti-Grillin pihaan sateisena perjantai-iltapäivänä todisti, että siellä syövät vain tosi miehet. Se ei totisesti ole mikään vegaanien ja hipsterien lounaskeidas.

Tosin, löytyy sieltä listalta Burger-listalta Vegekonttikin, jonka välissä on kasvispihvi Kontin kastikkeen kera.

Muuten menu on raavaan miehen mieleen. Valikoima koostuu burgereista, premium burgereista, grillimakkaroiden ja hodareiden kaltaisista pienistä herkuista, isoista grilliannoksista ja useamman lajin lihapiirakoista.

Ja löytyyhän sieltä menusta yksi Kerava-aiheinenkin annos, takavuosien Vintiöt-televisiosarjan mukaan nimetty ”Keravan kollit”.

Nam!

Lapsillekin ”ranet”

Hauska yksityiskohta menussa oli lasten annos ”lihapullat ja ranet”. Taitaa ”ranet” tarkoittaa ranskalaisia”? Ja aikuisille listalta löytyy ”Rane on king!” -annos makkaraperunoilla, täytelihapihvillä, pekonilla, kananmunalla ja salaatilla.

No oli miten oli. Rane on yksi tutuimpia tosimiehen lempinimiä, väännös yleensä Raunosta. Yksi tuttava kerran miettikin hauskasti, että on vaikea kuvitella pienen vauvan nimeksi Raimoa tai Raunoa… Eli Rauno on jo syntyessään Rane. Vintiöissä se Rane oli muistaakseni seinää potkiskeleva nuori kovanaama.

Alakerrassa asioidaan ja tilataan kassalta. Jos tulee ahdasta, niin mennään seisoskelemaan ulos, kunnes tulee enemmän tilaa. Yläkerrassa sitten on varsinaiset ravintolatilat pystiksine ja kahden hengen pöytäryhmineen. Yläkertaan kiivetään kapeita portaita pitkin ja siinä tuli kyllä ruuhka-aikaan ahdasta. Jos sää sallii, niin yläkerrassa voi mennä lounastelemaan terassillekin. Maisemat ovat hykerryttävät: Lahden moottoritie ja metsikköä.

Jo asiakkaiden luettavaksi tarjottu lehtivalikoima oli miehekäs: Metsäalan ammattilehti Real Machinery, maanrakennusalan ammattilehti Kivirock ja tietenkin joku oli tuonut sinne tuoreimman Kaasujalankin.

Otin listalta Herkkulihiksen, hinta oli 6 euroa. Sitä mainostettiin jättilihiksenä makkarasiivun ja kananmunan kera. Eipä näissä kadunvarsigrillien lihapiirakoissa juuri eroja ole. Tässäkin lihaseos oli pehmeää ja vähän mautonta mössöä, samoin itse piirakka vähän löysää. No, kaikenhan korjaa mausteilla. Mikä tahansa grilliruoka maistuu Hurmalaiselle, kun pistetään mukaan kunnon tujaus ketsuppia ja sinappia.

En minä itse lihikseltä nyt ihmeempiä makuelämyksiä odottanutkaan. Se maistuu minulle aina. Niin huonoa lihapiirakkaa en ole maistanutkaan, etteikö sitä Coca Colan huuhtelemana olisi saanut kurkusta alas. Makkarasiivu tässä oli sopivasti käristetty ja se oli parasta.

Eniten petyin mainostettuun kokoon ”jättilihiksenä”. Ei se minusta jättilihis ollut. Nälkä jäi ja olisin kyllä syönyt heti perään toisenkin samanlaisen.

”Stay tuned”

Päätoimittaja otti kympin arvoisen Erikois-Kontin, jolla kyllä nälkä lähtikin. Kokonaisuuteen kuului briossisämpylä, Kontin Chili-kastike, 180 gramman härästä tehty jauhelihapihvi, pikkelöityä punasipulia, cheddar-juustoa ja kananmuna. Päätoimittaja vaikutti tyytyväiseltä valintaansa.

Vaikka Kaasujalan iskupäivänä paikalla oli vain raavaita huomioliivimiehiä, niin Facebook-sivuilla kiitosta tulee paljon naisiltakin, mm. Gitte suosittelee Kontti-Grilliä vuolaasti: ” ”Todella ystävällinen palvelu ja hyvät ruuat 10+”. Samoin kehuja antaa Tuija: ”Super hyvät hampurilaiset ja aivan loistava palvelu. Suosittelen”- Jerri kehuu ruuan lisäksi hyvää maisemaa, mukavaa ilmapiiriä ja tyylikästä sisustusta.

Vaan on siellä kritiikkiäkin. Jari kirjoittaa: ”Kahdesti käynyt. Ensimmäisellä kerralla porilaisessa surkean pieni kantapala makkaraa. Toisella kerralla höyrymakkara olikin noin puolikas Campingiä..
omistaja kuulemma käskenyt puolittaa makkarat- Pienet annokset”

Palvelu oli rempseää ja sopi paikan henkeen erinomaisesti. Kontti-grilliläisillä taitaa olla mutkaton suhde asiakkaisiinsa. Facebook-sivuilla on elokuulle päivätty viesti, joka kuuluu: ”Kaikenmoista on tapahtunut sitten avauksen.  Suurin säätö oli veden riittävyyden kanssa kovilla helteillä, minkä takia asiakas wc:t olivat silloin tällöin pois käytöstä. Kiitoksia kärsivällisyydestä asiakkaillemme, nyt meillä on porakaivo ja ongelma ratkaistu . Toinen asia on tilanpuute alakerrassa. Tähänkin asiaan on tulossa ratkaisu, paperit on vetämässä laajennuksen osalta, stay tuned!!”

Joo, pysytään ehdottomasti ”stayed tuned”

Kontti-Grilli

Leppäkosken levähdysalue II, Kerava

  • Ruoan riittävyys: XXX
  • Palvelu: XXX
  • Ruoan äijämäisyys: XXXXX
  • Paikan äijämäisyys: XXXXX
    Yhteensä 16p

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

 

 

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Pekonia Tattarisuolla
PH7 – Vähän fiinimpi äijäruokala
Äijäviisarit kattoon Tikkurilan Teboililla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *