Kaasujalka

Food Chef yllättää palvelulla

Julkaissut:

|

22.8.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Food Chef yllättää palvelulla

 

Joskus hyvä mieli jää aika pienistä asioista. Sellaisista kuin esimerkiksi siitä, ettei ruoka-astioita tarvitse itse kärrätä telineeseen lounastunnin jälkeen. Food Chef Helsingin Rapakivenkujalla loisti hyvällä palvelulla.

Food Chef löytyy Kehä 1 -tien varrelta, Pihlajamäen kainalosta. Se on miehekäs paikka, naisväkeä ei Kaasujalan testipäivän lounastunnilla näkynyt asiakaskunnassa ensimmäistäkään. Tiskin takana palveli ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä ja palvelu oli lounashässäkkäajan huomioiden melko ystävällistä.

Samassa kiinteistössä toimii autovuokraamo. Se on hyvä juttu se, jos sattuu vanha Saab jostain syystä parkkipaikalla piiputtamaan.

Runolliseksi ei miljöötä voi kehua tai moittia. Enemmän se henkii sellaista pienyrittäjä- ja duunarirosoisuutta. Niinhän se pitää näissä paikoissa ollakin. Metroseksuaalit lounastakoot Helsingin ydinkeskustan trendipaikoissa.

Noutopöytälounaan hinta oli se tavanomainen, 9,50 euroa. Sillä sai kauhoa lautasella hawaijinleikettä, jauhelihapaistoksella täytettyä paprikaa paistetun munan kera. Kyytipojaksi oli tarjolla kermaperunoita.

Kaupan vaniljakastiketta

Kermaperunat olivat vähän vetisiä. Onneksi niiden päälle sai lusikoida bearnaisekastiketta, joka tekee Hurmalaisen mielestä ruuaasta kuin ruuasta syöntikelpoista.

Muistan muuten meidän uusperheen ajoilta yli 20 vuoden takaa sellaisen hauskan jutun, että silloin toisella kymmenellä olleen tytärpuolen mielestä varakkaan isän luona oli sekin asia paremmin, että siellä sai aina ”bearneessii” leikkeen päälle. No, otimme opiksi rouvan kanssa ja muistimme siitä lähtien aina kruunata lopputuloksen bearnaisekastikkeella.

Itse jauhelihjapaistos paistetun munan kera oli sopivasti maustettua ja hawaijinleike mukavasti mureaa. Paprikakakaan ei ollut lässähtäneen vetistä vaan vielä sopivan kiinteäää.

Jälkiruuaksi oli tarjolla torscapiirakkaa vaniljakastikkeen kera. Se vaniljakastike piti kaataa kaupan hyllyltä ostetusta pahvitörpelöstä itse. No, siihen Hurmalainen on tottunut kotonakin. Toscapiirakkakin maistui hiukan kuivalta.

Itse ravintolaa kuvailisin melko siistiksi. Paitsi ystävällistä, oli ruokailu Food Chefissä myös vaivatonta, kun ei tarvinnut viedä omia astioita keräilytelineeseen, vaan henkilökunta siivosi ne pöydästä. Ei se iso vaiva olisi ollut, mutta sellaisesta palvelusta välittyy fiilis, ettei ravintola pyri ainoastaan täyttämään asikkaittensa vatsoja mahdollisimman suurella katteella ja vähällä vaivalla.

Lapsiystävällinen

En ole muuten ainoa, joka kehuu Food Chefin palvelua. Paikan Facebook-sivuillakin Food Chefiä kiitellään nimenomaan palvelusta. Katja jopa äityy kehumaan paitsi loistavaa asiakaspalvelua, myös mahtavaa ruokaa. No, mahtavaksi en ihan ruokaa sentään menisi suitsuttamaan, vaikka se kelvollista lounassapuskaa olikin.

Meillä ei ollut mukana tenavia, mutta paljon palautteissa kehutaan myös Food Chefin lapsiystävällisyyttä ja mukuloiden leikkipaikkaa. Jostain syystä ainoat paikkaan kohdistetut moitteet tulevat siitä, että se jakaa mainoksia myös niihin osoitteisiin, joiden postiluukun päällä lukee ”Ei mainosjakelua”.

Pihlajamäestä asuinalueena on paljon kommenttaja esimerkiksi tinkimättömän palautteen Vauva.fi -palstalla. Alueen mainetta ei aina ole kehuttu, mutta kaiketi eräs vierailija tiivistää ”Pihliksen” hengen osuvasti: ”Ei todellakaan mikään juppialue, eikä varsinkaan ghetto, vaan duunarit ja akateemiset asuvat vierekkäin sulassa sovussa”.

Food Chef
Rapakivenkuja 9, Helsinki

Ruoan riittävyys: XXXX
Palvelu: XXXXX
Ruoan äijämäisyys: XXX
Paikan äijämäisyys: XXX

Teksti Urmas Hurmalainen
Kuvat Mika Salomaa

 

 

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Keravan kolleja Kontti-Grillissä
Grillit huurussa Porvoossa
Äijäpizzaa tavisten golfklubilla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *